Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Kereskényi Gábor: ,,Am derulat cel mai amplu program de reabilitare a trotuarelor și a spațiilor publice”

În ultimii 30 de ani, reabilitarea trotuarelor a fost neglijată sistematic, de aceea a fost nevoie de un efort uriaș. Astfel, una dintre prioritățile mandatului a fost repararea trotuarelor.

Am reabilitat trotuarele în următoarele locații: Piața 25 Octombrie, Grădina Romei, Parcul Titulescu,  Eroii Revoluției, Soarelui, 14 Mai, Bulevardul Transilvania, Careiului, Calea Traian, I.C. Brătianu, 1. Decembrie 1918., Eugen Lovinescu, Al. Ioan Cuza, Unirii sugárút, Ion Creangă, Arad, Eroii Revoluției, Argeșului, Ilarie Chendi, Aviatorilor, Drăganilor, Nicolae Iorga, Toamnei, Mică, Fraternităţii, Egalităţii, Ion Ghica, Grigore Ureche, N. Titulescu, Gabriel Georgescu, Sighişoara, Gavril Lazăr de Purcărete, Dsida Jenő, Rândunelelor, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Lunca Sighet, B.P. Haşdeu, Ana Ipătescu, Bujorului, Nicolae Golescu, Tineretului, 9 Mai 1877, Anghel Saligny, Ilarie Chendi, G. Bacovia, Argeşului, Anton Pann, Luceafărului, Ion Neculce, Parcului, Almaşului, Ioan Slavici, Wolfenbüttel, Marsilia, Ceahlăului, Paris, George Coşbuc, Turturelelor, Iancu Jianu, 1 iunie, pasajul Ștefan Ruha, Diana, Ferăstrău, Digului, Mărăști, Depozitelor, Mureşului, Jiului, Târnavei, Oituz, Sadoveanu, Milcov, Iuliu Coroianu, Brânduşa, Făgăraşului, Muşeţel, Iasomiei, piața Rodului, Zenit, Proiectantului, Jubileului, Braşov, Vulturului, Fântânele, Cerbului, Postăvaru, parcarea Tei.

Am reabilitat spațiile publice. Am construit parcări noi!

În ultimii 4 ani au fost înmatriculate peste zece mii de automobile în municipiu. La fel ca în celelalte localități, dezvoltarea infrastructurii rutiere este prioritatea majoră pentru conducerea orașului. Ce am îmbunătățit:

● Am investit în construcția și amenajarea parcărilor. În decursul celor trei ani și jumătate, am amenajat peste 3500 locuri de parcare în oraș. Numai în 2019 am construit 6 cvartale de parcări în cartiere, rezultând 852 de locuri de parcare. În 2020 construim 11 cvartale de parcări noi, am alocat un buget de 10 milioane lei.

● Am început ridicarea autovehiculelor staționate neregulamentar. În 2019, am ridicat 751 de mașini din locurile interzise, aceasta  fiind o altă măsură care trebuia aplicată de fosta conducere a orașului.

● Am modernizat piețele și am creat condiții decente pentru producători și cumpărători. S-a reabilitat Piața Mică și Piața Mare.

● Prin investițiile continue ale Administrației Domeniului Public, reabilităm și dotăm terenurile de joacă, am amenajat cimitirul pe pe strada Amațiului și Cimitirul Eroilor.

● Platoul de evenimente de pe pasajul Corneliu Coposu a fost reabilitat în vara anului 2017. A fost înlocuit așa-zisul lemn Tekk cu un material compozit outdoor, devenind astfel un loc preferat de tinerele familii pentru diferite activități, valoarea investiției fiind de 425.000 lei.

În perioada 2020-2024:

Continuăm toate proiectele de până acum: reabilitarea străzilor, trotuarelor, a parcurilor și spațiilor publice. Proiectele europene au ajuns în faza de construcție și vor fi finalizate, continuăm dezvoltarea transportului public și a serviciilor către cetățeni. Ajungem în fiecare parte a orașului, dezvoltăm mai departe fiecare domeniu.

