Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Controale la sânge în Satu Mare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Ca urmare a creșterii accentuate a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS COV 2 la nivel național, pe fondul nerespectării măsurilor sanitare preventive dispuse pentru starea de alertă, în perioada 03.07-05.07.2020, IPJ Satu Mare în colaborare cu reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Poliția Locală Satu Mare, IJJ Satu Mare și ISU Satu Mare, ITPF Satu Mare, ITM Satu Mare, DSV Satu Mare, DSP Satu Mare şi Protecţia Consumatorului acționează cu efective mărite pe întreg teritoriul județului Satu Mare, conform Planului de măsuri privind prevenirea răspândirii acestui virus.

În acest sens se desfășoară activități de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și zonele de promenadă. Totodată se vor efectua verificări și în trafic, fiind vizat transportul local, național și internațional, de persoane.  Pentru desfășurarea acestor acțiuni, se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren.

Astfel că, in cursul serii trecute pe raza județului, au fost angrenati peste 120 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, reprezentanţi ai ISU Satu Mare ANPC, ANSVA, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Autorităţii Publice Locale.

După primele activități desfășurate în acest sens, în 03.07.2020, au fost verificate 48 societăți comerciale/persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală şi pentru fapte de natură economică în context COVID 19.

De asemenea, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 și un număr de 3 sancțiuni la Legea nr. 61/1991. Cu o valoare totală de peste 3.900 de lei.

Totodata polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au depistat pe strada Neajlov, din municipiul Satu Mare, un autoturism condus de către un tânăr de 28 de ani, iar la controlul autoturismului, in interiorul acestuia polițiștii au găsit 19 980 fire țigarete de proveniența ucraineana. In cauza au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii asimilate contrabandei.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Sursa: IPJ Satu Mare

10 comentarii

  1. Curiosul Răspunde

    Trebuie bani la buget, ce mai……

  2. România Răspunde

    Ați urmărit episodul n din serialul de maaaare succesuri “În căutarea covidului local”. Se caută pacienți care se autodenunță. De preferabil peste 65 de ani și cu comorbidități.

  3. Cata manelistu Răspunde

    AU IEȘIT NAPARCILE DRACULUI LA PRODUS SĂ CAUTE COVIDUL CARE NU E DECÂT POLITICĂ PNL IOHAOS CIOLANOS!!!

  4. Vasile Răspunde

    Mergeti si la casablanca.se serveste fara masca si manusi.dezinfectant ioc,poti sta in bar ,este un focar de infectie!!!!

  5. Dumnezeu Răspunde

    Numai un singur membru/organ şi ce-o-ți mai fi voi, al instituției de infecți si corupți handicapați, din care faceți parte dintre voi şi-ai vostrii, este mai retardat decât toata populatia de neandertali şi orice altă populație de cranii babuine cu creiere putrede!
    Fire-a-ți ai dracu’ să fiți! Luav-ar Satana sa vă ia şi să vă facă clismă pe gât şi pe cur! Scoate-v-ar mațele pe viu şi să vi le dea să vi le mestecați! Scârbe infecte! Progenituri mutante ! Putrezi-v-ar ochii-n cap de ființe eşuate!

  6. Vlad Tepes Răspunde

    Acuma imi vine greu sa comentez dupa cele citite mai sus, desi asta este starea de spirit a populatiei fata de orice “controlori”.
    Cred ca ar trebui sa incepeti controalele in primul rind in spitale care in loc sa fie cele mai curate locuri de pe pamint sint focare de infectie.
    Schimbati-va psihologia ca orice agent economic, mare sau mic, este dusman al poporului si drebuie distrus.
    Acestia sustin bugetul de stat.
    Fara ei nu ati avea ce controla ca nu ati avea serviciu platit din banii lor.
    Agentul economic trebuie privit ca un partener al Statului nu ca un dusman !
    Asta daca puteti intelege !

  7. Haoleoo Maica Răspunde

    Au scapat cațiva de la Pshiatrie ..? Oameni buni ..Aveți grija ..e de rău…Nu mai vreau controale ,..Auzi ? De ce va e frica ?
    Voi cățiva care va dați mari OAMENI DE AFACERI patați obrazul adevaraților Oameni de afaceri satmareni …
    Va dați DUMNEZEI …RATAȚILOR ,GUNOAIE ce sănteți……Hauzi măi …..Nu mai merge..ciordeala….Hau ..?

    • România Răspunde

      Haulesbaules, da’ strigă atunci prezența! Începe cu tine. Ori ai uitat cum se face? Alt “#omdeafaceri” care lucrează în UK în “construcții” fugit acasă grămadă și care se plictisește că nu poate mere înapoi că e încă cu carantina. Păi dacă-i carantină cum să meargă înapoi că nu mere afacerea cu ciordeală prin metrou!? Hai sictir!

  8. Florin Răspunde

    Ce controale? La SUPECO angajatii nu poarta masti, oameni fara masti prin magazin… Am cerut casieritei sa-si puna masca. Cand am intrebat agentul paza de ce nu verifica purtarea mastii si de ce nu are si el masca pusa a iesit din magazin si a zis ca e in spatiu deschis si ca nu-i spun eu ce sa faca.

    • Hai..hai Răspunde

      De vreo lună e așa acolo. E imposibil ca cineva ștab să nu fi aflat ori observat. Dar de fapt nu interesează pe nimeni. Și la magazinele CBA e la fel de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.