Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Magyar Lorand: Bugetul alocat pentru plata subvenţiei la tomate este de 39.477.000 de euro

Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției, informează deputatul UDMR Magyar Lorand. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

Potrivit Hotărârii de Guvern 248 din 26 martie 2020 privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” pentru anul 2020, dacă totalul sumelor depășește suma maximă, Direcția generală buget-finanțe și fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale calculează coeficientul de reducere a sumelor, cu încadrarea în bugetul maxim alocat schemei, și îl comunică direcțiilor pentru agricultură județene și a municipiului București în vederea refacerii corespunzătoare a situațiilor centralizatoare.

Potrivit deputatului sătmărean Magyar Lorand, bugetul alocat pentru acest an pentru plata subvenţiei la tomate este de maximum 39.477.000  de euro, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 187.500.000 lei, și se asigură din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.