Reabilitare străzi, trotuare și spații publice: În următorii 4 ani, continuăm în același ritm: alocăm sume considerabile pentru modernizarea străzilor, trotuarelor, ajungem în fiecare parte a orașului. Printre zonele vizate: zona Dara-Diana, zona Odobescu, toate cartierele de locuințe, precum și toate zonele unde există străzi de pământ.

Vom continua proiectul nostru de a reabilita toate trotuarele în celelalte zone a orașului: finalizăm Micro 15, Micro 17, Carpati I-II, Centrul Nou și curțile interioare ale blocurilor. Fiecare porțiune  de trotuar va fi accesibilă persoanelor cu cărucioare, persoane cu dizabilități, pietonii vor putea circula în siguranță.

Vom continua.

Satu mare, ține-o tot așa!

Kereskényi Gábor

și echipa

SURSA: UDMR Satu Mare

27 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    “Unirii sugarut”? Hmm. Musai o pata de “verde” si in comunicatu asta

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Iar pe memorandistu ala il chema de fapt Gavril Lazar de Purcareti. Asta asa, de dragul datelor de stare civila.

    • România Răspunde

      Apoi dacă vrei pată verde îți dau eu una! Honvéd utca, că așa se cheamă. Noteazö undévá.

  2. 😂😂 Bika 😂😂 Răspunde

    Va doare adevarul si lucrurile realizate de Gabor, hm?!? Doare invidia in voi cu replicilecastea de 2 bani 😂😂😂😂

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Dada…l-am vazut si eu cu mistria in mana, cum facea drumuri si trotuare. Dar in rest…cam asa, la modul general. “Am reabilitat spatiile publice”. Pai spatiile is toate…ori eu mai vad dezastru, inclusiv pe floaszter.

  3. Observator Răspunde

    Titlul articolului este complet eronat – corect era * Am derulat cel mai amplu program de reabilitare a lui TARR !*( cu mentiunea ca mai sunt si alte firme …..de casa , pe care le-ati reabilitat; dar ,despre asta , cu alta ocazie). Cineva e prostul vostru ????????? Ati facut doar ce v-a convenit si-a fost in interesul vostru (al udmr – sa ne-ntelegem , cu spijin de la Budapesta , ca doar de-acolo va luati salariile !) . Ce-ati facut pentru restul comunitatii , sa zicem , pentru firmele care au sucombat , pentru oamenii care au ramas fara locuri de munca ( si-aici , spre ghinionul vostru , mai sunt si unguri) sau pentru cei carora le-au scazut veniturile ? Ce-ati facut pentru copii abandonati , sau pentru batranii ramasi fara sprijin ? Din programul acela …..grandios al vostru , cati tineri plecati (ori prin tara , ori prin strainatate) ati convins sa se intoarca in Satu Mare ? Cum a crescut nivelul de trai al nostru ? Cum ati rezolvat problema sigurantei cetateanului in comunitate sau pe strada ? Ati reusit (si nu numai voi ) sa ingraditi si dreptul la minima asigurare de sanatate a cetateanului ; de ce bolnavii cronici nu au acces la tratamente si consultatii decat la privat , unde trebuie sa plateasca (ca doar n-au platit suficient la sistemul de sanatate ) ? Sa va mai enumar …..din marile realizari ? Asa ca , nu va mai scoateti …… muschii la vedere cu marile voastre realizari , unul sanatos la minte apreciaza corect ceea ce faceti , cu toate stradaniile voastre de-a demonstra altceva !

