Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Cosmin Rațiu: Priorități pentru creșterea calității vieții în municipiul Satu Mare

Candidatul ALDE pentru funcția de primar al municipiului Satu Mare, Cosmin Rațiu, este nu doar unul dintre cei mai apreciați medici din oraș, cu o vastă rețea de clinici și centre de îngrijire pentru persoane vârstnice, ci și unul dintre cei mai activi consilieri locali, care în ultimele două mandate petrecute în forul decizional nu s-a remarcat doar prin luări de cuvânt, ci prin acțiuni concrete în folosul sătmărenilor.

De numele său se leagă, de exemplu, înființarea celor trei cabinete școlare de stomatologie care funcționează la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Liceul Reformat și Colegiul Tehnic “Unio – Traian Vuia”, toate echipamentele fiind donate de Clinica Sf. Anton pe care o administrează el însuși.

În depozitele Direcției de Asistență Socială a Primăriei Satu Mare se mai află multe echipamente donate de Clinica Sf. Anton, care vor ajunge la alte două cabinete stomatologice școlare ce se află în curs de amenajare.

Dar Cosmin Rațiu nu se va opri aici! Alegerea sa în funcția de primar îi va permite să pună în aplicare multe alte proiecte pentru ridicarea calității vieții în municipiul Satu Mare, care în prezent lasă mult de dorit.

Unele dintre proiectele pe care le are în vedere se află demult și pe agenda actualei conduceri a Primăriei Satu Mare, însă realizarea acestora ori se lasă așteptată nepermis de mult ori au rămas doar la faza de… machete.

Tocmai de aceea, Cosmin Rațiu va acorda prioritate, printre altele, reabilitării și modernizării Centrului Vechi și a Centrului Nou, refuncționalizării și amenajării zonelor de agrement, dar și realizării unui modul de bază sportivă ce s-ar putea amenaja cu ușurință în toate cartierele.

La fel de importantă este rezolvarea problemei spațiului locativ prin construirea de locuințe sociale, dar și prin sprijinirea investitorilor care doresc să construiască locuințe noi în oraș. În completare, are în vedere continuarea unor proiecte începute încă în mandatul precedent pentru reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale.

O importanță deosebită va acorda reabilitării, modernizării și echipării infrastructurii educaționale, incluzând creșele, grădinițele, școlile generale, dar și liceele cu profil tehnologic, pentru încurajarea învățământului dual.

O condiție esențială a unei vieți sănătoase într-un oraș nepoluat este protejarea și punerea în valoare a cadrului natural, astfel că va pune accentul pe reamenajarea malurilor Someșului, după modelul de succes de la Oradea, dar și pe amenajarea unei zone de agrement pe locul fostului lac Cubic.

Fiind medic de profesie, e de la sine înțeles că viitorul primar al Sătmarului va face investiții serioase în acest domeniu, în completarea celor făcute de Consiliul Județean, care are sub administrare majoritatea instituțiilor de sănătate din oraș.

Astfel, pe lângă înființarea de noi cabinete stomatologice școlare, Cosmin Rațiu va înființa un Centru Medical Social, în care se vor găsi medicina de familie, medici specialiști, farmacie și laboratoare de analiză, toate într-un singur loc.

Autoritățile locale vor pune la dispoziția unităților spitalicești clădiri sau alte spații necesare extinderii secțiilor existente și vor sprijini înființarea unei secții de geriatrie și îngrijiri paleative. De asemenea, vor contribui la susținerea financiară a cadrelor medicale pentru a urma cursuri de specializare, pentru a se deplasa la congrese și seminarii sau pentru plata abonamentelor la publicații de specialitate.

12 comentarii

  1. Adi M Răspunde

    Să candideze oameni care ştiu ce au de făcut în administrație , cunosc ce să facă cu banul public şi dacă au afaceri private ca şi Rațiu este mult mai sigur pentru noi că o să aibă rezultate.
    Ăsta are mai multe clinici tari in Satu Mare , multi angajați şi este consilier , eu îl votez .

    • Votant Răspunde

      Macar pe Rațiu îl duce capul sa gestioneze o afacere….trebuie să te naști cu astfel de calități, nu să arunci cu banii in toate directiile. Dacă face la fel și pt satmareni eu îl votez

      • cârcotaş Răspunde

        Raţiu nu s-a născut cu calităţi ci cu părinţi cu bani. Când ai bani si o profesie liberală restul vine de la sine.

        • Mihalca C Răspunde

          Eu cred că el işi face banii muncind , nu e o mentalitate comunistă sau useristă să condamni pe cineva că are venituri.
          Să fim toți egali , sătaci şi umili asai càrcotaş ,asta vrei tu ??????

        • h Auleu Maica Răspunde

          Și Dr Coica avu cabinete inainte de Primar ,dupa care le-a dublat numarul prin toate cartierele ,aranjate cu parcari pavate pe domeniul public ,bineințeles a fost harnic omul, …..pentru el..

          • Iuliu Pop

            Nu se poate compara Cosmin Ratiu cu Coica .Clinicile lui Ratiu nu sunt din bani publici ,Coica a lucrat la stat ani buni ,la D.S.P la C.A.S .
            Iar Ratiu este profesionist , lider in domeniul lui , Coica un bisnitar medical.

        • Trevor Răspunde

          Câtă răutate , acest doctor și oamenii din jurul lui au făcut ceva pentru oraș .Bine că toți hoții și bețivii sunt buni pentru voi .Sau acei oameni care aduc ceva în plus pentru societate trebuie huliti și blamați.

      • Coleg Răspunde

        Cosmin munceşte de dimineața până seara ,are plin de pacienți .Noi când ne terminăm povestile el incă lucreazã.
        Il admir şi îl respect mult .

    • Zoli S Răspunde

      Rațiu primar nu se poate compara cu Panait profesor de muzică , ce vrei băiețaş cu coşuri şi ochelari şi atitidine arogantă nu te votează nimeni .Eu sunt vecin cu Panait abia te salută şi doar atunci cănd are chef .

  2. Gong Răspunde

    Dece credeți că îl înjurà usr-işti ?
    Față de Panait al lor , Rațiu a făcut multe lucruri pozitive pentru noi .Vă susțin şi vă apreciez , vă votam toată familia noastră .

  3. Ion Fanatean Răspunde

    Da La noi de Pe scară îl votează multă lume pe domnu doctor este un om foarte de treaba și el și familia lui .

  4. c-block Răspunde

    … și după o ploaie ușoară de toamnă iarăși au reapărut ca ciupercile mâncătorii de maro …😱😱😱

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.