Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Coronavirus Satu Mare: Un nou caz de COVID-19 în județ

Până astăzi, 21 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate.

 24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Până astăzi, 2.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 20.07.2020 (10:00) – 21.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 36 decese ( 26 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Prahova, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani. 35 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 994 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 297 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 984.396 de teste.

20 comentarii

  1. cris Răspunde

    Ceva nu este in regula.
    Acel caz nou nu avea contacti ?? Apare asa cate ” un caz nou la Satu Mare ” dar e ca si cum acea persoana a fost izolata pana acum intr-un glob de sticla si doar ea s-a imbolnavit. M-as bucura sa fie asa, dar nu cred . Si oricum la Satu Mare se fac fff putine teste . Acele cifre de 8 000 persoane testate la aprox. 10 000 teste le vad de mai mult timp.
    Oricum, la o socoteala simpla, la o medie de 5,3 % teste prelucrate in tara, la noi media este de 2,7%.

    • cris Răspunde

      Revin.
      Acum vad pe un alt site de stiri ca suntem singurul judet cu numarul de cazuri sub 100. Poate vrem sa fim fruntasi la cele mai putine cazuri si de asta nu se fac teste. Cred ca asta este explicatia.

      • covid 19 Răspunde

        Asta ar insemna sa fie doar asimtomatici, altfel n-ai cum sa-i ascunzi. Putina logica nu strica. Totusi, redactorii din presa satmareana ne-ar putea lumina cum este cu aceste cazuri izolate. Apropo, avem presa satmareana?

        • cris Răspunde

          Pai daca la nivel de tara s-au externat la cerere aprox. 4000 persoane infectate ( asimptomatici si cu simptome usoare ) inseamna ca au fost si cei asimptomatici depistati pozitiv la teste. La noi unde sunt asimptomaticii depistati pozitiv ???

          • covid 19

            Cum unde sunt? Nu avem nici macar din aceia, vai de steaua noastra.

  2. ... Răspunde

    Hm. Știre din presa centrală (adevărul.ro proguvernamental). Un pacient asimptomatic care a stat la hotel la propriu pentru vă nu a primit tratament a primit factura la externare. Așa se procedează indiferent că ești ori ba asigurat. Ne-a costat pe toți 168262 RON! În care mâncarea a fost de doar 49×7= 343 RON. Deci ….. Acești eroi care ne papă resursele și așa puține. Între timp cronicii tot nu au acces la medicii lor. Astăzi am fost consultat tot prin telefon. Aproape zici că telepatic. Cu toate insistențele mele. Anul ăsta nu m-a văzut medicul. Are obligația la minim 3 luni. Nu eu am făcut legea. Mă gândesc că speră să ajung și eu pe lista covid. Deja e bătaie de joc. Dar țineți-le partea acestor eroi. Când se termină pandemia să nu uitați plicul.

    • Satmarean Răspunde

      ,, .. ” Bai bulangiule, nu la cadrele medicale ajung banii decontati, IDIOTULE! Tot faci ironii cu eroii in alb, bai gunoiule, sunt niste costuri stabilite de Casa de Asigurari de Sanatate, nu intra banii in buzunare le medici. Tu de ce dracu tot dai de lucru la medici cu toate bolile tale?

  3. oo Răspunde

    ….. plicul conteaza

  4. ... Răspunde

    Iar tu de ce te legi tot timpul de mine? Acești eroi salvează pe unii în dauna celorlalți. Adică unii au mai multe drepturi cei cu covid în dauna celor cu alte boli? Știu eu foarte bine de ce spun? Vezi că știu eu foarte bine și niște amănunte din interiorul sistemului ce nu se spune. Așa că lasă-mă și bucură-te că nu ai nevoie de acei eroi. Să vezi tu cum te pun pe așteptare că te mai descurci încă fără ei, așa e? Bine că de plătit contribuțiile sunt bun! Ce am scris e adevărul pur. Și vrei să-mi explici și mie ce a costat o săptămână de spitalizare fără tratament medical atâta? Nu intră în buzunarul medicului banii. Da. Intră în contul spitalului.

