Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Coronavirus Satu Mare: 10 cazuri noi în județ. A fost înregistrat încă un deces

Zece cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate la nivelul județului Satu Mare în ultimele 24 de ore, iar astfel, bilanțul total de infectări a trecut de 500 în județ.

Tot în ultimele 24 de ore s-a înregistrat încă un deces. Potrivit datelor transmise de către DSP Satu Mare, este vorba despre o sătmăreancă decedată într-un spital din județul Maramureș.

Până astăzi, 18 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 110.217  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 88.235 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.527 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 4.360 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 17.09.2020 (10:00) – 18.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese (28 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 17 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 14 decese la categoria de peste 80 de ani. 44 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.081. Dintre acestea, 447 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.185.923 de teste. Dintre acestea 25.254 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.065 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.189 la cerere.

4 comentarii

  1. asistenta Răspunde

    Gheorghe Fron, primarul comunei Cornu Luncii, din judeţul Suceava, și soția sa, s-au infectat în primăvară cu COVID-19. Soții au fost spitalizați, iar de mai bine de patru luni de când au fost externaţi, cei doi se află în continuare sub tratament.

    Deşi au învins virusul, Gheorghe Fron, şi soţia lui, Luminiţa, au în continuare probleme de sănătate şi se află sub tratament. Edilul are probleme cu rinichii, iar soţia acestuia a rămas cu o capacitate pulmonară de doar 64%.

    „Am avut cam trei luni de zile probleme cu rinichii, dar familia mea încă are probleme. De exemplu, soţiei plămânii îi funcţionează la 64% din capacitate. Suntem sub tratament”, a spus Gheorghe Fron

    • ... Răspunde

      Păi, așa se întâmplă când visezi avioane și parașute!!!
      Citez dintr-un ziar sucevean aqntecovid din februarie.
      Gheorghe Fron, primarul comunei Cornul Luncii, din judeţul Suceava, a anunţat că vrea să construiască aerodromul din două motive: pe de o parte, mai mulţi localnici ar intenţiona să-şi cumpere avioane, şi, pe de altă parte, ca să aibă unde să aterizeze localnicii când se întorc de la muncă din străinătate. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Bani în plus de la bugetul local pentru şcolile reabilitate cu bani eu… Consiliul Judeţean Ialomiţa investeşte 19,6 milioane de lei pentru mod… În comuna Cornu Luncii, din judeţul Suceava, se va înfiinţa un aerodrom, dar şi un aeroclub. A spus-o primarul Gheorghe Fron, care până a ajunge să conducă această comună a fost directorul Spitalului de Neuropsihiatrie de la Sasca Mică. Primarul susţine că în demersul său este sprijinit de preotul Gabriel Florea, care pe vremuri a fost paraşutist. Părintele Florea este cunoscut pentru faptul că intervine la incendii cu o maşină de pompieri de care a făcut rost din străinătate. Primarul şi preotul şi-au pus în cap să amenajeze un aerodrom şi un aeroclub din mai multe motive. Alesul local susţine că vrea să dezvolte turismul. În plus, mulţi cetăţeni din comună ar intenţiona să-şi cumpere avioane. „Sunt foarte mulţi oameni care au bani şi pentru care timpul este extrem de preţios. Nu vă spun câţi de aici îşi cumpără avioane. În plus sunt cei plecaţi la muncă afară care pot să vină acasă direct. Aici vor putea ateriza oricând avioane mici de două, patru, şase locuri. Lucrăm la acest proiect de ceva timp, avem făcută ridicarea topo, iar acum nivelăm terenul”, a declarat Gheorghe Fron pentru radiotop.ro.

  2. Doctorovici Doctorov Răspunde

    Putinele fiole cu Remdesivir s-au cam terminat in Romania ( 8000buc , trebuie 6 la o persoana ) , ( putinele ramase sunt puse deoparte pt oameni importanti ) americanii au oprit exportul ,poate mai primim 3000 ca ajutor/testare….asa ca ramane ….masca .distanta , spalatul ,dezinfectia…….in rest primiti …paracetamol….& Co

    Cele mai noi studii arata ca virusul se “lipeste “in intalniri private intre rude ,prieteni ,vecini , etc .decat in Supermarket ( deocamdata ) = cu cat vor purta mai mult masca neregulamentar ,pericolul creste.!!!

    • ... Răspunde

      Noi nu merităm, încă nu ți-ai dat seama? Tare-mi este că cu tot tam-tamul și cu UE-ul ajungem tot la tratamentul recomandat de Lukașenko. Aia cu vodka. Ei să fie bine! Noi să ne descurcăm. Până acum cum am făcut? No!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.