Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

,,Gesturi simple, îndeplinesc vise mari”: Sprijin pentru copiii din centrele de plasament din Satu Mare

Miercuri, 16 septembrie, polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare din structurile de prevenire și acțiuni speciale, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare au dat startul campaniei ,,Gesturi simple, îndeplinesc vise mari”.

Se dorește a fi doar începutul unei colaborări fructuoase a instituțiilor menționate cu centrele de plasament aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Satu Mare, scopul campaniei fiind atât  realizarea unor activități informativ – preventive vizând prevenirea victimizării minorilor și a delincvenței juvenile, dar și aducerea bucuriei în sufletul tinerilor aflați în sistemul de protecție, a zâmbetului pe fețele acestora și împlinirea unor dorințe.

Prin realizarea unor evenimente de genul, campania își propune și să mobilizeze și să implice polițiștii sătmăreni și specialiștii Centrului Antidrog pentru o cauză nobilă, o cauză comună – de a ajuta tineri frumoși, de a da o mână de ajutor acolo unde este nevoie cu adevărat de noi!

Gazdele evenimentului de debut au fost tinerii beneficiari ai Centrului de Plasament ,,Floare de Colț”, din localitatea Halmeu, tineri cu vârste cuprinse între 6 ani și 17 ani, elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal.

Pe grupe de vârste, sub îndrumarea polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și  a reprezentanților C.P.E.C.A. Satu Mare, cei prezenți  au participat la diferite discuții interactive, jocuri de rol menite a aduce în prim plan subiecte ca dezvoltarea personală – creșterea stimei de sine (ciclul primar), consumul de substanțe interzise și consecințele consumului, precum și aspecte din sfera delincvenței juvenile și a răspunderii penale a minorilor (ciclul gimnazial și liceal). Prin antrenarea lor în analiza unor studii de caz în care au fost implicați minori, s-a urmărit reactualizarea unor informații care reglementează răspunderea penală a minorului în cazul săvârșirii unor infracțiuni din sfera delincvenței juvenile, accentul punându-se și pe riscurile care apar pe fondul consumului de alcool și a substanțelor  interzise.

Măsurile preventive, dar și identificarea unor soluții la situațiile problematice care pot apărea atât în mediul școlar, dar și în comunitate, în anturajul de prieteni și chiar în familia din cadrul centrului de plasament au fost aduse în prim plan și dezbătute pe larg cu tinerii participanți.

Respectând măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2, activitățile s-au desfășurat în aer liber, dar și în incinta instituției menționate, având ca scop sensibilizarea tinerilor și transmiterea unor mesaje preventive, urmând ca în perioada următoare să fie organizate evenimente similare.

Sursa: IPJ Satu Mare

Un comentariu

  1. maria Răspunde

    Felicitari organizatorilor! sa speram ca vor mai fi astfel de evenimente..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.