Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

GRAFIC. UDMR obţine majoritatea în Consiliul Local Satu Mare. Cum se împart mandatele

UDMR obţine majoritatea în Consiliul Local. În urma votului de duminică UDMR a reuşit să obţină majoritatea în Consiliul Local Satu Mare, adică 12 din cei 23 de consilieri. Teoretic, reprezentanţii UDMR pot să aleagă viceprimarii fără să negocieze cu alte partide şi să adopte hotărâri care nu necesită voturi de două treimi.

În urma votului, UDMR îi revin 12 mandate (16.564 voturi), Alianţa USR-PLUS primeşte patru mandate (4.913 voturi), PNL primeşte patru mandate (5.877 voturi), iar PSD primeşte trei mandate (4.441).

Rezultate finale alegeri Primăria Satu Mare

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul USR-PLUS, Radu Panait, candidatul PSD Dorel Coica şi candidatul PNL, Adrian Albu.Ceilalţi candidaţi nu reuşesc să facă scorul de 5%.

Potrivit informaţiilor obţinute de reporterii PortalSM, în urma centralizării voturilor din toate cele 74 secţii de votare din municipiu, situaţia este următoarea:

1. Kereskenyi Gabor – UDMR – 18.869 voturi – aproximativ 51,94%

2. Radu Panait – USR-PLUS – 6.036 voturi – 16,61%

3. Dorel Coica – PSD – 4.528 voturi – 12,46%

4. Adrian Albu – PNL – 3.732 voturi – 10,27%

5. Mihai Huzău – PMP – 1.234 voturi – 3,39%

6. Cosmin Raţiu – ALDE – 1.093 voturi – 3,00%

7. Cristina Haiduc – Pro România – 698 voturi – 1,92%

8. Erika Mare – PNR – 137 voturi – 0,37%.

7 comentarii

  1. Sfat batranesc Răspunde

    USR e in ascensiune la nivel national! In locul lui Gabor asi alege aliat pe ei, nu ar strica niste tehnocrati pe langa pur politicieni. Decat Spedee Gonzales….

    • N Răspunde

      Dar de ce romanii nu ar refuza sa se alieze?Ar fi un semn de solidaritate împotriva dictaturii ungurești!Sa vedem primul trădător ….

    • ? Răspunde

      Care sunt tehnocratii de care vorbesti la Satu mare? La alegeri nu s-a vazut niciunu!

    • y Răspunde

      Doar o întrebare întrebătoare. Ce mandat de primar a câștigat USR+ în județul nostru? Niciuna îți spun eu. În Bihor tocmai de aceea conducerea a demisionat. Aici mă îndoiesc. Sunt pe val, nu?

  2. Medi Răspunde

    In urma votului, UDMR are 12 consilieri PNL 4 +USL 4+ PSD 3 = 11 consilieri, in concluzie nu are rost sa se alieze oricum UDMR avand singur majoritatea pot trece ori ce hotărâre prin consiliul local!

  3. cârcotaş Răspunde

    Dacă UDMR a câştigat cu peste 50% în CL înseamnă că maghiarii s-au prezentat la vot în procent mai mare decât românii. Aşa se explică de ce are Gabor peste 50%. Românii cred că nu s-au prezentat la vot datorită ofertei slabe de candidaţi şi convingerii lăuntrice că actualul primar a făcut mai mult decât alţii deci soluţia de compromis: statul acasă. Au uitat românaşii de CL, CJ unde se iau hotărârile. La nivel de judeţ n-a mai existat logica de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.