Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

PROGRAM. SăucaFest 2020 | Trei zile de festival al tuturor etniilor, în județul Satu Mare

SăucaFest 2020 – este Festivalul comunitatii rome prin care se faciliteaza includerea persoanelor marginalizate in comunitate organizat de comuna Săuca, județul Satu Mare in perioada 14-16 august 2020,

Festivalul SăucaFest  face parte din Proiectului Cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Capital Uman 2014-2020, respectiv „Servicii integrate pentru Revigorarea Comunității Marginalizate Cod SMIS 2014+:101824”, beneficiar: Comuna Săuca, județul Satu Mare, data începerii proiectului: 16.08.2017, data finalizarii proiectului: 14.10.2020.

Valoarea totala a proiectului este de 17.924.896,01 lei din care valoare confinantarii UE este de 15.086.620,37 lei.

In perioada de desfasurare a proiectului, respectiv 3 ani, este prevazuta in cadrul proiectului oganizarea a doua festivaluri ale cuminitatii rome, in cadrul carora se urmareste combaterea discriminarii si integrarea printr-o participare activa a tuturor membrilor comunitatii si facilitarea includerii persoanelor de etnie romă în comunitate.

Acest al doilea Festival este un eveniment multicultural, care se va desfasoara pe perioada a  3 zile și are un program divers. Acesta cuprinde:

· standuri expoziționale la care vor fi prezenți meșteșugari tradiționali si antreprenori locali (minim 5  de etnie romă), iar firmele infiintate prin proiect vor avea posibilittara de a expune produsele realizate impreuna cu mestesugarii din zona.

· standuri – atelier în care meșterii populari crează la fața locului obiecte tradiționale,

· ateliere creative pentru copii, unde aceștia pot învăța practic, de la meșteșugari, meseriile tradiționale ale zonei

· expoziție de port traditional romani

Programul Festivalului este, în fiecare dintre cele trei zile, între orele 17.00-21.00, timp in care publicul poate admira și cumpăra produse de la standurile târgului și se poate bucura de un amplu program artistic, care cuprinde muzică specifică tuturor etniilor conlocuitoare din zonă.

In cadrul evenimentului, echipa organizatoare, cu sprijinul autoritatilor respectiv INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN SATU MARE, INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN SATU MARE, va intreprinde toate masurile necesare pentru prevenirea si protejarea tuturor participantilor, impotriva raspandirii noului corana virus, COVID 19 in care vor fi respectate toate conditiile  impuse de legislatia in vigoare atat la nivel national cat si la nivel judetean.

Vineri, 14 august 2020

17.00-18.00 Cuvinte de deschidere

18.00-19.00 –  Formatia Galant

19.00 – 20.30 – Sandu Ciorba

20.30-21.00 – Ansamblul Vatra Santau

Sambata, 15 august 2020

17.00-17.30 Cuvinte de deschidere

17.30-18.30 Ansamburile Flori dee codru si Codruletu Tasnad

18.30- 19.30 –  Formatia Tarta Cristian

19.30 – 21.00 – Ansamblul Vatra Santau

Duminica, 16 august 2020

17.00-17.30 Cuvinte de deschidere

17.30-18.30 – Iulia Balaj si Formatia

18.30 – 19.30 – Ansamblurile Flori de Codru si Cosruletu Tasnad

19.30-20.30 – Georgiana Marina

Obiectivul general al proiectului îl constituie furnizarea unui pachet integrat de măsuri de sprijin al comunității marginalizate în care există populație aparținând minorității rome, aferentă comunei Săuca, județul Satu Mare, în vederea reducerii numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și a depășirii situației de vulnerabilitate.

11 comentarii

  1. Loredana Răspunde

    Bine Că la Negrești-Oaș Nu se tine zilele orașului da la Satu Mare se tine festival acuma nu mai ie coronavirusu că nu pot să ânteleg rușine sper că domna primar să vadă asta.

  2. Ion Pop Răspunde

    Nu stii sa citesti

    organizat de comuna Săuca, județul Satu Mare in perioada 14-16 august 2020,

    Si nu te mai plange ca o tineti dintr-o nunta in alta

  3. hingeru Răspunde

    nu se mai comenteaza? deci astia au voie, maghiarii nu. deci apartineti de ei :)))

    • mutoo Răspunde

      Despre astia,evrei,negri si homosexuali nu ai voie sa comentezi…bucura-te ca nu sunteti si voi in aceasta categorie.

  4. luigi Răspunde

    Mai bine spus țigan-festa da lasă poate așa se mai scapă de câțiva , țigani au privilegiu

  5. GB Răspunde

    Hm… Partium, SăucaFest, etc. sunt manifestări cultural-artistice care sunt finanțate și cu fonduri externe. Dacă nu se organizează se pierd, apar complicați și conflicte juridice sau politice, de la caz la caz, între cei implicați( bani de restituit, plângeri, procese, supărări, etc.) așa că situația e mai complicată judecând rațional, la rece, deoarece fiecare parte îș protejează interesele prin toate mijloacele. Dar într-o țară normală ar trebui să primeze interesul general, binele cetățenilor, iar dacă cei în cauză nu țin cont de acest aspect (suportand chiar și pierderi sau nerealizări) atunci trebuie să intervină statul cu legislație+instituții+”coloană verticală”(capitol la care România scârțâie, vorba românului). “Pe surse” la SăucaFest toți cei implicați ar fi de acord cu organizarea, cu mențiunea că DSP a dat aviz negativ. Și ghici ciupercă cei? Se merge înainte cu organizarea! Nu îmi rămâne decât să le urez “Distracție plăcută” cu mențiunea unei alte vorbe de duh din popor “Unde nu-i cap vai de picioare”

    • comentator Răspunde

      Fiecare cu propria prioritate funcție de interese. Ungurii cu Partium-buli, țiganii cu Săuca-Fest iar alții cu sfințirea paratrăznetului la construcția din lemn la cap pod Golescu. Serios, numai cu tâmpenii ne ocupăm!😱 În restul totul e OK! Oare?

  6. Una Răspunde

    Ce Săuca Fest vă trăbă ???

  7. Muresan Răspunde

    La lucru cu voi, mâncavar focu să vă ardă, amu vă găsâți să organizați SăucaFest ???

  8. Satmarean Răspunde

    Primarul acelei localități, dar cum vă permiteți așa ceva ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.