Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Polițiști de la Rutieră arestați pentru mită. Acționau pe DN1C Satu Mare-Baia Mare

Acuzații grave în cadrul Poliției Rutiere Maramureș, acolo unde nouă polițiști de la Rutieră sunt bănuiți că au luat mită. Potrivit baiamare24.ro, șase dintre ei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar ceilalți trei ar fi încheiat acord de recunoaștere a faptelor, ei nefiind reținuți de procurori. Potrivit sursei citate, polițiștii arestați acționau în special pe Drumul Național 1C Baia Mare – Satu Mare.

Soluția instanței:

Prin încheierea penală nr. 25/DL/30.07.2020 s-a dispus: În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş în dosarul nr. 782/P/2019 şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30 iulie 2020 şi până la data de 28 august 2020, inclusiv, a inculpaţilor:

1. BUDE CLAUDIU-LIVIU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

2. POP CRISTIAN-VASILE, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi favorizarea făptuitorului.

3. ONISIE GHEORGHE, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită și fals intelectual.

4. CHIVU COSMIN-BOGDAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

5. TOPAN TIBERIU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual.

6. LEŞ SORINEL-SIMION, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Respinge cererile de luare a măsurii controlului judiciar formulate de inculpaţi, prin apărătorii lor aleşi. Conform art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare.

Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 30 iulie 2020. Toți au declarat recurs.

Unde acționau și pentru câți bani ”închideau ochii

Conform informațiilor baiamare24.ro, cei mai mulți i-ar fi primit doi agenți de poliție acționau pe sectorul de drum DN1C Baia Mare – Satu Mare, pe raza localității Săbișa cu aparatul RADAR. Acolo, conform sursei citate, polițiștii ar fi primit sume între 600 și 1.200 de lei de la mai mulți conducători auto care circulau cu viteză peste limita legală. Sume ceva mai mici între 200 și 400 lei ar fi primit pe DN1C Baia Mare – Satulung – Șomcuta Mare.

Pe alte sectoare de drum, spre exemplu DN1C Baia Mare – Satulung – Șomcuta Mare, unde acționau alți polițiști sumele primite ar fi între 200 și 400 de lei, dar nu lipseau cadourile, băuturile alcoolice sau chiar bradul de Crăciun.

Sursa: Baia Mare 24

2 comentarii

  1. obiectiv Răspunde

    adevărul e că salariile sunt mici în poliția română, dar mai bine mai sărac și curat decât inculpat!!!!!!

  2. Victima Răspunde

    Și eu am fost măsurat pe acel segment cu 142km/h în coloana, în spatele unui alt autoturism ce rula cu 76km/h, eu am crezut ca e o eroare, dar din păcate am pierdut procesul de contestare a procesului verbal. Acum însă constat ca este o practica a acestor “mafioti” dacă incercam sa cotizez scăpăm basma curata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.