Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Peste 60 de sătmăreni cu COVID, internați în spitalele din județ. 13 se află în izolare

În cadrul ședinței săptămânale cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, prefectul Radu Bud a analizat dinamica îmbolnăvirilor cu COVID-19 care în ultimele săptămâni se află pe un trend crescător la nivelul județului Satu Mare.

În ultimele trei zile, aproape 30 de sătmăreni au fost confirmați cu COVID-19. În prezent, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Satu Mare desfășoară anchete epidemiologice pentru a stabili contacții persoanelor pozitivate.

În unitățile spitalicești de pe raza județului se află internate 64 de persoane, alte 13 persoane confirmate pozitiv se află în izolare la domiciliile lor, acestea din urmă fiind monitorizate de către specialiștii DSP, iar  echipajele de polițiști și jandarmi efectuează verificarea respectării condițiilor impuse. Urmare a creșterii numărului de cazuri confirmate cu COVID-19, a fost reactivată secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Carei și, în funcție de evoluția cazurilor de la nivelul județului nostru, se ia în considerare funcționarea Spitalului Municipal Carei exclusiv ca spital COVID.

În contextul creșterii numărului de cazuri zilnice confirmate de COVID-19 la nivelul județului nostru și având în vedere evenimentele familiale, dar și culturale numeroase din această perioadă, prefectul Radu Bud reamintește organizatorilor și participanților, dar și tuturor cetățenilor să respecte cadrul general și măsurile specifice de protecție și distanțare pentru evitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, Grupul de coordonare a acțiunilor de control va continua și intensifica acțiunile în zonele aglomerate și cu risc.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

19 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Județul Satu Mare,172 de cazuri confirmate,din care 101 vindecați și 8 decedați,deci rămân 63 . Dar vine prefectul și spune că 64 sunt internați iar 13 în izolare deci 77. No,cine minte? GCS,DSP sau Prefectura. Răspuns corect: TOȚI

    • Daniel Răspunde

      Apropo, ce mai face prietenul bielorus, este sau nu este democratie in tara lui Lukasenko?

  2. Daniel Răspunde

    Hahaha! Ma distreaza perseverenta ta sa dovedesti… ce? Cat esti de destept, sau ce?

    • Altu Răspunde

      @Daniel,nu cât de deștept sunt eu,ci cât de proști sunt alții care cred orice le toarnă autoritățile. Aceleași persoane care ne mint de 30 de ani. Și surpriza,lumea încă pune botul.

  3. Daniel Răspunde

    Ce repede mi-ai raspuns, sunt surprins… tu nu ai alta treaba? esti postac?

  4. Altu Răspunde

    @daniel și tu la fel. Datorita guvernului tău iubit sunt în șomaj tehnic și acum. Singurul care s-a împotrivit sistemului este curățat, mă refer la Lukașenko. Când se termină balamucul vei regreta și tu susținerea acordată holerei galbene.

    • Daniel Răspunde

      N-ai tu treaba, nu esti tu Nostradamus, nici baba Vanga nici macar mama Omida. Du-te la pescuit si vezi-ti de viata ta. De a mea imi port eu de grija. Nu te baga tu in seama sa-mi spui ce va fi.

  5. Daniel Răspunde

    Vezi ca m-am “enervat”🙂 si te fac sa plangi. Te tin pana dimineata in reply-uri cacaciosule. Daca insisti ti-o dau si cu… stiri externe.

    • Altu Răspunde

      @Daniel, acum sunt la pescuit,am mai prins un fraier cu ,care să mă distrez de plictiseala. Te-ai enervat,nu face bine la tensiune, îi muri de infarct nu de Covrig. Și vorbește frumos ,dar precis ești unul din ăia cu școala la distanță.

      • Daniel Răspunde

        N-ai tu scoala- cati ani am eu. Nici cei sapte ani nu-i ai. Spune repede teorema lui Pitagora. Nu lua cu google desteptule… Teorema lui Tales?!

  6. Daniel Răspunde

    Caz real din USA. Nepoata unui coleg, 30 ani, ingrijita la domiciliu, oxigenata adica la aparate, in fiecare zi vin paramedicii la ea, de o luna de zile nu-si revine cu tot tratamentul si aparatura ultraperformanta de care dispune. Se simte foarte rau, in special dimineata. De nedescris. Despre ce vorbeste Altu, despre meciurile de footbal din Belarus? Despre dictatura din Belarus? Asta-i un exemplu pentru el? Ma crucesc cati prostanaci traiesc pe planeta asta?… Da mai Altu, daca ar fi razboi si ar muri oamenii sfartecati tu ce ai posta pe aici? Ca ti-ai pierdut locul de munca? Apropo, nimeni din cati cunosc eu, crede–ma cunosc din toate domeniile, nu si-au pierdut locul de munca. Tu ori esti prost ori est un prost ghinionist.

  7. Daniel Răspunde

    Tie daca iti spune omul ca esti prost, ii raspunzi “multumesc frumos”. Ca nu te duce praful dintre urechi.

  8. Nimeni Răspunde

    Exprimari de genul acesta “peste 60 de satmareni cu COVID” ne informeaza ca avem poate 61, poate 62, … , poate 1000, … poate etc. Aceasta exprimare imprecisa poate dauna mult fiindca daca am lua 50.000, care si el este peste 60, situatia ar deveni dramatica. Eu as cere mai multa rigoare si precizie acestor stiri altfel, creeaza impresia de amatorism a celor care le redacteaza.

    • Daniel Răspunde

      Da, buna analiza, mai multa atentie din partea jurnalistilor. Eu a mai scris, acum patru zile la articolul “cod rosu in vama Petea”…” trei masini au fost pe directia de intrare” . Eu asa stiu ca ziaristii isi iau informatia din cel putin 3(trei) surse.

    • covid 19 Răspunde

      Este normal că este şi o zonă a incertitudinilor privind numărătoarea cum este peste tot unde evenimentele sunt în delurare (când s-a făcut testul, când s-a primit informaţia, când s-a publicat, câţi incerţi sunt la a doua testare etc. etc.) . Aici înţeleg că sunt 60 cerţi dar ar mai putea fi câţiva dacă… Aici nu-i matematică. Şi chinezii au avut erori de peste 1000 în rândul morţilor. Nu fiţi răi şi puneţi masca.

      • ? Răspunde

        @covidule,aici greșești. Toată treabă asta e deja matematică,ni se prezintă tot felul de cifre,grafice, previziuni, parcă ar fi economiști și tranzacționează Covidul la bursă. Numai că nu prea se lovesc calculele. Ultima informație e că de fapt fata de raportările de la ora 13.00, numărul cazurilor ar fi de 10 ori mai mare. Atunci ce rost mai au comunicatele alea. În fine eu cred că mai devreme sau mai târziu toți vom face boala asta, închiși sau pe stradă,cu mască sau fără. Speranța la mai bine sigur nu e pe pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.