Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Biciclistă (69 ani), acroșată de un camion, pe strada Rodnei din Satu Mare

Polițiștii au stabilit cum s-a petrecut accidentul rutier care a avut loc în această dimineață, pe strada Rodnei din municipiul Satu Mare, în care o biciclistă a fost acroșată de un camion.

„Șoferul unui camion, de 30 de ani, din judetul Salaj, nu s-a asigurat corespunzător la revenirea pe banda de circulație și a acroșat o femeie de 69 de ani, din Satu Mare, care se afla pe bicicletă”, a declarat Paula Gabor, purtător de cuvânt al IPJ Satu Mare, pentru PortalSM.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar femeia de pe bicicletă a suferit răni ușoare.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

8 comentarii

  1. hingeru Răspunde

    ce cauta acolo camionul?

  2. altu fără bmw Răspunde

    Acești eroi cu camioanele! Se tot luptă zi de zi ca să ne scape de acești bicicliști-kamikaze care ne pun în pericol! Dar acești bicicliști nu și nu! Ei tot #rezistcăsuntbiciclist! Mai ales pensionarii pe care covidul îi caută pe acasă dar ei merg la cumpărături!😱

  3. Golf Răspunde

    Fac ciclism, 15000 Km pe an, care este problema ta? Nu încapi de mine? Îți pun eu viața în pericol circulând pe carosabil? Sau invers?

    Tu ești o persoană care probabil nu a făcut sport niciodată cu excepția manevrării volanului. Urât mai ești, mentalitate de infect.

    • altu fără bmw Răspunde

      Am vrut să glumesc ca să se observe absurditatea situației. La noi în momentul de față în afară de principiul declarativ că ce bine ar fi dacă ar fi, noi facem niște piste în bătaie de joc apoi spunem că nu mai facem că oricum nu sunt folosite. Vin alegerile locale, poate iarăși vom avea ocazia să vedem pe actualul primar pe bițigli. Își aduce aminte ce a promis. Noi în loc să dezvoltăm orașul durabil băgăm sensuri giratorii ca să fluidizăm circulația, deci generăm și viteză în trafic care ridică și mai mult praful, lăsăm camioanele și traficul greu în oraș, facem mall în buricul târgului ca nu cumva să mergem 5 m pe jos. Apoi ne mirăm ce mizerabil e orașul. Viziune zero!
      PS. Stai liniștit. Și eu circul cu bicicleta prin oraș. Îmi “plac” senzațiile tari.

      • Golf Răspunde

        Mda, este unul pe aici care are ceva cu bicicliștii, poate tot tu erai la mișto.

        Pe mine m-a oprit pe Gorunului un milițian de sub 30 de ani ce vinea din sens opus, s-a întors, ca să mă întrebe ce caut pe șosea. Toată treaba a avut loc lângă șantierul centurii. I-am explicat că lipsește o porțiune de zeci de metri din pista de biciclete motiv pentru care de la intersecția cu Lazuri spre Micula am luat-o pe șosea. Cu o cursieră nu mă bag pe off-road. Milițianul a spus că nu contează, trebuie folosită pista, eu l-am contrazis iar puiul de zeu s-a enervant și mi-a pregătit un proces verbal pentru mersul pe șosea și lipsa cărții de identitate. Valoarea minimă ar fi fost de 1450 de lei. În cele din urmă ne-a dat avertisment (eram doi) după ce la rugat colegul lui pe care îl cunoșteam să ne lase în pace. Asta este mentalitatea de milițian.

        Încă o situație ridicolă cu pistele astea made in Romania, tu ca biciclist care mergi pe pistă pe lângă drumul prioritar, trebuie să dai prioritate la fiecare intersecție cu un drum secundar. Penibil. Vezi pista de la piața mică sau cea de pe Careiului unde sunt și multe zebre unde practic trebuie să te dai jos de pe bicicletă.

  4. Un om Răspunde

    La varsata precizata ajungi im mintea cea dintai .

  5. Unu' Răspunde

    @Golf: fiind în toate cele trei situații, șofer, pieton și biciclist (le-am enumerat în ordinea crescătoare a numărului de kilometri parcurși!), EU chiar am o problemă cu anumite categorii de bicicliști:

    De nenumărate ori am fost nevoit să mă trag din calea bicicliștilor tâmpiți care circulă pa trotuar! Și uneori chiar au viteză! De multe ori eram însoțit de copii!!!
    Nu este OK să te ferești de șoferi circulând bezmetic pe trotuar!
    Apoi mai am probleme cu bicicliștii care trec strada pe trecerea de pietoni, de cele mai multe ori circulând pe trotuar!
    Mai am probleme cu bicicliștii care vorbesc la telefon în timp ce merg pe bicicletă! Dacă este pe trotuar este și mai grav!!
    Apoi, ultima categorie de bicicliști cu care am o problemă, mai sunt o categorie de bicicliști-kamikaze, care circulă seara peste tot, fără să aibă bicicletele minim echipate și fără să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante! Foarte mulți dintre aceștia au fost accidentați mortal!

    Au mai apărut recent două categorii de dobitoci: cei cu scutere sau trotinete electrice și unii posesori de mopeduri sau biciclete cu motor (electric sau termic) care se cred pietoni și circulă pe trotuar!

    Eu rezolv problema destul de lejer, mă proptesc în calea lor și îi poftesc să coboare de pe trotuar, deseori apelez chiar și la ajutorul poliției pentru a-mi impune punctul de vedere!
    Puțini (2-3) au sărit la bătaie dar i-am calmat (pe doi) și unul s-a ales cu dosare penal deoarece am filmat tot cu telefonul și l-am reclamat la poliție!
    Ca și rezultat al acestei abordări greșite din partea bicicliștilor, am avut nenumărate cazuri cu șicanări din partea șoferilor incomodați de prezența mea pe bicicletă pe carosabil! Mi se cerea imperativ să urc pe trotuar! Inclusiv un echipaj de gardieni publici m-au amenințat cu amenda dacă nu urc urgent pe trotuar și continui să circul pe drum!!!
    Din acest motiv, mi-am cumpărat o cameră cu care filmez în trafic, și deja am la activ două permise suspendate de către poliție în urma reclamațiilor depuse!! Și acest număr va urca!

    Ca idee, îmi cunosc obligațiile, indiferent de situație, DAR îmi cunosc și drepturile și nu mi-e frică să mi le cer și să fiu chiar insistent!!
    Spor și drumuri bune fără incidente!!

    • Golf Răspunde

      Unu, am mers pe piste de biciclete în Germania și Manhattan. Doar aici în România sau poate doar Satu Mare, fiind pe pistă paralel cu drumul principal, trebuie să mă opresc la fiecare intersecție cu drum secundar sau să mă dau jos dacă este prezentă zebră la acea intersecție. Vezi pista de pe Careiului și Gorunului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.