Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

A sărit gardul și a fugit din centrul de carantină. A revenit după o oră, dar s-a ales cu dosar penal

La data de 02.07.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă pev. și ped. de art. 352 alin.(1) C.pen., ca urmare a constatării infracțiunii flagrante de către lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

În fapt, s-a reținut că în data de 22.06.2020, în jurul orei 22.50, numitul B.I., aflat în carantină instituționalizată în zona de carantinare situată în incinta Taberelor Școlare din municipiul Satu Mare, a părăsit centrul de carantinare escaladând gardul împrejmuitor din spatele unității de cazare. După aproximativ o oră, acesta s-a reîntors în camera de cazare.

Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare – biroul de Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate  în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.

Sursa: Comunicat de presă Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare

8 comentarii

  1. Demostene Răspunde

    Deci decizia Curții Constituționale e facultativă?

    • Cicero Răspunde

      Păi nu! Dacă faci cerere ţi se aprobă şi eşti condiţionat asupra respectării unor reguli. Adică nu fugi ca porcu din coteţ. Tot în izolare ajungi, dar unde îţi alegi tu.

      • Demostene Răspunde

        Asta poate se aplică când ieși tu din unitate. Presupun că aveți tipizate, că e mai ușor. Apropo, te simți mai bine făcând pe alții porci, cu toate că tu, funcționar al statului, primești salariul, nesimțit, din taxele și impozitele plătite de mediul privat? Când dai uniforma jos, ești mic de tot. După ce o să citești decizia Curții Constituționale, poate, o să vezi altfel ce înseamnă libertatea omului și că arestarea se dispune de judecător nu de către cine apucă.

        • Cicero Răspunde

          Numai prostii debitezi. Nu-s de nici un fel din ce presupui tu. Iar respectivul şi-a exercitat ,,dreptul” la libertate ducând virusul (dacă-l are) pe unde a vrut el, probabil l-a lăsat pe o halbă de bere. Aşa înţelegeţi voi drepturile constituţionale. Cred cu tărie că numai un dezastru epidemiologic va pune capăt unor fiţe de prost gust privind acest tip de ,,libertăţi” girate de un for instituţional care numai rele face poporului.

          • Demostene

            Presupun, rezonabil, că ești un anarhist. Numai o persoană lipsită de elementare norme de conduită civică ar putea să catalogheze Curtea Constituțională că face rău plătitorilor de taxe și impozite. Îți urez numai bine și să ai parte de un tratament identic celui pe care-l proslăvești. “In mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă”- părintele Arsenie Boca. Dacă ești angajat al statului, ăsta e unul dintre motivele pentru care societatea funcționează „gripată”.

          • Hai..hai

            Ești neotroțkist. Asta dacă știi ce este și cu ce se mănâncă. Dacă nu sună un prieten.

          • Cicero

            @Demostene, presupui prostii. N-am cum fi anarhist daca militez pt. reducerea libertatilor prost intelese. In pandemie nu operam cu ,,platitori de taxe si impozite” ci cu notiunea de ,,risc de infectare”. Adica, zici tu ca CCR da drumul bolnavilor pe strada ca sa-si plateasca impozitele?

  2. Marcus Antonius Răspunde

    @Cicero vezi că îți crește nasul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.