Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Cruci ale eroilor români, vandalizate în județul Satu Mare

Prefectul Radu Bud s-a autosesizat, după ce a fost informat că mai multe cruci din Ansamblul Monumental de la Socond închinat memoriei ostașilor români căzuți pentru eliberarea Transilvaniei la 19 octombrie 1944 au fost distruse.

Prefectul a dispus inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Sorin Stan, să trimită o echipă operativă de cercetare la fața locului, solicitând ca în cel mai scurt timp să identifice autorii.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

22 comentarii

  1. Amfosts-omfi Răspunde

    Recunoştință veşnică ostaşilor români!

    • Hh Auleu Maica Răspunde

      Am fost……și vom fi,,mereu
      Ai citit ce ți-a răspuns ….n….imeni ..Mare gunoi ești …n..

  2. n Răspunde

    Glorie vesnică distrugătorilor de tot ce este romănesc in Satu Mare!

  3. profesor Răspunde

    Cât barbarism! Până și morții deranjează!!!

  4. Hmm Răspunde

    Dacă era cimitir unguresc atunci să vezi vaiete și jale,vuia toată Europa Ex: valea Românii îi persecută pe bieții minoritari. Dacă e românesc nu contează,e normal ,doar ungurașii sunt discriminați. Să vă obișnuiți,cu conducere 100% ungurească, românii vor fi minoritari la ei în țară. Mulțumim PNL, PSD,usr,pmp, alde,pro Romania. Voi sunteți români adevărați,le,-ati rupt fâșu maghiarilor.

  5. Hmm Răspunde

    De exemplu ,la Valea Uzului,am vrut să scriu. Ce tărăboi au făcut atunci minoritarii. @H&R,te supăra adevărul?

    • Smile Răspunde

      Dar știi tu așa pe surse că cei care le-au distrus ar fi maghiari, germani sau romi și nu români, repede ai sărit să acuzi, și direct pe maghiari, oameni buni, aveți probleme cu capul, tratați-vă, cine va fi găsit vinovat să plătească pagubele, oricine ar fi.

      • Hmm Răspunde

        @smile,eu nu am zis că au făcut-o maghiarii,dar nu poate nu știi citi sau nu înțelegi limbul român. Am făcut referire la faptul că se tratează cazul diferit când e vorba de maghiari, scandal cât încape. Dacă e vorba de români doar un articol obscur.

        • H&R Răspunde

          @Hmm eu inteleg “limbul” roman, dar chiar ai sarit calul putin, direct la maghiari. Dar romanii de ce nu fac scandal acum? Cine le sta in cale? Nimeni. Doar aici bat din gu…. tastatura.. Si cam atat. Si nu asemana cazul Uzului cu cel de aici. Acolo era mult mai urat. Nu vreau sa scriu ca esti nationalist sau sovinist, ca nu te cunosc. Dar ar putea intradevar sa faca putin scandal si romanii din aceasta cauza, fara sa stie cine a facut. Si cine a facut sa raspunda pentru faptele sale, oricine ar fi.

    • History Răspunde

      Între cazul de față și valea Uzului este o mică-mare diferență. Pentru că acolo este un cimitir militar și se aplică legislația internațională în vigoare. Nu numai militari români sau unguri sunt înmormântați acolo. Aici este un loc de comemorare a unui eveniment istoric. Când se inscripționează pe hardul tău această informație te rugăm să dai un beep.

  6. Hmm Răspunde

    @H&R, să înțeleg că tu și @smile sunteți unul și aceași persoana. Scrii cu mai multe nick- name să fie mai mulți pro ideile tale. Ai dreptate ,maghiarii sunt vocali și uniți, românii papă lapte și dezbinați datorită politicienilor. Prefectul din start trebuia să ia măsuri,dar poate era euforic după alegeri. Am vrut doar să subliniez diferența cu,care sunt tratate aceste cazuri. Nu am nominalizat posibili vinovați.

    • H&R Răspunde

      @Hmm, dragul meu Hmm nu suntem aceeasi persoana cu smile. Si nici nu-l cunosc asta sa fie clar prima data. Si daca chiar vrei sa stii adevarul de ce se tem in Bucuresti marii baroni politicieni: romanii nu au avut prea multi conducatori buni, dar mereu erau uniti, ungurii mereu erau dezbinati, dar cu buni conducatori. Si aici e problema, ca daca s-ar uni romanii cu ungurii vezi tu cum ar scoate guvernul ala putred din Parlamentul Romaniei de guler. Ca pe pisica cand se taie porcul. Si asta nu vor ei, de aceea se tot fac scandal intre noi. Cred ca ai inteles ideea. Ardealul e a ardelenilor, si punct!

    • H&R Răspunde

      @Hmm sau de ce nu vor descentralizare in Bucuresti? Oare? Ca le pica cascavalul din gurita. Adio nepotism si vile si cu raiul de pe pamant etc etc

    • Smile Răspunde

      Nu şefu, suntem două persoane diferite, să fie clar

      • History Răspunde

        @Smile, ăsta face parte din minoritatea majoritară frustrată nu știu de ce, coborâtă din copac din moș-strămoș care musai-musai trebuie să-și expună ideile. Chiar dacă sunt aiurea. Tot timpul se vede furat, deranjat, luxat. Nu ai cu cine conversa, crede-mă. Ideea de bază este că el are dreptate. Și punct. Apoi atunci s-o poarte sănătos!
        PS. Nu sunt nici @Smile și nici @H&R. Chiar nu sunt.

        • Smile Răspunde

          Unde am scris că eu am dreptate, deşteptule, înnebunesc când văd că se scoate în faţă ocâra asta între români şi maghiari, pur şi simplu nu suport, şi oricine îşi poate spune părerea, îi o ţară liberă, ce eşti tu şef pe aici, să îţi dau raport ce să scriu, sau cum.

          • History

            Frate-meu dar ce ai cu mine? Eu sunt perfect de acord cu tine. Așa te bine te-ai monta că te cerți cu toată lumea? Ai aici un pacient în @Hmmm. Cu mine nu ai ce să te cerți. Acum băiatul aista este și nervos că iarăși a ieșit ungurul primar. Nu contează, vede negru……. De fapt verde.

        • Hmm Răspunde

          “coborata din copac din mos-stramos” …. sa-ti asfalteze tie orificiile cu ceva tare si gros.

  7. Smile Răspunde

    History, scuze, mă ierţi atunci, retrag tot ce am spus, sunt un bou mare.

  8. Smile Răspunde

    History ,iti fac si un bot deseara.. e randul meu,tu mi-ai facut aseara 😚

  9. Smile Răspunde

    Schimbă nickname-ul, altu nu poți găsi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.