Ultima actualizare: azi, 13:59

Locale

Militari reținuți pentru că falsificau tutun! Percheziții și în județul Satu Mare

Poliţiştii au efectuat luni dimineaţa, 41 de percheziţii în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Bacău, Prahova, Satu Mare şi în municipiul Bucureşti la domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi produs şi comercializat în mod ilegal tutun de fumat. Printre aceste persoane sunt și doi militari, informează evz.ro.

Militarii care se ocupau cu trafic ilegal de tutun erau subofițeri, angajați la două unități militare din București și Bacău. Jurnalista Adina Anghelescu a declarat că procurorul militar din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București a pus sub acuzare 16 persoane.

În prezent a fost constituit un dosar penal, în care 16 persoane sunt acuzate că au constituit un grup de criminalitate organizată, cu scopul de a frauda bugetul de stat, prin comercializarea de produse accizabile, fără plata acestei taxe.

Rețeaua funcționa după un plan simplu, dar foarte bine pus la punct, și era condusă de Traian Manolache din Călărași. Potrivit anchetatorilor, tutunul era adus din Bulgaria iar la vamă era declarat faptul că marfa trebuia să ajungă în Polonia, țara noastră fiind doar un teritoriu de tranzit.

Deși existau intrările în România, nu mai existau ieșirile, pe la vămile din vestul României, iar acest lucru i-a făcut pe polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Financiare și pe inspectorii de la Fisc, să demareze cercetările cu privire la aceste importuri fictive, fiind descoperit faptul că tutunul, de proastă calitate, care putea pune viața în pericol consumatorilor, era tocat și ulterior vândut în cantități mici, consumatorilor români. Rețeaua falsifica branduri importante de producători de tutun, lipind etichete cu numele acestora pentru a-i înșela pe clienți.

Sursa: evz.ro

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.