Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

LIVE. Gabor Kereskenyi și-a prezentat realizările și planurile pentru un nou mandat

Gabor Kereskenyi, candidatul UDMR la Primăria municipiului Satu Mare, împreună cu echipa lui, au prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Planul de dezvoltare al municipiului Satu Mare.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și echipa UDMR pentru Consiliul Local Satu Mare și-au prezentat Planul de dezvoltare al municipiului Satu Mare pentru perioada 2020-2024! Actualul primar al municipiului, Kereskényi Gábor, a vorbit atât despre activitatea și investițiile din ultimii patru ani, cât și despre planurile pentru următorii patru ani.

Rezultate

,,Satu Mare trăiește cea mai intensă perioadă de dezvoltare, multe probleme s-au rezolvat printr-o bună administrare a municipiului asigurată de echipa UDMR. Suntem singurii care am înregistrat rezultate, avem soluții și viziune pentru viitorul orașului nostru!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

În perioada 2020-2024 vor fi continuate proiectele deja începute, podul 3 peste râul Someș, reabilitarea infrastructurii rutiere, parcurilor și spațiilor verzi, precum și toate proiectele europene castigate, în valoare de 250 milioane lei, și care au intrat deja în perioada de implementare.

Administratorul public Maskulik Csaba a declarat că prin fonduri europene va fi modernizat Centrul Nou și Centrul Vechi al orașului, va fi amenajat cel mai mare parc din municipiul Satu Mare, în locul fostului lac Cubic, și vor fi amenajate piste de biciclete. Implementarea unor proiecte de tip smart street, dar și noi locuri de parcare, extinderea parcului industrial și reabilitarea Pieței de Vechituri.

Viziune

Primăria pregătește și noi proiecte, așa cum sunt cele pentru modernizarea zonei Noroieni, construirea unei săli polivalente și a unui bazin educațional pentru înot.

Noul program de dezvoltare se construiește pe trei piloni puternici.

Pilonul I. Continuăm toate proiectele de până acum: reabilitarea străzilor, trotuarelor, a parcurilor și spațiilor publice. Proiectele europene au ajuns în faza de construcție și vor fi finalizate, continuăm dezvoltarea transportului public și a serviciilor către cetățeni. Ajungem în fiecare parte a orașului, dezvoltăm mai departe fiecare domeniu. In următorii 4 ani, la fiecare 100 de euro investiți în oraș 70 provin din fonduri europene.

Pilonul II: Pornim investiții mari, care lipsesc sătmărenilor:

1. Sala Polivalentă: pe partea de nord a orașului, construim sală polivalentă la nivel european, potrivită pentru evenimente sportive, concerte, expozitii, conferințe.

2. Bazin educativ de înot, semi-olimpic, pentru a facilita accesul copiilor la înot, precum și pentru a sprijini sportul de performanță

3. Zona Noroieni va deveni una de agrement, redăm orașului spațiile de relaxare de care au nevoie sătmărenii

Pilonul  III. Dezvoltăm un oraș în care să te simți bine și în care merită să te întorci acasă.

Reabilităm fațadele  clădirilor, monumentelor din zona centrală. Achiziționăm alte 30 de autobuze nepoluante, continuăm înverzirea orașului. Amenajăm pentru tineri, noi terenuri de sport și distracție, relaxare continuăm proiectul “Satu Mare te așteaptă acasă” cu noi activități.

Înființăm Comisia de estetică urbană, lansăm proiectul de bugetare participativă. Înființăm coworking office în incinta Centrului Tehnologic, iar proiectul produs Sătmărean va ajunge și în alte orașe. Amenajăm parc dedicat animalelor de companie.

Pentru dezvoltarea și prosperitatea comunității noastre este nevoie să existe o stare de calm la nivelul societății, înțelegere între comunitățile etnice și confesionale. În mandatul care se încheie am urmărit să respect principiul ca fiecare sătmărean, indiferent de etnia sau confesiunea sa, să se simtă bine în orașul nostru. Aceasta va fi prioritatea noastră și în viitor.

Urmăriți conferința de presă integral, transmisă în direct de PortalSM:

26 comentarii

  1. unu Răspunde

    nu tie rusine polivalenta matii, pai pentru cine faci nu vezi nici baschet nu avemm, sa joace altii noaptea fotbal, mai bn ai repara drumuri ca impozite ai stiu sa ridici cu 40%, eu nu te mai votez clar.

    • TaxiDriver Răspunde

      Deocamdata drumurile arata cel mai bine acum in ultimii 30 de ani , vad multe strazi laturalnice si trotuare aferente refacute , intersectia Burdea arata civilizat .

      • x-ulescu Răspunde

        peste 30 de ani vor arata si mai bine ,indiferent cine va fi primar ,si peste 60 de ani si mai bine ,daca nu vine bomba atomica pana atunci

  2. doiu Răspunde

    Bă tu n-ai ochi dobitocule? Du-te dracului de cretin ordinar! Pupă-l în cur pe olteanul mincinos și pe ceilalți flori de câmp (așa-zișii catindați la primărie). Gaby e cel mai tare! Fortza Satu Mare!!!