  4. mia Răspunde

    va asteptam sa reabilitati si trotuarul de pe str botizului in spate la blocurile 40 si 42 ,
    riscam sa ne rupem picioarele , domnul Coica nu a terminat , a uitat de noi,
    va rog trimiteti pe cineva la fata locului.
    Sper sa ma fac auzita 🙂

  5. +++ Răspunde

    Ați reabilitat str Bârgaului din Carpați ll, apoi după un an ați făcut parcare cu plată în lung și-n lat, numai ca să-i taxați pe cei care locuiesc în zonă. Deci reabilitarea a avut scopul de a taxa. Dar nu va dus capul să amenajați ieșirile din scara blocurilor, CB2, 4,6,8,10,12,asfel încât sa ieși fără să calci în noroi. Nu este târziu d-le primar, dacă vrei votul meu, hai cu “spray marcherul” și cu ceva pavaje

    • ... Răspunde

      S-o fi gătat biscuiții de beton ai lui Tarr gyerek?🤔🤔🤔 Ioioi!!!😱😱😱😥

    • + Răspunde

      Corect! În plus ar mai fi de adăugat că ieşirea pe Bârgăului din parcările de lângă biserică este fără vizibilitate. Ar trebui făcut dublu sens la intrarea pe Codrului pe 30m pt. a putea ieşi şi pe acolo. Poate şi o semaforizare ar fi utilă la ieşirea de pe Bârgăului.

  6. Curiosul Răspunde

    Aștept de 4 ani să plătesc parcare modernizată în Carpați 2 pe Cibinului, dar la celor de la ADP nu le trebuie bani….
    Mulțumim domnule primar pentru cei 20% majorare de impozit pentru a vă mării salariile babane.
    Sătmărenilor, ați uitat această lucrare măreață a primarului?
    Eu nu, pentru că am de plătit peste 1000 lei în plus la impozit.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Peste 1000 de lei in plus, impozit pe un apart din C2? Ce ai fumat, ca vreau si eu,

      • altu fără bmw Răspunde

        Ar fi băgat acolo și amenzile de la parcare încă neplătite???

      • Curiosul Răspunde

        2 mașini cu motor peste 2000cmc și o autoutilitară de 2500 cmc
        Un apartament la care plătesc impozit și 24 metri pătrați pentru mașini.
        Diferența de dinainte de majorare și după majorare e de 1000 lei

        • Vulpea bi-polara Răspunde

          Impozitu pe masini e undeva la 180 lei, apart 200, autoutikitara nu stiu, dar sigur nu peste 300. Undeva da cu minus….

          • Curiosul

            Vulpe, greșești….
            Am 2 mașini cu 3000 cmc pentru care am de plătit impozit 5000 lei
            Pentru una plătesc 330 lei, pentru apartament 300 lei iar pentru teren 150 lei.
            5780 lei în total
            Mi se dă 500 lei reducere pentru plata la termen și rămân cu 5280 lei. Asta fiind înainte de majorare.
            Acuma platesc peste 6000 lei pentru ce am enumerat mai sus…
            Deci, mulțumesc frumos domnului primar pentru majorarea de 20 %…

  7. Dan Răspunde

    Putem sa vorbim despre parcari care nu au fost finalizate (pe langa cele 30 care au fost) sau despre drumuri care nu au fost reasfaltate (pe langa cele 30 care au fost) si tot asa, da nu gasim nici un candidat care ar putea sa faca mai mult, decat a facut UNGURU KERESKENY. Eu am vazut la un bar, era cu ceilalti la o masa si au baut, si cei? Si noi am facut exact la fel, nici noi nu am urlat nu am facut scandal si si ei au fost civilizati. E un om cum suntem si noi toti.

    Traim in 2020, nu putem sa fim si noi nationalisti ca in anii 1900, cand acuma populatia la noi e aproape 50-50.

    O sa votez cu Kereskenyi Gabor! Haira

    • Observator Răspunde

      Voteaza cu cine vrei , ca nu ne intereseaza ! Intre timp , poti invata sa te exprimi corect si coerent (si in scris) , iar despre nationalism nu cred ca esti in masura sa-ti dai cu parerea ! Mai ales ca ai …orbul gainilor si nu vezi (da nici nu pricepi ) ce se intampla in jurul tau . Apropo , nici cu scrierea in maghiara nu stai bine !

