Ultima actualizare: azi, 10:44

Naţionale

Decizie de ultimă oră! Românii ce merg în Austria, obligați să stea în carantină două săptămâni

Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la COVID-19), au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

Totodată, vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia, au adăugat cei doi demnitari.

Lista statelor din Europa unde cetățenii români au restricții de călătorie

Sunt deja cel puțin zece state care fie că nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și deocamdată granițele închise, fie le pun unele condiții, fie îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare.

Măsurile cele mai dure au fost luate de NorvegiaFinlanda și Malta, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină. Danemarca pune condiția ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare. 

România nu a fost inclusă nici de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de țări consideate cu risc redus. Astfel românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare. 

Consultați aici lista pusă la dispoziție de MAE cu țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de COVID-19.

6 comentarii

  1. Haoleoo Maica Răspunde

    Decizia Austriei n-o comentați ,Lătrăilor. Nu incalca drepturile omului ,pierduților in ceața istoriei…

  2. Cata manelistu Răspunde

    Nu comentează ci îi stimeaza ca pe niște idoli…. ASTA SE NUMEȘTE TRĂDARE DE NEAM ȘI ȚARĂ!!!!!

  3. Cosmin Răspunde

    Scrie clar in comunicatul austriecilor : daca ai test covid-19 negativ, nu te pune nimeni sa stai in carantina, deci nu esti obligat, asa ar trebui sa fie stirea corecta. Dar noua ne place sa dezinformam …

  4. ... Răspunde

    Eu propun ca pe perioada asta de carantină impusă cetățenilor români să carantinăm și noi la rândul nostru cheresteaua frumos depozitată la Sebeș la Holzindustrie Schweighoffer. Ce ziceți? KWI sigur va zice un NEIN mare!

  5. Satmarean Răspunde

    Tare de tot cu cheresteaua! Ne mai rămân niște păduri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.