Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

PRIMELE PLANŞE. Proiectul Centrului Vechi, în dezbatere

Proiectul Centrului Vechi al municipiului Satu Mare este în dezbatere publică. Următoarea ședință este programată pe luni, 7 iulie, de la ora 12,00 la sediul Primăriei. Dezbaterea publică face parte din documentaţia necesară obţinerii autorizaţiei de construcţie, după ce Primăria Satu Mare a obţinut o finanţare de circa 19 milioane lei pentru modernizarea zonei.

Practic, proiectul modernizării Centrului Vechi prevede refacerea în totalitate a Parcului Libertăţii, a aleilor din jurul acesteia şi închiderea circulaţiei treaficului rutier în Piaţa Libertăţii. După modernizare, în zona respectivă vor avea acces doar autobuzele şi autcarele care sosesc la hotelurile din zonă.

Ca o noutate, în Parcul Central va fi amenajat un loc pentru amplasarea Monumentului Limbii Române. Celelalte statui din centru vor fi păstrate.

Dacă totul decurge conform planurilor Primăriei, lucrările pot începe în timp destul de scurt.

9 comentarii

  1. 😳😳 Bika 😳😳 Răspunde

    JOS CU PĂLĂRIA DOMN PRIMAR! Este probabil cea mai mare și cea mai bună investiție (proiect câștigat) de după revoluție! 😳😳 CU un centru pus la punct, orășelul nostru va avea față de oraș european (se alinează după Oradea și Baia Mare). Un singur lucru: să începeți cât mai curând construirea parcărilor subterane/supraterane în jurul centrului, în caz contrar zona centrală va paraliza 😳😳😳😳

    • Biku Răspunde

      Ma pis pe el centru si pavajul pus de Tar.

      NU SUNT IN STARE SA FACA O STATIE PE BLAGA LA UNIO!!! Zi de zi stau oamenii pe caldaram asteptand autobusul. Sa nu vorbim de aia de sub pod.

      Un oras european are autogara acoperita. Baga-ti pixul in ea conducere ca de mai bine de 4 ani nu au terminat cu parcarile din 17.

      • Mac adam Răspunde

        Bikusor, tu nu ai ce cauta prin centru.
        Acolo va fi pavat sau betonat, iar tu oricum ai emotii si ameteli pe asemenea suprafate.

      • România Răspunde

        Păi atâta poți să faci și tu! Te piși toată ziua pe domeniul public că ai probleme cu prostata! Până nu vine un gardian și îți scurtează putza! Doamne ce țăran poți fi! Du-te măi acasă de unde ai vinit!
        Stația de buz de sub pod nu se poate renova pentru că e de fapt ilegală. Acolo de fapt nu se putea face stație și nu se pot băga bani publici. Capisci? Iar dacă se va face stația frumos la standarde pentru că este proiect gata făcut și unde se vrea iar vei urla că-i departe de șentru!😱😪
        #staiacasăomule!

  2. varu Răspunde

    1)Pacat ca tot Centru Vechi a ramas cu fațadele cladirilor istorice ,un dezastru .
    2)Se vede ca se vrea ,in raport cu ce-au facut ceilalți primari…. Dați-i bataie domnule primar, ..iar rasplata va fi la toamna…fiți sigur..!

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Totusi ce vedeti atit de spectaculos – cei care vad – ca eu in afara de doua alei in plus fata de cele existente pe directia nord-sud si acoperirea cu iarba verde a celor doua fintini arteziene, nu vad desi m am uitat cu atentie pe schita facuta pe calculator.
    Si mai e ceva.
    Cit ar costa o astfel de lucrare ?
    Pe de alta parte, eu nu agreez sub nici o forma desfiintarea celor doua fintini arteziene.
    Cea care se propune se preteaza pe un platou complet betonat nu intr o zona de verdeata asa cum este parcul actual.
    Nu.
    Nu vad bine schimbarile propuse !

  4. garcea Răspunde

    Problema va fi ca circulatia care trece prin centru va aglomera strazile stramte din jur si se va bloca , viteza va fi de melc…..parcare in jur ioc….

    • sebastian Răspunde

      Daca toata lumea vrea sa parcheze chiar in centru sa nu se mai faca parc, sa fie totul o parcare, pentru masini, tiruri, carute, ATV-uri, sa vada lumea fiecare ce are

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.