Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Cosmin Rațiu, despre Dorel Coica: ,,Atunci când realizările tale se rezumă la machete’’’

Cosmin Rațiu, candidatul ALDE la funcția de primar al municipiului Satu Mare, spune că unul dintre obiectivele sale ca viitor primar este transparența banului public. Acesta dă exemplu macheta realizată în administrația Coica pentru cartierul Micro 17: ,,Micul secret al acestei nefolositoare isprăvi este prețul pe care Coica l-a plătit firmei de casă care a realizat macheta și anume 129.000 RON fără TVA (28.859 euro la cursul valutar al vremii respective)”. Suma plătită pe acea machetă, spune Cosmin Rațiu, putea fi investită în folosul comunității sătmărene.

,,Sunt Cosmin Rațiu și candidez la funcția de primar al Municipiului Satu Mare, unul dintre obiectivele mele ca viitor primar este transparența banului public, dar fiind un subiect sensibil de multe ori unele investiții nu fac mândria administrației publice și atunci sumele sunt cheltuite pe ascuns.

Unul dintre micile secrete ale acestui capitol îl are ca actor principal pe Coica Dorel. În iunie 2015 primar pe atunci în funcție Coica Dorel a comandat o machetă a cartierului Micro 17 invitând sătmărenii să vină la primăria să vadă capodopera și să le arate unde sunt localizate realizările sale prin cartier.

Micul secret al acestei nefolositoare isprăvi este prețul pe care Coica l-a plătit firmei de casă care a realizat macheta și anume 129.000 RON fără TVA (28.859 euro la cursul valutar al vremii respective).

Bani din care la un calcul făcut în mare, comunitatea sătmăreană ar fi beneficiat de:

  • 137 de bănci calitative amplasate în cartiere;
  • 2740 de ghiozdane cu rechizite pentru copiii defavorizați;
  • 18.266 de porții de hrană pentru copiii din creșe și grădinițe;
  • 27.400 de copii puteau să se dea gratuit cu trenulețul din Grădina Romei;
  • 3914 de saci de hrană pentru câinii din adăpostul canin.

Un asemenea ”hocus-pocus” cu banii publici a fost posibil printr-un artificiu legislativ care permite atribuirea sumelor mai mici de 30.000 de euro fără licitație, adică în liniște, pe ascuns și cu dedicație clară pentru propria clientelă abonată la banul public.”

6 comentarii

  1. Satmerean Răspunde

    BRAVO RATIU

  2. Monica Răspunde

    Super Cosmine ,doar adevarul .

  3. Panait Răspunde

    Votez Rațiu!! Are curajul să spună lucrurilor pe nume!

  4. Volvo Răspunde

    Clar ca votez cu Cosmin , este cel mai bun dintre toti.

  5. Oltean mincinos Răspunde

    Eu îi doresc, acestui bandit, să cheltuie atâția bani cât a furat, în viitorul apropiat, pe medicamente, iar dacă nu găsește la noi în RO să meargă în Germanica să caute prin gunoaie, așa cum a făcut pe vremuri. Ordinarule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.