  8. alina Răspunde

    Trotuarul de pe strada Bobocului e dezastru…toate mamicile isi plimba copiii pe strada..ca altfel te impiedici la tot pasul si iti rupi picioarele..mai ales in zona scolii Ion Creanga.Va votam..si speram sa va duceti la capat proiectele.

    • Noztfgz Răspunde

      Sunteti romin prost la cap psd sau alti romin care a fost primar ce facut la furat minteste ca si comunisti el a facut cei care a fost acolo anulat tot proiectele acuma face podul 30 ani a ramas orasul pentru ce ca a fost hadicapati romin in fuctie si primar nemernici nu vorbiti prost se vede ca magihiari face traba romini belesc **** toti acolu guro la toate lumia ok romini prost sunteti toti si orb

  9. 😂😂 Bika 😂😂 Răspunde

    @ Observator. Nici tu nu stai bine cu gramatica limbii take materne 🙈 Ce inseamna “SCRIEREA in limba maghiara”? 😂😂😂 Vroiai sa zici SCRISUL! Stai jos! 4! 🤛

    • s Răspunde

      @Bic:Daca ai consulta explicatii in limba română-străină tie de altfel-ai constata câte ceva despre scris si altceva despre scriere!E greu pentru voi,dar poate in următoarea administratie deschidem scoli in română-only!

      • realitatea Răspunde

        Cred că va trebui să te înscriem și pe tine acolo în școala aia obligatoriu. Sunt ceva probleme în argumentația ta. Adicătelea am citit de două ori și încă nu pricep. Nici alții pe care i-am rugat să încerce să-mi traducă textul în română actuală. Nu sunt încă familiarizat cu graiul dacicus decebalensis de bază. Dar promit s-o fac!😱😜

        • s Răspunde

          @irealitate:Sunt dispus să repet!Odată si o dată tot vei pricepe!Mă mir de altiii!Sunteti o ceată de neisprăviti?Fac o clasă separată cu voi! Jar(asta-i cărbuni incinsi) mâncati !

          • realitatea

            Ție îți rămâne doar ceva maro???😱 Nu te ambala omule că faci AVC și e cam greu cu tratamentul în pandemie! Te pun ăștia pe așteptare.

  10. Decebal Răspunde

    Oameni buni și … rai ,..
    De ce nu se demarează proiecte inainte cu 6 luni… 1 an … de alegeri ?
    Asta e imaginea politicianului Român…sau ungur ..ma rog.
    Bai, cum.vine campania cum treceți la.proiecte , la asfaltari, . Și după alegeri lucrările se opresc subit.. .
    Da pana acuma ce ati facut ?

    Nu e numai in oras practica asta . Și nu numai la unguri sau pesedei..
    La Toti e la fel ..
    Vezi in Paulesti primarul galben are proiecte ample de asfaltare.. acuma . Si asfalteaza .. Nu glumește.
    Dar de ce amu in prag de alegeri ?
    4 ani n au vreme de cetățeni?
    De fapt asa e… mandat de 3 ani și 10 luni pt buzunarele lor .. Apoi 2 luni sa vada si cetățeanul prost ceva ..

    No Asta e jenant la politicieni și la cei ce i cred și ii votează in continuare.

  11. Noztfgz Răspunde

    El a facut proiecte care a semnat si iesti si facut nu romini prost tigan sunteti romini gura ok!!!!!!!! UDMR sunteti toti destepti si traba inteligent daca nu votiaza hadicapati romin orb si nesimtit nui bai or cum ati facut traba 4 ani cari nici unu prost primar romin nu a facut suntem maghari culturat si face traba todia un frumos traba Kereskenyi Gabor eu am vazut domnul primar ce ati facut in 4 ani si meritati acolo ca primar nui bai daca pica UDMR orcum se vede ca frumos orasul ca si in ungaria de ce ca unguri a facut traba nu prosti romini tigan hai UDMR hai unguri din trasilvania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.