Ultima actualizare: ieri, 21:40

Locale

Doi sătmăreni au ieșit la plimbare, deși ar fi trebuit să stea în carantină. S-au ales cu dosar penal

Doi sătmăreni sunt cercetați penal după ce nu au respectat măsura carantinării la domiciliu. Cei doi ar fi trebuit să stea izolați până la începutul acestei luni, însă au fost prinși în centrul Amațiului în seara ultimei zile din luna august.

Ce spun procurorii:

Vă facem cunoscut faptul că la data de 02.09.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă pev. și ped. de art. 352 alin.(1) din Codul Penal, ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Valea Vinului.

În fapt, s-a reținut că în data de 31.08.2020, în jurul orei 20:00, numiții K.T, și A.J. au fost identificați în centrul localității Amați, încălcând astfel măsura carantinării la domiciliu dispusă în privința acestora până la data de 02.09.2020, respectiv 04.09.2020.

Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de politie judiciară din cadrul Sectiei 1 Politie Rurală Valea Vinului, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de  pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.

Sursa: Comunicat de presă Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.