Ultima actualizare: azi, 22:30
Publicitate

Se deschide cel mai mare şi dotat cămin de vârstnici din judeţ. Au început rezervările

În scurtă vreme se deschide cel mai mare şi dotat cămin de vârstnici din judeţul Satu Mare. Este vorba despre Casa Sfântul Nectarie, căminul de vârstnici din comuna Vetiș. Foarte important este faptul că deja se pot face rezervări.

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le deţine „Casa Sfântul Nectarie” este faptul că nu doar găzduieşte persoanele în vârstă, ci le şi îngrijeşte în regim rezidenţial. În cazul rezidenţilor care suferă de afecţiuni fizice, sau psihice (precum Alzheimer), personalul acestui cămin de bătrâni garantează o îngrijire de cea mai înaltă calitate.

Este foarte important ca fiecare persoană să aibă intimitatea sa, de aceea rezidenţii vor fi cazaţi în camere, în functie de afecţiunile pe care le au, la căminul de bătrâni “Casa Sfântul Nectarie”, având la dispoziţie un mediu plăcut cu dotări moderne. Activităţile pe care rezidenţii le pot face sunt diverse, ele variind în funcţie de preferinţele fiecărei persoane şi de indicaţiile medicale pe care le are.

Persoanele cazate în centrul pentru vârstnici “Casa Sfântul Nectarie” beneficiază zilnic de optimismul şi serviciile de o calitate superioară ale personalului, dar şi de condiţii deosebite. Cele 3 mese şi 2 gustări sunt preparate zilnic în bucătăria acestui cămin de bătrâni, seniorii având meniuri personalizate de către nutritionistul instituţiei.

Informaţii importante despre tratarea vârstnicilor:

Căminul vine în sprijinul persoanelor vârstnice cu o serie de considerente legate de noile moduri de abordare a unui subiect extrem de important, dar în același timp și delicat.

Există multe moduri de clasificare a indivizilor de vârstă adultă târzie. În acest articol, vom  utiliza trei categorii: tânăr-vârstnic (65-84), vârstnic-vechi (85-99) și centenari (100+), pe care le vom compara. Aceste categorii se bazează pe concepțiile despre  îmbătrânirie, inclusiv diferențele biologice, psihologice, sociale și cronologice. Acestea reflectă, de asemenea, creșterea longevității celor care trăiesc în acest ultim stadiu.

Vârsnicii tineri : Adulții mai vârstnici cu vârste cuprinse între 65 și 84 de ani cuprind categoria de  vârstnici-tineri.(Ortman și colab., 2014). Această perioadă de timp a fost, de asemenea, identificată de Laslett (1989) drept „vârsta a treia”, deoarece urmează copilăriei (prima vârstă) și munca și parentalitatea (vârsta a doua). Conform lui Barnes (2011), această categorie de vârstă se întinde pe anii post-angajare până la aproximativ 80-85 de ani, când apar limitări legate de vârstă în domeniile dezvoltării fizice, emoționale și cognitive. În general, această perioadă de vârstă include multe aspecte pozitive și este considerată „anii de aur” ai vârstei adulte. De ce este  atât de pozitiv? Pentru că persoanele la această vârstă au adesea mai puține responsabilități decât în ​​etapele anterioare și, atunci când sunt combinate cu finanțe adecvate și sănătate bună, pot urmări oportunități de petrecere a timpului liber și de autodezvoltare personală. De asemenea, este o vârstă neobișnuită, deoarece oamenii sunt considerați atât la bătrânețe cât si la nonbătrânețe. (Rubinstein, 2002).

În comparație cu cei de peste 85 de ani (cunoscuți ca vârsta a patra), Vărstnicii tineri au experiență relativ bună de sănătate și implicare socială (Smith, 2000), cunoștințe și expertiză (Singer, Verhaeghen, Ghisletta, Lindenberger și Baltes, 2003) și flexibilitate adaptativă în viața de zi cu zi (Riediger, Freund și Baltes, 2005). Tânărul vărstnic  prezintă, de asemenea, performanțe puternice în atenție, memorie și inteligență cristalizată. De fapt, cei identificați drept vârstnici tineri sunt mai asemănătoari cu cei de vârstă mijlocie decât cu cei cu vârsta de 85 de ani. Acest grup este mai puțin probabil să necesite îngrijiri de lungă durată, să fie dependent sau sărac și mai probabil este să fie căsătorit, muncind din plăcere, mai degrabă decât pentru un venit și trăind independent. Bolile cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială și cancerul, sunt printre cele mai frecvente (în special în această perioadă),dar, deoarece sunt legate de alegeri ale stilului de viață, ele pot fi prevenite, învățate sau gestionate (Barnes, 2011). În general, cei din această perioadă de vârstă simt un sentiment de fericire și bunăstare emoțională care este mai bună decât în ​​orice altă perioadă a vârstei adulte (Carstensen, Fung și Charles, 2003; George, 2009; Robins și Trzesniewski, 2005).

