Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

S-a votat! Mall-ul Ankora devine Biblioteca Județeană

Consilierii județeni au votat astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Județean, proiectul de hotărâre prin care mall-ul Ankora din municipiul Satu Mare devine Biblioteca Județeană. Proiectul a fost votat în unanimitate.

Astfel, Consiliul Judeţean cumpără mall-ul Ankora pentru Bibliotecă. Cele două părţi au negociat un preţ de 11.900.000 de lei pentru clădirea situată la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu Iuliu Maniu.

Imobilul este aflat în proprietatea Societății METECOM SA, construcție (tip S+P+1E+M), având S construită = 7.904 mp. Prețul negociat de  11.900.000 lei, inclusiv TVA, la care se vor adăuga cheltuielile aferente realizării operațiunii de transfer a dreptului de proprietate.

Procedura de evaluare a ofertelor a început anul trecut.  Au mai depus oferte reprezentanţii societăţii care deţin nu bloc şi spaţii comerciale pe b-dul Independenţei şi proprietarii unei clădiri de pe str. Mihai Viteazu.

După votul ce a avut loc astăzi urmează recompartimentarea clădirii şi transferul cărţilor din actualul sediu al Bibliotecii Judeţene.

4 comentarii

  1. Nha Răspunde

    Pentru Dacia nu au fost bani . Puteau face acolo superbiblioteca , da interesele …

  2. Profesorul Răspunde

    E risipa de bani, bibliotecile nu mai sunt la cautare /folosire, pe net gasesti confortabil si repede multe si nici nu prinzi covidul, nimeni nu dezinfecteaza cartile. ( multi ling degetul la rasfoire) ,. Sa nu zic ca in plina pandemie vad zilnic vanzatoare care umbla cu bani cu mana goala si ling degetele cand iau o punga de nailon.!
    Chiar asa prost si fara cultura e poporul roman?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.