  3. altul Răspunde

    Felicitarii domnule primar ! Va votam ! Clar @

  4. unu Răspunde

    sa il votati linistit- acum pariez ca nu castiga

  5. Smile Răspunde

    Dintre cei opt candidaţii, doar pe Gabor Kereskenyi şi Radu Panait, îi văd ca ultimii doi finaliştii, să zic aşa, care se vor bate pe scaunul de primar, părere personală.

    • Face Răspunde

      Nu era “doar pe Gabor Kereskenyi si Mihai Huzau”?

      • Smile Răspunde

        E o părere personală de-a mea, tare cred că USR-PLUS se va mobiliza mai bine, apoi, vom vedea.

    • urbanism Răspunde

      Dintre toți comentatorii tu ești cel mai praf pentru că este un singur tur de scrutin. Deci nu sunt doi finaliști. Cel care ia cel mai mult iese din primul tur. Sper că a intrat în calculatorul tău personal informația.

      • Smile Răspunde

        M-am referit că cei care au șanse reale sunt unul din cei doi menționați mai sus, știu că cel care are mai multe voturi câștigă și că e un singur tur, iar cu jignirile las-o mai moale.

  6. a Răspunde

    As recomanda inceperea finalizarii giratoriilor.

  7. 😂😂 Bika 😂😂 Răspunde

    Felicitari domnule primar! Sunteti singurul primar care poste sã enumere realizãri si singurul candidat la primãrie care are proiecte deja câstigate, aflate în curs de implementare! 💪🏆

  8. Valahu Răspunde

    @Bica da suge nitel prostata lu gabita ca la asta te pricepi stranepotica de Ciocciolina.

  9. maria Răspunde

    In sfarsit in acesti 4 ani s-a schimbat cat de cat orasul in mai bine..felicitari Primariei!

  10. Altu Răspunde

    Ce realizări? Borduri și trotuare,ales da realizări. In rest aceleași promisiuni: Cubic, malurile Someșului, renovare centru,pasarela. A mai adăugat câteva,dar daca nici nu s-a apucat de primele cum le va face pe altele. În rest toți candidații aceleași promisiuni, toți o apa și-un pământ. Când aud ortacii lui Gaborel cum se laudă cu Nepi mare realizare,mor. Parcă l-a făcut el nu o firmă privată. Tot ce se mișcă în orașul acesta e din inițiativa privată,de la primărie nimic,doar borduri și pavaje de la hoverul lui, Tarr.

    • Demon Răspunde

      @Altu
      Calma omule , calma. Sa nu-ti inghiti limba.
      Avea ocazia si primarii tai dragi Horica si Coica sa gestioneze lucrarile private. Dar spaga…bat-o vina.
      Trecut-au, acele vremuri cind s-au impartit, din bani publici, ciolan si fasole, gratis in centru. Precis te-ai bagat de doua ori in rand ca sa ai ceva cald in stomac.

    • Grasu Răspunde

      @Altu
      Vei fi dezamăgit! În scurt timp vei vedea șantierele în lucru pe prooiectele ce le-ai menționat: Cubic, Malurile, Centru Nou, Centru Vechi și altele. Crede-mă, știu ce vorbesc.
      Sunt curios, dacă vei veni și atunci cu comentarii.

  11. Satmarean Răspunde

    Jurnaliștii pot să caute promisiunile lui Kereskeni din campania electorală din 2016 . Sînt ca și acestea. Șansa lui de a ajunge primar este incapacitatea românilor de a avea candidat comun. El nu a câștigat și nu va câștiga primăria pentru că e bun. Politicienii români din Satu Mare practic i-au făcut CADOU primăria. Plini de orgolii, speră să primească și ei câte o funcție, niște firimituri. Și problema principală începe de la legislație. Dacă ar fi două tururi de scrutin alta ar fi situația. Și mai ales dacă nu ar exista partide etnice. UDMR spune mereu că ei nu sunt partid ci uniune, atunci de ce au dreptul să candideze? Dacă în România politica s-ar face pe doctrine, așa cum e firesc în democrație, atunci maghiarii sau alte minorități ar fi liberali, sociali-democrați etc. În mod normal n-ar trebui să fie vreo problemă că primarul e ungur, dacă e primar bun poate fi și la Iași primar. Problema, la Satu Mare cel puțin, este șovinismul primarului și a grupului de politicieni de care e înconjurat. Înțeleg că-i iubește pe ungurii lui, dar nu pot să înțeleg de ce îi urăște pe români.

  12. x-ulescu Răspunde

    tocmai am fost la sala polivalenta , am trecut si pe la bazinu de inot ,dupa care ma duc in zona de agrement de la Noroieni , a fost frumos m-am destins . CUUUM nu au fost realizate desi au fost promise in 2016 ?? Nu se poate udmr-ul nu se tine de cuvint ? sau au fost sabotati de colaborarea cu pnl-ul ? acum caut o sectie de votare ,dotata anti covid si ..probabil ….

    • c-block Răspunde

      Vezi că astea au fost promise și de Coica! Plus Silicon Valley de Satu Mare! Pe aia sigur ai găsit nu?

      • x-ulescu Răspunde

        coica a avut tot consiliul local impotriva , gabor are tot consiliul local de partea lui si tot nu a facut ce a promis ! sa nu se creada ca-l simpatizez pe coica dupa faza cu pro ponta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.