Cei mai vârstnici: această grupă de vârstă este uneori numită „vârsta a patra” și adesea include persoanele care au suferințe cronice mai grave în rândul populației adulte în vârstă. Această grupă de vârstă are una dintre cele mai rapide în creștere la nivel mondial și este prevăzută să crească cu peste 300% peste nivelurile actuale Femeile cuprind mai mult de 60% dintre cei de 85 de ani și mai în vârstă, dar suferă de asemenea de  mai multe boli și dizabilități cronice decât bărbații mai în vârstă.

Adulții în vârstă sunt o resursă națională bogată și din ce în ce mai abundentă. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de percepțiile publice, potențialul de resurse care vine odată cu îmbătrânirea este adesea trecut cu vederea, cu un accent mai mare îndreptat către problemele din ultima etapă a îmbătrânirii – declin, dezactivare și dependență. În ultimul secol, fiecare cohortă succesivă a intrat în viața ulterioară cu o sănătate fizică și cognitivă progresiv mai bună. Astăzi, avem cea mai mare populație de adulți în vârstă sănătoși, „terțe persoane” decât în ​​orice altă perioadă din istoria umană. Nu numai că oamenii în vârstă sunt mai bine pregătiți fizic și cognitiv decât în ​​trecut, dar procesul de îmbătrânire aduce resurse emoționale unice și un impuls de a contribui la viața generațiilor viitoare. Simultan, tinerii din societatea actuală se confruntă cu provocări semnificative care,dacă nu sunt rezolvate, ar putea avea implicații negative serioase pentru viitorul pe termen lung al națiunii noastre. Cu toate acestea, dacă punctele tari și abilitățile bătrânilor noștri nu sunt recunoscute și nu sunt dezvoltate oportunități pentru a facilita aplicarea lor, puterea acestei resurse nu va fi disponibilă sau ușor disponibilă pentru îmbunătățirea vieții generațiilor viitoare.

Proiectarea programelor și politicilor care facilitează implicarea intergenerațională au un potențial imens de a beneficia reciproc atât de tinerii noștri, cât și de adulții în vârstă, dar trebuie să fim bine intenționați cu privire la modul în care ne asumăm această sarcină. Acesta este momentul ideal pentru ca structurile instituționale, suporturile și programele să fie puse în aplicare pentru a asigura viitorul generațiilor tinere. Adulții în vârstă au resursele acumulate pentru a îmbunătăți traiectoriile de viață ale omologilor lor din generația mai tânără prin relații semnificative. Fie prin interacțiuni bunici-nepoți sau prin activități intergeneraționale mai formale, potențialul implicării intergeneraționale fiind imens.

„Proiectele” intergeneraționale, de vârsta a treia, au un potențial mare de a îmbunătăți viața tinerilor și a adulților în vârstă. Dacă încercăm să cultivăm oportunități de voluntariat care să faciliteze astfel de relații benefice reciproc, avem nevoie de sisteme instituționale și valori culturale de susținere. În ciuda faptului că îmbătrânirea populației și apariția unui grup tot mai mare de persoane în vârstă disponibile pentru a face față provocărilor importante cu care se confruntă tinerii este un fenomen global, nicio țară nu a conceput încă soluții care să valorifice în mod eficient acest capital social, în special în moduri care oferă beneficii reciproce, la tineri și la vârstnici. Prin dezvoltarea de programe menite să faciliteze implicarea intergenerațională și un scenariu pentru vârsta a treia care să promoveze această activitate ca un aspect important al îndeplinirii obiectivelor de viață ulterioară, putem ajuta la construirea unei noi culturi a îmbătrânirii care ar putea avea un efect asupra societăților învechite din întreaga lume.

“Casa Sfântul Nectarie” îşi va deschide porţile peste aproximativ o lună. Până atunci se pot face rezervări.

Adresa: comuna Vetiş, Strada Principală, nr. 261,

Numere de telefon: 074 005 7065 sau 074 947 7505

Email: [email protected]

site: https://casasfantulnectarie.ro/

11 comentarii

  1. Adi Răspunde

    Vai de capul lor ce aberații şi ce prețuri au , am sunat la acesți fițoşi doar gargară .
    Nu au personal şi plus nişte prețuri ireal de mari.

    • Vlad Răspunde

      Dacă într-adevăr ați sunat,așa cum susțineți,știați că încă nu am deschis acest cămin pentru seniori. Doar in luna septembrie vom deschide așa că nu văd rostul de a avea personal angajat cu aproape 2 luni înainte de deschidere. În legătură cu prețul, dacă sunați la orice cămin pentru bătrâni din raza municipiului Satu Mare o să observați că prețurile încep de la 2500 de lei,însă condițiile sunt departe de ceea ce oferim noi.

