Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

FOTO. ”Produs de Oaș și Maramureș”. Târg de produse tradiționale în aer liber la Negrești-Oaș

Astăzi, sâmbătă, 1 august, în condiții speciale de siguranță, respectând măsurile de prevenire și răspândire a COVID-19 s-a deschis cea de-a IV-a ediție a Târgului de produse tradiționale, meșteșugărești și artizanale ”Produs de Oaș și Maramureș”.

,,Astăzi, mai mult decât oricând, trebuie să susținem producătorii, meșteșugarii și artizanii locali și să aducem produsele lor mai aproape de consumatori”, spune primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Târgul va reuni zilnic în Parcul Central din Negrești-Oaș, din 1 până în 10 august, un număr de circa 30 de producători tradiţionali și meșteșugari din Ţara Oaşului și din Maramureș. Aceștia expun la vânzare produse tradiţionale și bio – carne, lapte, prăjituri, miere, sucuri naturale, gemuri, plante medicinale şi terapeutice, dar și produse meşteşugăreşti şi artizanale precum covoare, ceramică, lemn, sticlă, piele, păpuşi, podoabe populare etc. Scopul târgului este de a consolida comunitatea meșteșugarilor și artizanilor din zonă și de a stimula consumul de produse tradiționale din Țara Oașului.

,,Vă reamintesc că, de astăzi, 1 august, masca de protecție este obligatorie în târgurile și piețele din județul Satu Mare, conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Vă invit să vă bucurați de produsele noastre tradiționale și să susținem împreună producătorii, meșterii și artizanii locali!’’, a mai spus Aurelia Fedorca.

14 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Tot văd în ultima vreme că cei din Oaș intenționat se identifică cu Maramureșul istoric cu toate că nu e așa. Și pe timpul austro-ungar plasa Oașului aparținea de județul Szatmar. De vreme ce tot timpul e problemă cu ei nu ar fi mai bine un referendum pentru modificarea granițelor județului? Am fi poate mai săraci dar măcar și problemele ar fi mai puține. Plus că cei din Baia Mare au deja antrenament ca să spun așa. Vezi Borșa, Poienile de sub Munte etc. De mine toți să se ducă la Maramu’. Are un exșef de poliție actual pensionar o vorbă despre ei.

    • crack Răspunde

      Vorbeste hunul din tine . Clar ca se simt mai aproape de MM…macar le inteleg limba.

      • c-block Răspunde

        Du-te mă! Adevărul doare. Expolițaiul șef despre care vorbeam este român-român. Prefer să nu reproduc afirmația lui că explodează site-ul.

  2. peda gogu Răspunde

    masti traditionale osenesti anti covid ?

    • Antibozgori Răspunde

      Nu mai tot plangeti dupa Ardeal ca o sa-l aveti cand limba voastra spurcata va fi limba internationala, arde-v-ar focu’.

  3. Celalalt Răspunde

    Cutitele si surubelnitele personalizate pentru injunghiat conationli fara motiv intemeiat, la ce pret sunt?

    • realitatea Răspunde

      Dacă e antiprimar atunci cred se dă la liber.

    • crack Răspunde

      Nu exista “fara motiv intemeiat” …sau probabil cu tine se face o exceptie.

      • Panduru Răspunde

        Intr-adevar, la voi nu e nevoie de motiv intemeiat, ca doar sunteti Daci puternici… vai de voi ma primitivilor.

        • realitatea Răspunde

          Se spune daci liberi. Asta se susține. Apoi că au sărit 2000 de ani în evoluție aia e deja altă poveste. Încă stau mărturie câteva căși prin zonă unde stăteau cândva grămadă toți acum nici 100 de ani.

  4. M Răspunde

    Iar s-au activat celulele hungaroide de cretini ?Sa nu vina ăștia cu palarioarele mici peste voi,ca nu va salvează decât maica Tisa,de nu i- o fi și ei scârbă de voi !

  5. Ion Iliescu Răspunde

    Ză dukcs com from ză trukcs!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.