Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Primul centru social de zi pentru persoanele vârstnice își deschide porțile

Primăria Municipiului Satu Mare, prin Direcția de Asistență Socială Satu Mare, în parteneriat cu Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a deschis primul Centru social de zi pentru vârstnici, finanțat din fonduri europene. 

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, alături de directorul Direcției de Asistență Socială, Adrian Bălaj și directorul Caritas a Diecezei Satu Mare pr. Ioan Roman au deschis oficial miercuri, 19 august, porțile Centrului care este pregătit să îi primească pe seniori.

,,Trebuie să avem grijă de seniorii noștri și cred că suntem datori să le asigurăm o viață fără griji. Clădirea de pe Aleea Jiului se află în proprietatea Primăriei și dispune de o suprafață destul de generoasă, care acum este folosită în totalitate în beneficiul comunității. Este un proiect important ce vine în sprijinul persoanelor vârstnice cu probleme sociale, pentru cei care sunt singuri și au nevoie de un sprijin real atunci când întâmpină dificultăți. Am reușit să reabilităm spațiul cu fonduri europene și să achiziționăm dotările necesare, astfel încât seniorii beneficiază acum de cele mai bune condiții pentru a participa la activitățile organziate de persoanlul specializat”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se adresează unui număr de 164 de vârstnici, de peste 65 de ani și are o valoare totală de 2.786.616,39 lei.

,,Activitățile vor fi organizate de o echipă dedicată, cu experiență în programele specifice vârstnicilor: asistent social, psiholog, asistent medical, precum și doi experți în programele și evenimentele pentru vârstnici. Amenajarea centrului a presupus reabiltarea spațiului interior- exterior, înlocuirea instalațiilor sanitare, amenajarea unui sistem de aerisire, înlocuirea ușilor, precum și mici reparații la acoperișul clădirii. După finalizarea lucrărilor de reabilitare, spațiul a fost dotat cu mobilier, televizor, videoproiector, sistem audio și diferite echipamente IT”, a precizat directorul Adrian Bălaj.

Centrul social de zi se află pe Aleea Jiului, nr. 4 oferă posibilitatea seniorilor care sunt singuri sau se află în situații vulnerabile să se bucure de socializarea cu alte persoane, de discuțiile cu acestea și de petrecerea timpului liber într-un mod activ și interesant care să le pună abilitățile în valoare.

,,Acolo unde oamenii buni și harnici lucrează împreună și cea mai grea zi pare ușoară. Acolo unde oamenii dificili și grei sunt împreună acolo și cel mai mic sacrificiu este un chin. Noi am pășit cu bucurie pe calea acestui partneriat. Mulțumesc domnului primar, Primăriei, directorului și echipei de la Direcția de Asistență Socială, pentru că chiar și în această perioadă de pandemie, cu multe provocări s-a dovedit că sunt oameni alături de care a lucra, a construi, a sacrifica se face cu plăcere! Dragi seniori, vă doresc să vă bucurați de acest centru!”, a declarat la finalul întâlnirii, pr. Ioan Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.