Ultima actualizare: azi, 21:50

Locale

Avertizări ANM pentru aproape toată țara. Caniculă, disconfort termic, dar și ploi torențiale

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a lansat mai multe avertizări valabile în următoarea perioadă, pe aproape tot cuprinsul țării. Meteorologii anunță caniculă, disconfort termic accentuat, dar și ploi torențiale.

La Satu Mare vremea va fi extrem de călduroasă, cu maxime ce vor depăși 30 de grade Celsius. Potrivit meteorologilor, astăzi, la Satu Mare, vor fi temperaturi de peste 30 de grade, vremea caniculară urmând să-și facă simțită prezența până la începutul săptămânii viitoare. Astfel, weekendul în Satu Mare se anunță unul însorit.

Avertizările transmise de ANM

În intervalul 30 iulie, ora 10 – 1 august ora 02.00, a fost emisă o avertizare Cod Galben de caniculă și disconfort termic accentuat. În cursul zilei de joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în centrul și sudul Moldovei, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse se vor situa peste 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar noaptea de joi spre vineri (30/31 iulie) va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade.

O altă avertizare Cod Galben a fost emisă pentru intervalul 30 iulie ora 12 – 31 iulie ora 02.00, de instabilitate termică temporar accentuată. În intervalul menționat la munte, în nordul, nord-estul și local în centrul țării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

Pentru ziua de vineri, 31 iulie, ANM a emis o avertizare Cod Galben de disconfort termic accentuat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.