Ultima actualizare: azi, 22:30
Locale

Ministrul Sănătăţii: Starea de alertă după 15 iulie e aproape iminentă. E posibilă carantinarea unor anumite regiuni

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că prelungirea stării de alertă, după 15 iulie, este „aproape iminentă” iar Guvernul estimează că în următoarele 14 zile se vor înregistra între aproximativ 500 și 700 de noi cazuri de COVID-19 în România. El însă spune că evoluția epidemiologică nu indică necesitatea reinstaurării stării de urgență.

„În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă.

Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății mai spune că este posibilă instalării carantinei la nivel local, dar că izolarea cazurilor noi sau a focarelor este mai importantă.

„La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele. Este o regulă foarte simplă. În momentul în care nu acceptăm, mergem și facem acele distracții la mare, fără a păstra vreo regulă de distanțare, fără portul vreunei măști, e normal că toți cei care se întorc de acolo în teritoriu să constituie…”, a explicat oficialul din Guvern, la postul B1 TV.
Sursa: digi24.ro

8 comentarii

  1. ... Răspunde

    Titlul pozei zilei “Masca lui Zorro”.

  2. covid 19 Răspunde

    Am intrat sa vad cine a postat unicul comentariu, asa de curiozitate. Ma duc sa pun la LOTO.

    • ... Răspunde

      Iar mănânci maro, măi de dimineața??? Atunci du-te că poți să pui liniștit numerele tale. Când se va termina pandemia asta încetuc-încetuc se va afla ce a făcut ministrul tău mult iubit. Vei vedea. Deja se șoptește. Cine vrea aude.

  3. covid 19 Răspunde

    Sa mearga toti la puscarie. Asta ar fi dovada ca institutiile statului nu sunt aservite politic cum multi politicieni isi doresc. Deocamdata vad ca nu ai abandonat aerul misterios din jurul ,,mastii”. Esti Gica contra fara sa-mi dau seama contra ce…

  4. ... Răspunde

    @covid 19. Singurul care are habar ce și cum este epidemiologul dr. Molnar Geza. Caută pe net ce afirma recent și te vei lămuri. Eu nu pot avea încredere în doctori care se bagă în ceva care nu e de specialitatea lor. Multe lucruri s-au făcut în pandemia asta pe repede înainte și de-a-ndoaselea. Unele chiar greșit și care au agravat situația. Este pur și simplu inadmisibil ca spitalul din Galați care ar trebui să ne protejeze pe noi să fie ditamai focarul covid cu peste 80 de covid-pozitivi! Pur și simplu inadmisibil la 4 luni de pandemie! Ne revoltăm că vânzătoarele prin magazine nu poartă mască, dar cadrele medicale de la spitalul de acolo ce au făcut? Noi cu toții vom culege “fructele”. Asta încerci să înțelegi.
    Prima greșeală monumentală a fost când am importat/reprimit 1,7 milioane de-ai noștri potențiali purtători ai virusului pe declarație pe proprie răspundere că sunt și vor fi copii cuminți. Sunt sigur că dacă îi verificam epidemiologic la graniță mai teminic găseam destui bolnavi printre ei pentru că mulți sunt certați cu apa caldă și săpunul, “minoritari brazilieni naturalizați”. Înțelegi la ce parte a populației m-am referit? Acum tragem cu toții ponoasele. Vezi Grecia și multe alte țări UE.

    • covid 19 Răspunde

      Corect ce spui! Totusi, infectarea masiva in spitale, mai ales la cadrele medicale ma duce cu gandul la o transmitere mai subtila a virusului decat cea de incalcare a regulilor impuse. De exemplu purtarea mastii poate fi ineficienta timp indelungat. Aerul patrunde nefiltrat sub masca pt. ca masca nu este perfect etansa. Nu numai ai nostri au facut greseli, in toata lumea a fost o balbaiala care inca nu s-a terminat.

  5. ... Răspunde

    @covid 19. Încă un lucru să vezi că nu sunt un fel de Gică Contra. Din analiza rezultatelor testelor rezultă că noi avem probleme în 8 județe: Brașov, Prahova, Vrancea, Galați, Dâmbovița, Argeș, Buzău, Gorj și municipiul București. Aici rata transmisei bolii este între 50-100/100000 locuitori. Aici trebuie umblat, aici este o problemă mare. Mai ales în Argeș unde de o lună nu se găsește focarul. Între timp noi de 5 zile nu avem nici un bolnav în județ. Nu mi se pare normal să fim băgați în aceeași oală.

    • covid 19 Răspunde

      Corect ce spui dar cum putem ramane cu zero infectari daca nu se aplica reguli stricte privind miscarea populatiei, reguli pe care tu insuti le-ai invocat privitor la reprimirea concetatenilor? Cand se intoarce lumea de la mare…intram in ,,randul” lumii. Apropo, nu puteai, ca guvern sa nu-ti primesti cetatenii, nu se face asa ceva iar masurile de verificare si triere la granita necesitau o logistica peste capacitatile materiale si organizatorice la momentul acela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.