Ultima actualizare: azi, 12:11
Locale

Premieră la Teatrul de Nord: „De la km. 0″. Coproducție a trupelor Mihai Raicu și Harag György

Vineri, 18 septembrie, în Sala Mare a Teatrului de Nord, de la ora 19.00, va avea loc prima premieră din această stagiune, „De la km. 0″, primul spectacol bilingv realizat în coproducție de cele două trupe ale teatrului. Spectacolul are la bază textul „4 piesuțe politice despre dușmani” de Székely Csaba, regizorul Andi Gherghe selectând 3 dintre acestea.

Comedie la cote maxime pe teme serioase, spectacolul vorbește despre jocurile politice, despre lupta pentru putere, despre adevăr, minciună și felul în care ne lăsăm manipulați.

Din distribuție fac parte actorii: Ioana Cheregi, Frumen Gergő, Keresztes Ágnes, Raluca Mara, Moldován Blanka, Poszet Nándor, Andrei Stan și Sergiu Tăbăcaru. Costumele sunt create de Cristina Milea, muzica compusă de Moldován Blanka, versurile de Andrei Stan și Frumen Gergő, coregrafia Szábo Franciska.

Tot pentru prima dată în Satu Mare, Teatrul de Nord a ieșit în stradă și a prezentat publicului cele trei scene sau „piesuțe” care compun spectacolul „De la km. 0″: „Băi, animalelor”, „Caruselul “, „Viață sau Marte!”. Experiența a fost nouă și interesantă atât pentru organizatori, cât și pentru publicul curios și receptiv care s-a strâns în jurul scenelor montate în cele trei zile în Grădina Romei, Parcul Liniștii și Parcul UFO.

De la începutul anului 2020 omenirea se confruntă cu o criză mondială cauzată de un nou tip de virus, dar acest spectacol nu vorbește despre această pandemie, ci despre una apărută mult mai demult și încă nerezolvată. Simptomele acestei boli care face în continuare ravagii sunt: rasismul, xenofobia, iredentismul, șovinismul și toate comportamentele asociate.

Informații, rezervări și bilete: Agenția teatrală (Casa de bilete), str. Horea nr. 6, telefon: 0261712106. Program: Luni – Vineri între 10.00-17.00; Sâmbătă de la ora 10.00 la 13.00, și cu 2 ore înainte de începerea spectacolului.

Prețul biletelor: 30 lei pentru adulți, 20 lei pentru elevi și pensionari. Spectatorii cu abonament „Ștefan Mareș” și „Premium” de stagiunea trecută au acces gratuit la premiera spectacolului, pe bază de rezervări.

CALENDAR SPECTACOLE „De la km. 0″ – SEPTEMBRIE 2020:

● Vineri 18 septembrie, ora 19.00, Teatrul de Nord – SALA MARE – PREMIERĂ

● Sâmbătă 19 septembrie, ora 19.00, Teatrul de Nord – SALA MARE

● Luni 21 septembrie, ora 19.00, Teatrul de Nord – SALA MARE (organizat de Trupa Harag György).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Contrabandist prins în flagrant în municipiul Satu Mare. Polițiștii i-au confiscat ”marfa”

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și...

Închide