Ultima actualizare: azi, 12:48
Locale

LIVE&FOTO. Placă dedicată campioanei olimpice Simona Pop, în municipiul Satu Mare

Placa dedicată campioanei olimpice Simona Pop a fost dezvelită marți dimineața, 11 august, în fața sălii de scrimă Alexandru Csipler.

,,Suntem mândri că avem printre noi asemenea oameni. Simona Pop este un simbol pentru Satu Mare, a preluat ștafeta și a dus mai departe istoria glorioasă a Școlii de scrimă din Satu Mare. Simona Pop este cetățean de onoare al municipiului și reprezintă un model pentru toți tinerii și pentru sportivii noștri. Este o mândrie pentru noi toți și merită tot respectul! Și nu în ultimul rând, felicitări şi lui Francisc Csiszár, cel care a antrenat-o pe campioană timp de 12 ani. Simona, suntem mândri de tine, toți sătmărenii!’’, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Simona Pop este cea care alături de echipa României a luat aurul la  Olimpiada de la Rio, în urmă cu patru ani. Sătmăreanca a fost premiată în anul 2016 de preşedintele României, Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei de decorare a sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016.

Totodată, Simona Pop a primit atunci titlul de Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare.

14 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    FELICITARI CAMPIOANEI OLIMPICE!

  2. Unu' Răspunde

    Cam târziu … dar măcar bine că s-a făcut!
    Felicitări Simona!

  3. Jan Răspunde

    Putea înlocui statuia cu bozgoru pulii și să-i facă la Simona !!!

  4. Cancan Răspunde

    lool draga Ian…. bozgoru ala cum ziceai tu, ca sa folosesc cuvintele tale primitive ,era primul la srcima in Satu Mare (Ardeal) unde era atunci romanii la Satu Mare care facea astfel de sport?? erau la camp langa oi si manca mamaliga cu ceapa…

    • ion Răspunde

      Bozgor nu e cuvant primitiv….mai primitiv scrii tu in romaneste.

      • Cancan Răspunde

        apoi nici ala nu e cuvant primitiv ca olah banuiesc atunci…:)) hai dute tu …..te spui ca esti roman si inca nici in limba ta nu vorbesti corect si nu intelegi cuvintele asa cum trebuie… ia uitate ca sa te ajut sa nu mori prosti ce inseamna bozgor, la care tu spui ca nu e primitiv …. bozgor, -oaică, bozgori, -oaice, s. m., s. f. (pop.) ungur, maghiar.[1]
        Sensul cuvântului se presupune (probabil greșit) că ar fi în maghiară „om fără țară”, „apatrid”. În maghiară se presupune că ar veni din slavă sau din română. Se folosește cu nuanță peiorativă, depreciativă.
        Apoi despre ce vorbesti dute inapoi la camp si mai mananca branza cu mamaliga si cu ceapa ca numai asta curge din tine si sus dar si jos…:-)

        • History Răspunde

          Originea cuvântului bozgor este mai mult ca sigur din slovacă. Culmea ei nu folosesc. Provine din bez-gora sau bez-gorod, adică fără munți sau fără orașe și se referă la faptul că după 1918 ungurii au rămas fără multe orașe și practic fără munți. “V-am luat munții/orașele”. A face din asta o placă stricată și să tot repeți denotă un intelect scăzut. Nici românilor nu le place mămăligar (așa spun bulgarii către ei) sau opincari, nu? Bulgarii cred că au un motiv să spună. Ce ar fi ca să terminăm odată.
          Și ca să știi @Ion, Simona este pe jumătate unguroaică și chiar vorbește decent maghiara. Ar trebui să exersezi și tu bunul simț.

        • lack Răspunde

          Scrie bre in maghiara ,cu romana esti praf.

  5. Satmarean 1 Răspunde

    Bravo pt initiativa.

  6. Satmarean Răspunde

    Felicitări Simona! Foarte multă muncă și sacrificii.

  7. Attila Răspunde

    Ion si cancan….

    Iara ciarta romînurile cu maghiari…..numa asta este la voi

  8. unu Răspunde

    jan esti un gunoi ipocrit , nu tie rusine? stii tu cine a fost czipler?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.