Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Sătmărean infectat cu COVID-19, mărturie despre condițiile de muncă improprii din Germania

Vasile Stan, un bărbat din județul Satu Mare, a povestit pentru cotidianul german Süddeutsche Zeitung despre condițiile improprii în care lucrează muncitorii la o fermă bavareză din Mamming, Germania. Bărbatul, infectat cu Coronavirus, a mărturisit totul despre tratamentul la care a fost supus atât el, cât și colegii săi, menționând că epidemia ar fi putut fi oprită dacă proprietarul firmei ar fi respectat regulile de bază cu privire la igienă și distanțare fizică.

La sfârșitul lunii iunie a acestui an, Vasile Stan a mers să câștige un ban cinstit în localitatea Mamming, la o fermă de legume. Munca este istovitoare: muncitorii erau nevoiți să stea întinși pe burtă, unul lângă celălalt, trebuind să culeagă legumele pe măsură ce mașina de sortat trecea deasupra răsadurilor. În acest fel, în mai puțin de o lună, jumătate dintre muncitori au fost infectați cu noul Coronavirus, printre care și sătmăreanul Stan.

„Am fost tratați mai rău decât animalele”, a spus Vasile Stan.

Probleme au fost atât cu munca istovitoare, cât și cu tratamentul față de muncitori, dar și cu banii. Sătmăreanul spune că proprietarul fermei a fost agresiv, nu le-a dat nici măcat apă în zilele foarte calde, iar în locul pașapoartelor le-a dat muncitorilor cartele pe care sunt trecute numele lor, un cod de bare și un număr.

Povestea întreagă a sătmăreanului Vasile Stan, pe MEDIAFAX.

8 comentarii

  1. M Răspunde

    Foamea de euroi domnule.

  2. Tu Răspunde

    Auzi la el sa castige un bani cinstit.
    La noi in Romania nu se castiga bani cinstit ?

  3. anonymus Răspunde

    A vrut mai bani mai mulți castigati mai repede decât în Romania, ce noutate!!!!!!!!!!!s-au prins și nemții deja!!!!!!!!!!

  4. h Auleu Maica Răspunde

    Bani cinstiți nepoate dar puțini, iar daca vrei sa faci ceva cu viața ta, și a familiei tale ,nu prea ai șanse ….De pe o zi pe alta ….mai merge …(in general )/

    • M Răspunde

      Cine vrea poate si acasa! Daca esti fomist si vrei sa fi cel mai smecher din parcare dupa 2ani de munca pleci. Dar foamea e mare, toata lumea vrea sa fie bogat fara munca. Vezi ca nu merge intotdeauna.

  5. Florin Rachitan Răspunde

    DE CE AI PLECAT ?????…… atuncea nu plange

    trebuia sa ramai in tara sa lucrezi pt 1700-1800 ron net pe luna

  6. Alexandra Răspunde

    Și eu am fost acolo da la privire cu coroana virus nu-i adv nu a fost nimeni infectați neai dat să facem teste de covid dar nimeni nu a avut virus in plus asta scoate doctori că de te afla puțin răcit și spune că ai covid dar nu-i adevărat am stat 10 zile pe carantina și după aia daca mai ai vrut sa stai la lucru stai daca nu ți-o dat bani cat ai lucrat și dc ai stat pe carantina te plătit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.