Ultima actualizare: azi, 10:26

Locale

FOTO. Copac crescut din mormântul unui copil, într-un cimitir din județul Satu Mare

Un copac a crescut din mormântul unui copil, într-un cimitir din județul Satu Mare. Este vorba despre cimitirul din satul Berindan, comuna Odoreu, unul dintre cele mai frumoase și vechi cimitire din județ.

Mormântul este atât de vechi încât inscripția de pe crucea de beton este ștearsă aproape în totalitate, rămânând doar câteva urme șterse de cifre. Mai exact, pe cruce se pot vedea neclar, pe ultimul rând, două cifre: 1 și 8, ceea ce indică faptul că decesul a avut loc cândva în anii 1800.

Din anii 1800 sunt mai multe morminte în cimitirul din Berindan, însă acesta este deosebit datorită mărimii foarte mici, care indică faptul că mormântul este unul de copil, și datorită copacului care, în timp, și-a făcut loc și a prins viață printre rămășițele celui îngropat acolo.

2 comentarii

  1. Gicu Răspunde

    In Martinesti dincolo de dig sunt morminte din anul 19700

  2. Uca Răspunde

    daca era tunsa iarba si mormintele curatate cat de cat probabil era “unul dintre cele mai frumoase” cimitire din judet , asa cum se vede in poze … ramane doar unul dintre cele mai “vechi cimitire din județ”
    Din pacate primariile nu se obosesc sa aloce 200-300 de lei pentru a curata si scoate in evidenta aceste cimitire – care au o istorie cu siguranta interesanta. In alte tari pe o nimica toata – gen ruine din care se vad poate doar cateva caramizi scot o gramada de bani ca si punct turistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.