Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Elev confirmat cu COVID-19 în Satu Mare. Colegii din clasă au intrat în carantină

În cadrul ședinței de astăzi cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și la care a fost invitat inspectorul școlar general Anișoara Boitor s-a analizat desfășurarea cursurilor în primele 7 zile de la începerea noului an școlar.

Din 14 septembrie până în prezent s-a înregistrat un caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor care, conform procedurilor specifice, a dus la suspendarea orelor de curs cu prezență la școală pentru întreaga clasă și mutarea orelor în sistem online pentru o perioadă de 14 zile (clasa a intrat în scenariul roșu). Conform anchetei epidemiologice desfășurată de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică, s-a trecut la identificarea contacților acestuia și carantinarea lor la domiciliu.

Alți 34 de elevi se află în carantină la domiciliu încă dinainte de începerea noului an școlar. De asemenea, dintre cele 3996 de cadre didactice din județul Satu Mare, un singur cadru didactic se află în carantină la domiciliu.

În județul Satu Mare, 51.057 elevi sunt înscriși în învățământul de stat și 672 învățământul particular. În restul unităților de învățământ din județ elevii participă la cursuri cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie, conform scenariilor propuse prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

12 comentarii

  1. hingeru Răspunde

    Bine, dar in care scoala? Numai vedetele pot da numele. Ce prostii!!!! Parca vad ,ca parintii nu au numai copilul. Sau din clasa n-o sa mai ia nimeni. Aflati de unde poate lua , daca nimeni din jurul lui nu are. Si nici nu transmite la nimeni. Sa se mai faca testul odata.

  2. ORAS Răspunde

    La care scoala??????

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Nu spun despre care scoala e vorba ca oamenii sa nu stie sa ia masuri suplimentare de precautie fata de cei aflati in legatura cu scoala in cauza.
    Cu alte cuvinte, sa se imbolnaveasca cit mai multi, poate asa mai scade populatia globului.
    Nici pe departe nu sint adeptul conspiratiilor, dar nici nu pot sa nu suspectez autoritatile de o oarecare complicitate la raspindirea bolii, cind vezi cu cita ostilitate se feresc sa avertizeze populatia despre o anumita sursa de inbolnavire !

  4. Lmbct Răspunde

    Rezultatu la test??????????????

  5. Romanu Răspunde

    Am ajuns la o părere ca la cine ii este frica. Sa stea fak acasa

  6. Curiosul Răspunde

    Culmea este că până acuma copiii nu se infectau de COVID….; Mai nou, că a început școala, îi prinde și pe ei… dar asta pe motiv să închidă iar tot. Închideți fraților școala înainte de votare, nu după.
    Dacă era programată votarea pentru luna decembrie, spun cu toată certitudinea că nu se auzea de COVID în școli în lunile septembrie, octombrie și noiembrie.

    • Norick Răspunde

      Vezi , cand citesti doar titlurile… Nu a spus nimeni , ca nu se infecteaza copii. Doar ca la ei nu sunt efecte ” negative”… 😛
      Peace! 😀

      • Curiosul Răspunde

        NORICK cel isteț, Eu Nu citesc doar titluri cum zici, eu citesc statistica pe vârste cu infectări și nu apar cu vârste sub 18, 19 ani. Poate eu ma uit la indieni și nu îs la nația română…..sau NA.

        • Norick Răspunde

          CURIOSUL cel destept , poate nu au simptome copii sub 18 , 19 ani . La asta te-ai gandit ??, Vizionare placuta la Apache TV (sau Dakota TV..) … 😛 🙂

  7. serereerd Răspunde

    Scolile nu trebuia deschise. Ca sa mearga economia tarii, astia sunt in stare sa ne omoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.