Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO. Un antreprenor din Satu Mare a inventat banca școlară cu protecție

Când şi cum va începe anul şcolar 2020-2021 nu se ştie încă. În schimb un antreprenor din Satu Mare a găsit o soluţie astfel încât elevii şi profesorii să nu fie în pericol de infectare în clase, titrează A1.ro.

Sătmăreanul Nicolae Mateian a inventat banca şcolară cu protecţie împotriva noului coronavirus. Noile bănci au fost deja certificate de Direcţia de Sănătate Publică.

,,Sunt trei dreptunghiuri de plexiglas, cam cu latura de 65 de centimetri ca elevul să încapă bine în el, să poată fi în acest fel protejat mai bine. Se montează pe o structură din țeavă de aluminiu vopsită în alb. Este o țeavă de aluminiu ușoară”, spune sătmăreanul inventator.

Sătmăreanul a mai declarat pentru Observator că a inventat această bancă și cu gândul la confortul elevilor.

,,Să nu simtă claustrofobie copilul când stă în ea. E transparentă și verde în toate părțile. Se poate demonta și ocupă un loc mic în școală”, a mai spus Nicolae Mateian.

VIDEO AICI.

Sursa: A1.ro

17 comentarii

  1. Nr Răspunde

    Extraordinar ce inventie magnifica,superba iluminatoare a facut. A tras vreo 4 gauri in banca,a montat niste plexiglas si Voila sa vina contractele cu statul

  2. nuconteaza Răspunde

    Halal inventie. Aerul ramane in spatiul inchis. Poate acum ca e cald nu neaparat, dar la iarna?

  3. Renata Răspunde

    Buna seara am o intrebare si in pauza o sa fie cu protectie?….este o aberatie copiii se joaca impreuna….explica tu la un copil de 6 ani ca nu ii voie sa te joci cu alti copii

  4. Szalma Jack Răspunde

    Oare cine pune botul la astfel de aberatii ???!!! 😂😂😂

  5. Garuboz Răspunde

    Cel care a scris acest articol nu stie ce anseamna o inventie.Mai citeste copilas.

  6. cetatean Răspunde

    E tare rau :))

  7. Mike Răspunde

    E tare inventia, dar un Strutter Bubble e si mai misto.

  8. unu Răspunde

    woow mare inventie a lui mateianu acum nu merg tablitele face plexiglas ca e afacere buna corna virus asta- plaxiglas- masti- manusi- sunt curios cat va costa acel vaccin 1000 eu , dar va anunt de pe acum eu nu il voi lua clar nici daca va fi gratis.

  9. garcea Răspunde

    Intr-o tabara de copii din Georgia , din 500 participanti in primele zile s-au infectat 380, cu toate ca s-au respectat masurile …..mai ales din partea personalului administrativ .Tabara a fost inchisa.

    • ... Răspunde

      Idem în SUA! Dar nu au fost respectate măsurile pentru că nu s-a purtat mască! Când vom pricepe că nu vom ieși în veci din criză cu stai acasă? Trebuie testare și imunizare în masă. Altfel e poveste fără sfârșit.
      Comportamentul virusului pe timp de vară oricum demonstrează cu vârf și îndesat că este un virus manipulat. De aceea WHO vrea să albească China. De fapt nimeni nu e de vină. Doar se moare pe capete.😢

  10. trecătorprin satu mare Răspunde

    Mă întreb unde este capul „INVENTATORILOR” de bănci școlare: ghiozdanul unde se pune, tot pe jos sau agățat? Cine le face trebuie să lase în bancă suficient de mult loc astfel încât servieta sau ghiozdanul să aibă locul lui! Dar nimeni nu se gândește și la elevi, doar la bani!

  11. bla Răspunde

    Omul care a inventat asa ceva e un geniu! WOW! Lumea noastra se va schimba cu 180 grade dupa aceasta inventie. Inventator adevarat! WOW WOW WOW. Chiar nu imi vine sa cred! Sper ca nu e photoshop!!!

  12. Peda Gogu Repetent Răspunde

    La început a fost școala altfel. Apoi a venit în pandemie asta învățământul online a se citi școala nicicum sau cum vrem. Urmează școala fără elevi. Din ce în ce mai puțini elevi. Oricum asta nu mai contează. Cifrele oficiale să iasă bine pentru statistică. Iar la final vom exclama fericiți. Operația a reușit, pacientul a decedat! Oare aude cineva?
    PS. După prima pauză toate chestiile astea sunt rupte sau pe jos bucăți mici. Vă spune unul în temă.

  13. peda gogu Răspunde

    Pe vremea cand am fost la liceu ,( sfarsitul anilor 80 ) erau cabinetele de limbi straine , cabine inchise cu sticla cu pupitru si scaun , mai sunt ? nu trebuie inventata apa calda din nou

    • No Răspunde

      Era la Unio cabinetul de limba franceza , Dar acolo pe vremea acea aveau casti de a asculta profesorul.

  14. Marin Răspunde

    Mai trebuie unele accesorii, pietriș și plante ornamentale, insecte, reptile și amfibieni sau pompe, difuzoare de aer și pești.

  15. Ba Răspunde

    De rasul lumii , am mai vazut ” inventia ” intr-o alta tara dar nimeni nu l-a luat in seama pe inventor” , l-au pus la colt pe tampit si pa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.