Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

VIDEO. Corina Crețu: „PRO România Satu Mare dă dovadă de maturitate politică”

Corina Crețu, vicepreședintele Pro România, se află în Satu Mare, într-o vizită de susținere a candidaților Pro România la Consiliul Județean și Primăria Satu Mare, respectiv Octavian Petric și Cristina Haiduc.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul partidului, Corina Crețu a spus că PRO România vine în fața cetățenilor cu unul dintre cele mai noi proiecte politice din județ.

„Ca peste tot în țară, foarte mulți dintre toți cei care s-au alăturat partidului nostru sunt oameni care nu au mai făcut politică, dar care sunt foarte bine pregătiți profesional și care sunt determinați să dea tot ce au mai bun pentru a contribui la dezvoltarea comunității din care fac parte. De fapt, acesta este proiectul PRO România pentru întreaga țară: mai puțină politică și mai mult profesionalism.

Domnul Octavian Petric – candidatul nostru la funcția de Președinte al Consiliului Județean Satu Mare – este un om cu experiență, care înțelege modul în care se poate dezvolta județul, prin atragerea de fonduri europene și nu numai.

Felicit PRO România Satu Mare pentru faptul că a desemnat candidat la funcția de Primar al Satu Mare o doamnă, prima femeie candidat pentru această poziție publică din istoria post-decembristă: Cristina Haiduc.

Așa cum știți, am fost întotdeauna o susținătoare – atât din țară, cât și de la Bruxelles – a implicării mai multor femei în politică.

PRO România Satu Mare dă astfel dovadă de maturitate politică”, a transmis Corina Crețu.

Totodată, vicepreședintele Pro România a spus că este momentul ca oamenii să treacă peste votul etnic.

„Și mai vreau să transmit un mesaj, așa cum am făcut-o și în alte zone ale Ardealului: e important ca acum, după 30 de ani de la Revoluție și 13 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, să trecem peste votul etnic, peste această diviziune care nu a folosit nimănui. Este și mesajul pe care l-a transmis PRO România la începutul acestei campanii.

Să fim realiști: etnicii maghiari se confruntă cu aceleași probleme cu care se confruntă și românii. Așadar, soluțiile pe care le va implementa PRO România nu se adresează doar unui anumit grup etnic, ci tuturor cetățenilor. E firesc să fie astfel. Mult succes, PRO România!”, a spus Corina Crețu.

Ea a reamintit faptul că, în calitate de comisar european, a aprobat o serie de proiecte importante pentru județul Satu Mare.

„În calitate de Comisar European, am aprobat, în Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 o serie de proiecte foarte importante pentru Satu Mare, printre care aș aminti, din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM):

Modernizarea infrastructurii de apă, proiect prin care s-au reabilitat 4,6 km de conducte principale de transport ale apei, iar rețeaua de distribuție a fost extinsă cu 13,3 km (în acestă a doua fază, fondurile europene au fost în valoare de aproape 13 milioane EUR).

Au fost renovate stațiile de tratare a apei din localitățile Negrești-Oaș și Tășnad, o stație nouă fiind construită în Livada.

Lucrările efectuate au inclus extinderea rețelei de canalizare cu 40,6 km, dar și reabilitarea a 4,5 km din rețeaua existentă. De asemenea, în total au fost construite și reabilitate 22 de stații de pompare a apelor uzate.

A fost un proiect pe care l-am fazat, asigurându-ne astfel că 97% din populația din zona proiectului este racordată la rețeaua de apă potabilă și beneficiază de acces sigur la apă potabilă de calitate. Totodată, riscul de deversare necontrolată a apelor uzate s-a redus semnificativ.

Proiectul a presupus și construirea a noi stații de epurare a apelor uzate în Tășnad, Ardud și Livada, precum și modernizarea celor din Satu Mare și Negrești-Oaș”, a transmis Corina Crețu.

4 comentarii

  1. ... Răspunde

    Păi propuneți atunci niște candidați care se pot vota! Că pe Tavi Petric îl știm și nu ne trebe iar pe pupăza asta (scuze pentru expresie dar asta e impresia generală) majoritatea localnicilor nici nu o cunosc.

  2. y Răspunde

    Văz că mai nou toată lumea bună se pozează cu Lukács László!🤔

  3. Pandi Mia Răspunde

    Eu credeam despre Corina Cretu ca este o femeie cu oaresce pretentii…Nah,ca m-am inselat!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.