Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Mega tranzacție: NEPI Rockcastle a vândut clădiri de 300 de milioane de euro

Tranzacție de sute de milioane de euro între NEPI Rockcastle și AFI Europe. Conform unui comunicat al NEPI Rockcastle, fost vândut portofoliul de clădiri de birouri din România către AFI Europe printr-o tranzacţie de 307 milioane de euro. NEPI Rockcastle, care deține și mall-ul Shopping City din Satu Mare, este principalul investitor şi dezvoltator de proprietăţi comerciale din Europa Centrală şi de Est.

Tranzacţia cu AFI Europe se referă la vânzarea portofoliului de clădiri de birouri clasa A din România, Floreasca Business Park, Lakeview şi Aviatorilor 8 din Bucureşti şi City Business Centre din Timişoara, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 118.500 metri pătraţi. Trebuie menționat că valoarea totală a tranzacţiei se ridică la 307 milioane de euro, cu un preţ decontat în cash după ajustările specifice de 290 milioane de euro. AFI Europe a plătit către NEPI Rockcastle un avans de 15 milioane de euro cash, valoare care reprezintă o garanţie pentru finalizarea tranzacţiei.

În România, NEPI Rockcastle deţine 20 de centre comerciale în cele mai importante oraşe din ţară, printre care și municipiul Satu Mare. Grupul este evaluat la standardul Investment Grade de agenţiile de rating Standard & Poor’s (BBB, Perspectiva stabilă), Fitch (BBB, Perspectiva stabilă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.