Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Supermarket din Satu Mare, amendat cu 10.000 de lei. Ce au descoperit inspectorii DSVSA

Un supermarket din Satu Mare a fost amendat cu 10.000 de lei de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor.

În perioada 24 – 30 iulie 2020, inspectorii DSVSA au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.200. Un supermarket din Satu Mare a fost sancționat cu 10.000 de lei pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea comercializării. De asemenea, o amendă contravențională, în valoare de 1.200 lei, a fost aplicată unui comerciant particular de produse lactate din localitatea Agriș, pentru manipularea produselor lactate cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Totodată, inspectorii DSVSA au aplicat 11 avertismente pentru producători particulari din Piețele Agroalimentare din localitățile Satu Mare, Carei, Negrești Oaș și Tășnad, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor.

Menționăm faptul că Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

Un comentariu

  1. trecătorprin satu mare Răspunde

    Am trecut prin câteva magazine. M-a impresionat un magazin chinezesc: toate produsele aveau preț. În celelalte magazine de ce nu se poate? Protecția Consumatorului nu zice nimic? Dacă preturile sunt tabu, să se pună cititoare de preturi pe fiecare raion, altfel este o formă mascată de înșelătorie: cumperi, prețul nu e nicăieri, la casă nu mai vezi ce se marchează că vânzătorii se baricadează și, gata! Ajungi acasă și vezi ce s-a întâmplat. Dacă nimerești, rar de tot, să vezi o vânzătoare pe raion, mai ai ocazia să te salvezi, dacă nu, riști!
    De asemenea, pe jos au răsărit …măști! Chiar nu sunt bani de coșuri de gunoi? Unde se duc taxele Florisal și unde sunt coșurile obligatorii? Sau au fost inventate degeaba? Sigur, cetățenii ar putea ține gunoiul în mână până acasă, dar nu toți sunt la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.