Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Coronavirus Satu Mare: 30 de cazuri noi în ultimele 24 de ore!

Până astăzi, 19 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 73.617 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 33.566 pacienți au fost declarați vindecați și 8.551 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.409 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 3.106 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 18.08.2020 (10:00) – 19.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 32 de decese (19 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Iași, Mureș, Prahova, Timiș, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 la categoria 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la categoria de peste 80 de ani. 30 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar doi pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.067. Dintre acestea, 480 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.566.632 de teste. Dintre acestea 24.307 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.542 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.765 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 231 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 19 august.

20 comentarii

  1. Buda Răspunde

    Foarte interesant,o zi 0 cazuri, următoarea 30. S-au infectat așa subit peste noapte toți. Ciudat, de domeniul SF ce se întâmplă . Hai domnu Bud explica-ne cum stă treaba, că tu erai miezul între prefecți.

    • irpef Răspunde

      Stai sa vezi dupa nunta de la Tarsolt amendata de doua ori in doua zile diferite ! cu peste 300 de invitati! Trebuie sa asteptam perioada de incubatie doar.
      Ce sa uram atunci? Covid de piatra?

    • h Auleu Maica Răspunde

      Hai domnule prefect ,te rugam sa rezolvi cu,,covidul să nu -și faca de cap, să-i programeze pe satmareni ,numai căte unul zilnic , Ai înțeles ? miezule… !
      Și te rog să raportezi zilnic și corect si d -lui cu Buda…..explicand și cum stă treaba….

  2. Petre lu Oniga Răspunde

    Domnu prefect , trageti tare avem de recuperat mult ,pai se poate chiar ultimul loc cu oseni cu tot .

  3. ? Răspunde

    @irpef, las-o baltă cu nunta aia. Atunci ăia de la ISU ce au făcut chermeză de s-au îmbolnăvit toți. Uită-te prin oraș, copiii de luni de zile stau grămadă la joaca și nu au luat virusul dar la școală sigur îl vor lua. Pensionarii toată ziua bat cărțile și tablele în parcuri, bețivii grămadă pe terase de 10 m pătrați, mai fac și schimb de măști când intră în bar . Să nu povestim de ce este în piețe, litoral,familii sau cunoscuți la grătare,etc. Și totuși nu sunt atâtea cazuri după cât de contagios ar fi virusul. .

    • covid 19 Răspunde

      Una e să fie aceiaşi pensionari buluc toată ziua, sau tineri în faţa blocului, dar sunt ACEIAŞI zi de zi şi alta este să se amestece indivizi din mai multe zone şi colectivităţi când şansa virusului de a călători în alte grupuri este sporită. Este o explicaţie şi pentru lipsa de cazuri în fabrici. Se pare că virusul te ia în primire doar dacă ţi-o cauţi cu lumânarea.

      • Altu Răspunde

        @covid 19, poate că așa o fi,dar nu înțeleg de ce nu este o mai mare transparenta din partea autorităților. Știu numai să amenințe populația. Cine a dat drumul la litoral? Ce credeau, că sute de mii de oameni vor sta distanțați și cu mască . Trebuia interzise vacantele vara asta și era o mobilitate mult mai mică a populației. Dar totul se rezumă la bani. Statul a vrut ca lumea să cheltuiască bani să aibă încasări la buget. Apoi în septembrie când se termină sezonul vor băga noi restricții și vor da vina pe populație că nu au respectat regulile de aur.

    • Statistics Răspunde

      De aceea nu s-a luat pt ca erau cazuri putine, si era mica sansa…. cum numarul creste, creste si transmiterea, eu deja stiu 3 care au luat, sunt mai tineri si totusi e a 3-a saptamana ca sunt in spital….

  4. Altu Răspunde

    Dar spune-ti de unde sunt infectații ăștia. Sunt dintr-un focar, sunt cazuri izolate,nu trebuie nume doar locații. Tot o dați că nu respectă lumea,cu mai multe informații poate ar respecta. Daca ar ști că e aproape de ei ar fi mai atenți.

  5. covid 19 Răspunde

    Păi focarul o fi de la ISU, acum au publicat cazurile din ultimele zile. Este o mare ruşine ce se întâmplă în instituţiile statului. Poate stabileste cineva circumstanţele în care au luat virusul şi poate se iau ceva măsuri.

  6. satmarean Răspunde

    ce masuri sa ia desteptule? oamenii stau 24 de ore impreuna, mananca, dorm, merg la interventii. cum sa faci distantare sociala?

    • deşteptu' Răspunde

      Corturi în curtea unităţii, măşti de autoprotecţie, dezinfectări peste dezinfectări, teste peste teste. În instituţia de mai sus abundă reglementările şi stricteţurile, acum ne dăm de ceasul morţii că de fapt n-aveam cum evita.

  7. anonymus Răspunde

    David Macrina unde esti? nu mai iese nimeni de la DSP SM la interval sa se laude???? alo dl Bud, nimeni de la Prefectura SM, ati intrat toti în stand by??!!!

  8. anonim Răspunde

    Sa faca ct mai mite verificari la salile de nunti din Satu Mare. Foarte multe nunti una dupa alta. Foarte riscat sa fie si mai mult.

  9. h Auleu Maica Răspunde

    Hai domnule prefect ,te rugam sa rezolvi cu,,covidul să nu -și faca de cap, să-i programeze pe satmareni ,numai căte unul zilnic , Ai înțeles ? miezule… !
    Și te rog să raportezi zilnic și corect si d -lui cu Buda…..explicand și cum stă treaba….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.