Ultima actualizare: azi, 10:43
Locale

Cum a făcut o femeie din Satu Mare bani fără să muncească. Dosar deschis de DNA

O sătmăreancă ar fi obținut fonduri nerambursabile în cuantum total de 158.133 lei după ce, spun procurorii Direcției Naționale Anticorupție, femeia ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A) mai multe documente false (contract arendă, adeverințe etc.).

Concret, în perioada 2012-2013, sătmăreanca a depus documentele false pentru a obține sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.

Mai mult, femeia a implicat-o în această schemă și pe fiica ei, căreia i-a pus la dispoziție două documente false. Fără să știe despre ce este vorba de fapt, fiica a depus documentele false la APIA, obținând 20.624 lei.

Ce spun procurorii DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei inculpate persoană fizică, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (două infracțiuni),

– participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Inculpata ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), în perioada 2012-2013, mai multe documente false (contract arendă, adeverințe etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 158.133 lei.

Într-un context asemănător, inculpata a pus la dispoziția fiicei sale două documente false, pe care aceasta, fără vinovăție, le-a depus ulterior la A.P.I.A., obținând în această manieră suma de 20.624 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 163.417 lei.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor terenuri ce aparțin inculpatei.

De asemenea, s-au mai dispus măsura sechestrului asupra sumelor de bani deținute de către inculpată în mai multe conturi și poprirea asupra sumelor de bani cu care vor fi alimentate acestea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa: Comunicat de presă Direcția Națională Anticorupție

4 comentarii

  1. Alin Răspunde

    Serios…..fiica nu a stiut nimic ????? Cum p….mea sa primesti 20 de mii fara sa ai teren da tu sa nu stii nimic ?????

  2. Mae Răspunde

    Bă portal de doi bani dă nume Prenume poză cu persoana în cauză să vadă lumea ca să le treacâ pofta și la alți să mai facă măgarii !!!

  3. c-block Răspunde

    Am crezut că articolul este despre vreo politiciană dar stupoare nu!😱

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Infracțiuni pe bandă rulantă comise de un sătmărean în Italia. Reținut de polițiști

Poliţiştii au identificat un bărbat, de 36 de ani, care deținea un mandat de executare a pedepsei închisorii. Ieri, 6...

Închide