    • satmarean Răspunde

      ,, … ” Bai IDIOTULE, spitalele sunt deschise IDIOTULE, nu se trateaza doar Covid, dar tu cred ca il cauti pe cel de nebuni. Tu ai amanunte din sistem pentru ca mereu esti la usa medicilor, esti plin de boli ca si cainele cu purici

      • ... Răspunde

        Du-te și încearcă idiotule!! Nu mai termini odată? Să-ți dau nume doctor, etc., etc. ca să mă trezesc după aia cu verificări și fel de fel de minuni de la Casa de Asigurări? Sunt în stare!! Nu un exemplu poți să îți dau ci multe! E vorba mă BOULE cu B mare de tratamentul ambulatoriu!!! Alea sunt amânate la neștire pînă e prea târziu!
        În rest purici au tu. Și mă-ta de la care te-ai molipsit. Aia care te-a scăpat din brațe de ești așa căzut în cap. Du-te și caută alt interlocutor de nivelul tău.
        PS. Peste circa 3 luni aștept scuzele de partea ta. Dacă mai exiști. Oentru că știu că am dreptate în tot ce afirm.
        Măi idiotule, boule, handicapatule!!!

        • Satmarean Răspunde

          ,, … ” Chiar ma bucur ca ti-am atins coarda sensibila 🙂 Sa o futi tu pe ma-ta in gura.
          Sugi pwla cu toate bolile tale, precis numai pe tine se cheltuie jumatate din bugetul casei de sanatate SM!!!

          • ...

            Eu îmi plătesc asigurările în continuare. În schimb tu ești chiar handicapat rău de tot. Îți doresc la revedere, tu, pacient al lui Enătescu scăpat de la carceră.🤮 Dacă nu găsești alt interlocutor (oare știi ce înseamnă?) îți recomand oglinda. Dacă ai.

  5. ion Răspunde

    Buna.
    Eu am cunostinte in Germania. Vorbesc de o familie de 4 persoane 2 adulti si 2 copii plus bunicii care au peste 70 de ani.
    Cele doua adulti sunt doctori. Femeia a trebuit sa mearga la un simpoziu dar fara Test Covid nu a putut.Asa s-a intamplat ca era nevoit sa faca testul… Testul a iesit Pozitiv ca deja ea a trecut de aceasta boala. Si da au amintit ca intradevar a fost bolnava acum vreo 2-3 luni a a vut febra au durut muschii etc…dar a trecut peste in 2-3 zile.
    Bine inteles dupa aflarea acestui stire toti membrii familiei au fost testat….toti au iesit negativ…inclusiv bunicii desi au stat in aceleasi casa!

    • comentator Răspunde

      Exact. Se face prea mare vâlvă deja. Toată lumea cu sufletul la gură urmărește știrile de la ora 13. Că vine hauhaubaubau. Deja am obosit. Dacă aveți posibilitatea și puteți urmări știrile din alte țări veți vedea că acolo nu e cu covidul toată ziua, bună ziua. Oricum eu nu înțeleg guvernanții. După 3-4 luni de hauhaubaubau covidul se răspândește. Deci strategia de combatere nu e bună. E greu de înțeles pentru unii, se pare.

  6. Iulian Răspunde

    Sigur undeva este o minciuna cu acest numar scazut de cazuri in satu mare,nedia pe tara este undeva la 200 de cazuri pe judet numai satu mare este la 85 de cazuri deci ceva este putred 100 la suta,un judet asa corupt dsp coruptie totala,eu cred ca raporteaza doar cazurile medii severe restul le tin ascunse si nu fac deloc ancheta epidemiologica punct.60% din satmareni sunt plecati prin tari ca franta,austria,italia,anglia,tari puternic afectate covid,deci trageti voi concluzia ce mafie este in satu mare nu inteleg cum inghit asa gogosi cei de la centru si nu ai ia la puricat pe nesimtiti astia de la satu mare

    • Observator Răspunde

      Corb la corb nu-i scoate ochii ! Adica , tu speri ca ….nesimtitii din Bucuresti sa-i verifice pe cei din Satu Mare ? Hm , slabe sperante . Ti-a comunicat cineva cate testari se fac in Satu Mare , dar mai ales cui se fac aceste testari ( si aici nu ma refer la cele pe care le face orice… amăraștean care e nevoit sa scoata din buzunar banii pentru acel test ) ? Unde sunt aparaturile cu care ( ei , cacofonia , bat-o vina!) s-au laudat si Cons. Jud. si Lucut (Unicarm) ca le-au donat ? Sunt folosite , sau stau bine infoliate , ca-n multe locuri din tara , ba din lipsa personalului autorizat , ba din lipsa acreditarilor , ba din lipsa spatiilor neconforme , etc?

      • ... Răspunde

        Exact! Cum drq se poate ca procurorii să claseze dosarul penal al băiatului cu ochi albaștri care a îmbolnăvit întreg spitalul Gerota?? Cum să mai ai încredere în ei? Mă gândesc că au constatat că nu au găsit înregistrări video cu momentul infectării.😱😤 Dar dacă era altul care de foame fura o găină…. Ehei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.