Ultima actualizare: azi, 11:21

Naţionale

Propunere | Folosirea măștilor și în casă, atunci când copiii interacționează cu bunicii

După începerea anului școlar, măștile de protecție ar putea fi folosite și în casă, spune profesorul Alexandru Rafila. Ar fi o măsură necesară, mai ales în locuințele în care copiii intră în contact cu bunicii, a declarat reprezentantul României la OMS, la Digi24, în emisiunea „În fața ta”.

Alexandru Rafila este sigur că vom asista la o creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 odată cu începerea noului an şcolar. El a arătat că fiecare ţară s-a confruntat cu această problemă, însă în România ar putea fi o evoluție îngrijorătoare, dacă până atunci nu intrăm pe o pantă descrescătoare a infecțiilor cu noul coronavirus şi continuăm să avem în fiecare zi între 1.200 şi 1.400 de cazuri noi.

Tocmai de aceea, spune profesorul, ar trebui regândită interacţiunea copiilor cu persoanele vârstnice din familie, odată cu începerea şcolii. Asta s-ar putea face printr-un set de reguli proprii stabilite în fiecare familie, în fiecare casă. Spre exemplu, atunci când are loc o interacțiune între copil şi bunic, fiecare dintre ei să poarte mască sau să respecte pe cât posibil o anumită distanţare.

„Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască. Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a arătat profesorul Alexandru Rafila.

Sursa: Digi24

5 comentarii

  1. ? Răspunde

    Ăștia au să ne coase masca pe față . Foarte bine fac dacă au cu cine, și în somn să le poarte toată lumea. În fiecare casă să fie un polițist care să urmărească respectarea legii. Plus ochelari și dopuri în urechi virusul intră pe orice gaură,deci și pampers obligatoriu. Oamenii ținuți de paznicii guvernului în lesă să nu se apropie. Și cu aceste reguli nu e sigur că dispare virusul. Doar moartea ne izbăvește de Covid. Amin

  2. s Răspunde

    Dar de ce nu impuscati bunicii?Sau duceti-i la Birkenau,unii au experientă!

    • Vlad Tepes Răspunde

      @S – asta a spus cu citeva luni in urma un “Strein” , medic si el , si vad ca nu se renunta la idee !
      Ce D-zeu sintem in mileniul trei dar mai terminati o data cu dictatura medicilor.
      Poporul este chemat la alegeri sa-si aleaga o clasa politica, care apoi sa-l conduca nu medicilor le revine aceasta atributie !
      Lasati-i pe seniori in pace, nu le purtati de grija. Se ingrijesc ei singuri.
      Mai bine ati face ordine in spitale, sa nu mai fie cea mai periculoasa sursa de infectii mortale !!!
      Lasati-i pe seniori in pace !!!
      Se aude “mengele ” ???

  3. X-ulescu Răspunde

    manipulare, marca psd.

  4. Garuboz Răspunde

    Lasane Xpulescule ca nu ai haz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.