  2. Calin Todut Răspunde

    Cu cat este mai mare cu atăt sunt mai prost îngrijiți batrânii ,eu am muncit în Anglia la un spital de bătrâni şi toate erau mici şi cochete .
    O prezentare de cascadorii râsului .

    • Vlad Răspunde

      nu știu cum este in Anglia,însă în România cererea este mare pentru serviciile de această natură. Ceea ce spuneți dumneavoastră, “cu cat este mai mare cu atat sunt mai prost ingrijiti batranii”, este hilar și denotă faptul că nu ați lucrat într-o instituție mare care își respectă angajații și clienții.

  3. Mitică Răspunde

    Regim rezidențial adică laşi casa şi au ei grijă să nu trăieşti mult .La 4500 de lei pe lună nu cred ca poate cineva sa plătescà suma aceasta .

    • ..... Răspunde

      4500 😂 …romanu’ mereu a fost un fomist hapsan. Sa-si interneze rudele.

    • Vlad Răspunde

      Nu știu de unde veniți cu prețurile acestea,însă vorbiți în necunoștiință de cauză. Prețul,pentru pachetul de bază, variază în funcție de niște parametrii socio-medicali ai fiecărui senior în parte și este cuprins între 3000-3500 lei. Dispunem și de servicii suplimentare,cum ar fi zile onomastice,excursii organizate,kinetoterapie,masaj care vin cu extra cost.Nu este un preț fix. Mai aveți și o imaginație morbidă, pe lângă lipsa de informații.

  4. Cetatean Răspunde

    Afaceri cu bieții bătrâni sunt multe din aceste rezidențe din Satu Mare . Reclame frumoase și atât! În realitate lipsă de igienă, bătrânii neîngrijiți, doar banii sunt mulți. Oare aceste cămine private nu sunt controlate de autorități? Chiar sunt stat în stat?

  5. Hoti si Mincinosi Răspunde

    In vremurile astea grele cand mai ai si un bolnav pe cap si cauti solutii …te bucuri ca au deschis un Azil de batrani cu dotari mai bune si cu personal optimist si care ofera servicii de inalta calitate …dar de unde …mincinosi si isi bat joc la fel de saracii oameni…RECLAMA …F.B RECLAMA
    In Romania nu se va schimba nimic nici in urmatorii 100 de ani.
    Cer o caruta de bani intre 2700 si 3500 lei
    si nici nu se uita la ei ..in special la sf de săptămâna sesizez ca ceva nu funcționează.
    Stau pacienții pisati, le dau mancare ca la porci si urla la ei daca nu mananca..
    apoi daca se caca sau pisa pe ei si nu au putere sa se schimbe singuri raman cu orele poate zile neschimbati si neimbaiati…
    Li se promite la internare o gramada de facilitati, servicii medicale si confort…dar faptele si realitatea e alta.
    Regretabil si trist ca daca nu ai o alta posibilitate de moment trebuie saracul batran sa îndure…su cei de acasa la fel stau in stres si in griji…asa nu functioneaza…
    Totul numai o GROSOLANA AFACERE…nimic altceva..
    Nu va lasati inganati…
    Nimeni nu va avea grija mai bine de batranii nostri ca familiile lor..

  6. Trist dar adevărat Răspunde

    Ce autorități sa ii controleze cand toti sunt corupti.
    Ne omoara batranii sau ii tratează in zilele ce le mai au foarte rau.
    Nu mai au moralitate si frica de nimeni si nimic…nu se gandesc ca si ei su acasă batrani ..ca nu stim cum ajungem fiecare dintre noi…
    Nu au frica de Dzeu ..credinta nici atat..
    Partea cea mai trista e ca personalul e platit din banii pe care famillile acestor batrani le achita…nimeni nu stie ce eforturi trebuie sa faca aceste familii in speranta ca le fie mai bine..si la urma unde suntem ???
    Suparati, stresati, mereu in griji daca batranul nostru mai apuca o noapte acolo. E regretabil…Personalul ar trebui sa fie recunoscutor ca are un loc de munca, ca se hranesc ei si famillile lor din banii acestor bieti bătrâni…Chiar nu pot conștientiza importanta si semnificatia faptului ca mananca pe spinarea acestor batrani?
    Treziti va ca nu stim ce vremuri mai vin si daca va bateți in continuare joc exista o Karma ptr fiecare. Unde credeti ca ve ti ajunge ?
    Vai si amar….ce mie personal imi ramane..ptr
    .

  7. Trist dar adevărat Răspunde

    nu ma las furat si inganat ..o sa imi iau batranul acasa..si ptr banii astia caut o alta posibilitate…
    Nu exista camin de batrani in România care sa fie ok…asta a fost ultima experiență ptr batranul meu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.