Ultima actualizare: azi, 14:26
Locale

FOTO. Gunoaie împrăștiate într-un cartier rezidențial din Satu Mare: ,,Tomberoanele sunt prea puține’’

Sătui de priveliștea dezolantă și de mirosul insuportabil produs de gunoaiele împrăștiate pe lângă tomberoane, locuitorii unui cartier din municipiul Satu Mare încearcă să rezolve această problemă.

Oamenii din cartierul rezidențial de pe strada Alexandru Odobescu din municipiu spun că gunoaiele ajung să fie împrăștiate peste tot din cauza tomberoanelor insuficiente. Iar pentru că angajații firmei de salubritate nu pun mâna pe mizeria aruncată pe jos decât contra cost, locuitorii din zonă au decis să strângă semnături pentru alocarea unui tomberon în plus.

,,Avem aceeasi problema cu Florisalul intr-un cartier rezidential de pe strada Alexandru Odobescu. Tomberoanele sunt prea putine pentru cate gunoaie se aduna saptamanal si mereu se intampla sa fie si pe langa. Angajatii Florisal strang doar ce este in tomberon si ce este pe langa se strange doar contra cost. 100 de lei costa o curatenie. Nu este normal sa platim costuri extra fata de contractele pe care le au locatarii. Mai ales ca sunt la negru, ciubuc facut in timpul programului lor de lucru. Este si greseala noastra pentru ca i-am invatat asa dar altfel trebuia sa suportam mormanele de gunoi din curte pentru ca repet, Florisalul nu aloca corect numarul de tomberoane pentru cate gunoaie se aduna iar angajatii nu strang de pe langa tomberoane gunoaiele gratis. Locatarii din zona am strans semnaturi pentru alocarea in plus a unui tomberon in curte de catre florisal dar nu am primit niciun raspuns”, a declarat, pentru Portal SM, o sătmăreancă ce locuiește în zonă.

5 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Hai să nu fim cârcotași! Nu apăr florisalul, DOAR ridic anumite probleme:
    Eu stau la casă și plătesc pentru fiecare membru al familiei! Când s-a născut copilul, am merf, frumos și cinstit, să-l declar și la florisal! Iar atunci mi-a spus doamna că îmi vor mări tomberonul, deoarece volumul de deșeuri ridicat este direct proporțional cu numărul de persoane pentru care plătești!!
    Adică, dacă acolo nu este loc suficient, mai mult ca sigur sunt câteva (sau mai multe) persoane care nu plătesc!

    • ecologist Răspunde

      … pentru că Florisal duce gunoiul regulat și curăță după el. Du-te mă de aici! Tu chiar crezi ce spui? O fi câțiva în situația aia dar Florisal își bate joc când e vorba de calitatea serviciului prestat. Își permite pentru că este protejat. Altfel nu-mi dau seama cum poate face ce face ca de exemplu dublarea prețului gunoiului ridicat cu de la sine putere la începutul anului și multe altele. Ca de exemplu refuzul lui Pușcaș după o lună de parlamentări și de rugat frumos de a igieniza străzile contracost la începutul pandemiei. La asta ce zici?

      • Unu' Răspunde

        Nu am nici o treabă cu florisalul lui pește, nu mă înțelege greșit! Am fost, sunt și voi fi mereu împotriva unei firme care se vopsește în verde ca să pară super-eco, dar folosește cele mai poluante utilaje din univers!
        Dar să știi că și indolența concetățenilor noștri este notorie și de netăgăduit!

  2. GB Răspunde

    https://www.casa-gradina.ro/beneficiile-unui-cartier-rezidential/. Daca nu aveti asa ceva, si din cate vad si citesc nu, inseamna ca dezvoltatorul imobiliar va cam tras “teapa”. Nu m-as mira sa aveti si alte probleme, gen curent, apa, gaz, canalizare trase aiurea si gestionarea spatiilor in comun deficitara. Acesti baieti destepti vand iluzia unui “cartier rezidential” dar in realitate ei doar cumpara un teren, construiesc niste imobile cat mai repede si ieftin( cu viciile de rigoare), dupa care vi le pun in brate pe bani muuuulti si va lasa in plata domnului “fericiti proprietari”. Pe de alta parte daca e acordul partilor si vina e la fel, de aceea probabil nu m-am mutat in nici un “cartier rezidential” construit pana in prezent in Satu Mare.

  3. Ema Răspunde

    Bună ziua, locuiesc și eu în unul din blocurile acestui cartier rezidențial. Într-adevăr problema aceasta este deranjanta, dar, vina nu este doar a celor de la Florisal, ei ne spun că nu există suficiente contracte de salubrizare,( dar nu ne spun câte abonamente ar trebui sa fie ca ei sa suplimenteze numărul de tomberoane?) lucru care denota ca o parte din locatarii acestui cartier nu au făcut contract de salubritate. Drept urmare pentru nepăsarea unora suferim cu toții. Ar trebui găsită o solutie în a se face o asociație de locatari și poate asa vom fi băgați și noi în seama de Florisal. Cat despre calitatea lucrărilor, întrucât vad ca sunt oameni ce contesta felul în care sunt făcute cartierele rezidențiale în România, eu una va spun sincer ca sunt mulțumită de apartamentul pe care îl am și de felul cum dezvoltatori acestui ansamblu de locuințe se implica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.