Ultima actualizare: azi, 16:32
Locale

FOTO. Controale la mai multe balastiere. Dosare penale pentru exploatări ilegale

În această perioadă, inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa realizează controale pe linie de gospodărire a apelor la balastierele din județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, nouă avertismente și opt amenzi, în valoare totală de 475.000 de lei, conform prevederilor Legii Apelor 107/1996 cu modificările și completarile ulterioare.

Totodată, inspectorii ABA Someș-Tisa au solicitat autorităților competente întocmirea dosarelor penale pentru două societăți comerciale, care au fost depistate realizând activităţi de exploatare ilegală a agregatelor minerale.

Deficiențele constatate în activitatea agenților economici sancționați vizează exploatarea agregatelor minerale în afara perimetrului autorizat, nerespectarea prevederilor actelor de reglementare din domeniul apelor sau efectuarea lucrărilor fără a deține acte de reglementare.

Ervin Molnar, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” a solicitat intensificarea controalelor la nivel național: “În prezent, deși există peste 800 de avize emise pentru exploatări în terasă, doar 10% dintre acestea au obținut autorizații de gospodărire a apelor și implicit permis de exploatare de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale.

“Inspecția Apelor” din cadrul Administrației Naționale “Apele Române”, în colaborare cu Garda Națională de Mediu și Agenția Națională pentru Resurse Minerale vor veni cu un set de măsuri menite a stopa exploatările ilegale. Se vor intensifica controalele astfel încât, cei care exploatează agregatele minerale să fie verificați cu mare atenție și în mod constant, iar dacă va fi cazul vor fi sancționați”.

Pearl Beauty Center

4 comentarii

 1. DNA Răspunde

  Nu-nseamna nimic un dosar penal pentru unii ca Csongor. Cati dintre voi isi mai aduc aminte de dosarul penal in care a fost implicat pentru decontari frauduloase de la Casa de Asigurari de Sanatate??
  Azi e mare si tare pe reabilitarile din oras facute, dupa cum reiese din articol, tot in mod fraudulos prin exploatari ilegale de agregate….

 2. mae Răspunde

  lasati firmele sa lucreze…..nu le blocatii desteptilor pina se obtine un permis de la voii dureaza aniii,,,,,normal ca se fac ilegalitatii….bagativa mintile in cap ………mai bine vati ocupa sa le ajutati si sa eliberatii mai repede permise de exploatere,,,,,si toata lumea ar fi bine …..

  • Ho Răspunde

   bre , nu exploatezi cum te taie capul sau nici macar asta-i buba . Trebuie exploatat de unde trebuie si cat este permis.

 3. varu Răspunde

  HO
  Someșul nu doarme …..așa-i ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.