Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

Schimb de replici între Mihai Huzău și Adrian Albu, pe tema Master Planului

Candidatul PMP la funcția de primar al municipiului Satu Mare, Mihai Huzău și candidatul PNL la Primărie, Adrian Albu au avut un schimb de replici pe tema Master Planului. Albu a spus că Mihai Huzău a votat în Consiliul Local Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Satu Mare 2016-2025 precum și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. ,,Să nu uiți că ai uitat, domnule viceprimar Albu”, îi răspunde Huzău.

,,Invitația la consultări pe tema MasterPlan pentru Satu Mare a ajuns la dl. Albu, candidat PNL la Primărie. Dl. Albu a reacționat, sugerând că aș fi uitat că am votat, în Consiliul Local, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Satu Mare 2016-2025 și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, a declarat Mihai Huzău.

Candidatul PMP a ținut să îi răspundă pe larg viceprimarului Albu, spunând că acesta a ,,uitat” unele aspecte importante.

Ca răspuns la aceste afirmații, îi transmit domnului Albu următoarele:

,,Nu pot să nu observ tenta ușor răutăcioasă din răspunsul dumneavoastră. Cred că într-o campanie electorală în care candidații se respectă, aroganța și aerele de superioritate ar trebui totuși eliminate.

Aș putea să fiu la fel de răutăcios și să vă întreb de ce strategia de care amintiți, care se referă la perioada 2016 – 2025, ați supus-o spre adoptare doar în 16 august 2017? Adică cu o întârziere de 18 luni față de momentul în care trebuia să înceapă implementarea acesteia. 𝗢𝗮𝗿𝗲 𝗮𝘁̦𝗶 𝘂𝗶𝘁𝗮𝘁 𝗱𝗲 𝗲𝗮, stimate domnule fost coleg de Consiliu Local?

Da, este adevarat că am aprobat Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, chiar dacă dumneavoastră și ceilalți responsabili de pregătirea acesteia ați întârziat foarte mult finalizarea acestui material important pentru municipiul pe care l-ați condus în calitate de VicePrimar.

Aș vrea să vă reamintesc, 𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝗯𝗶𝗹 𝗮𝘁̦𝗶 𝘂𝗶𝘁𝗮𝘁, că există și la nivel European o astfel de strategie denumită „Europa 2020” dar aceasta a fost adoptată în 2010, adică cu 10 ani mai repede față de perioada de referință, nu cu 18 luni mai târziu.

De asemenea, vă reamintesc că până în acest moment, 𝗻𝗶𝗰𝗶𝘂𝗻 𝗼𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃 𝗮𝘀𝘂𝗺𝗮𝘁 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗮𝗰𝗲𝗮𝘀𝘁𝗮̆ 𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲𝗴𝗶𝗲 𝗻𝘂 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗶̂𝗻𝗰𝗮̆ 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁. Conform capitolului IV.2.2. din această strategie, niciun obiectiv nu va fi finalizat înainte de 2023. 𝗣𝗿𝗼𝗯𝗮𝗯𝗶𝗹 𝘀̦𝗶 𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗮𝘁̦𝗶 𝘂𝗶𝘁𝗮𝘁! Deci, în ultimii 4 ani cât ați fost VicePrimar nu ați finalizat niciun obiectiv asumat, dar cereți votul cetățenilor pentru încă un mandat, ba chiar doriți să fiți Primar?!

𝗡𝘂-𝗶 𝗮𝘀̦𝗮 𝗰𝗮̆ 𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝘂𝘀̦𝗼𝗿 𝘀𝗮̆ 𝗳𝗶𝗺 𝗿𝗮̆𝘂𝘁𝗮̆𝗰𝗶𝗼𝘀̦𝗶 𝗱𝗲𝗰𝗮̂𝘁 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶, 𝗱𝗼𝗺𝗻𝘂𝗹𝗲 𝗩𝗶𝗰𝗲𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿?

Așadar, eu propun să renunțați la răutăți și să încercăm împreună să găsim cele mai bune soluții pentru comunitatea noastră. Consider că numai dând dovadă de unitate, clasa politică din Satu Mare poate să contribuie la progresul municipiului nostru.

Vă invit din nou, pe această cale să dați curs unei sesiuni de consultări pe tema MasterPlanului pentru Satu Mare. Spre deosebire sau în completare la SIDU (cum vă place dumneavoastră 😊), Master Planul nu face decât să actualizeze și să prioritizeze direcțiile cele mai importante pe care noi, cei care ne dorim să administrăm acest oraș, ar trebui să le abordăm imediat ce ajungem în funcția de primar sau consilier local. Această actualizare a principalelor obiective o văd cu atât mai oportună cu cât aspiranții, din acest moment, la Consiliul Local Satu Mare sunt diferiți de cei care au votat Strategia de Dezvoltare.

Este foarte posibil ca structura viitorului Consiliu Local Satu Mare să fie diferită de cea anterioară. Din acest motiv, asumarea și garantarea implementării acestor direcții importante, încă din faza campaniei electorale este o dovadă de bună credință față de interesele comunității pentru oricare dintre noi”, a declarat Mihai Huzău.

34 comentarii

  1. Elena Răspunde

    Ideea lui Huzau nu e rea, pacat ca exista atata orgoliu . Ar fi in ineteresul tuturor sa stea la o discutie macar , nu sa se certe prin presa.

  2. Alex Răspunde

    Schimbul de replici nu trebuia pus in presa. trebuia sa discute fata in fata asa cum i-a propus Huzau.

    • Vasilie Răspunde

      Asta asa e! ar fi bine daca domnul de la PMP sa-l intrebe pe domnul Albu ce a facut pentru Satu Mare pana acum cat a fost viceprimar

  3. Negru Răspunde

    Domnul Albu are libertate totala sa faca ce crede de cuviinta in ceea ce priveste alegerile. Dar parerea mea este ca n-a procedat bine respingand ideea unei aliante.

  4. Gicu Hugi Răspunde

    Ce surpriza! Stiam eu ca Huzau a mintit cand a zis ca s-a inteles cu toate partidele in afara de USR-PLUS :))))

  5. x-ulescu Răspunde

    ma bucur ca se cearta astia doi , sa nu va certati cu udmr-ul , ca va castiga si primaria si cj , si restu pnl , usr , pmp o sa cersiti de la ei functiile de vice .. firimiturile de la masa lor .. asa ca nu cumva sa-i criticati

  6. Alex Răspunde

    Foarte bine ca i-a dat peste nas Huzau lui Albu. Acest albu se baga si in seama ca si chilotii in fund. in loc sa vina cu ceva constructiv si sa se puna toti la o masa sa se inteleaga pentru binele satmarenilor.

  7. Simona Răspunde

    Imi place mult acest Huzau. Stie sa puna problema, ar trebui sa aiba sustinerea noastra cat mai mult. si sper sa se alature acestei initiative cat mai multi

  8. postaci de servici Răspunde

    elena=simona=alex :)))

    Mai boule, macar stilul, limbajul sau macar lungimea postarilor care oricum se vde de la o posta ca sunt scrisa pe aceeasi tastatura :)))

    • Admin Răspunde

      stimate domnule, va rog sa va masurati limbajul. aici nu permitem folosirea unui astfel de limbaj. daca aveti de comentat ceva legat de articolul de mai sus, va rog sa o faceti. aici nu monitorizeaza nimeni cine si cat comenteaza, numai o persoana pusa sa faca astfel de lucruri. haideti sa avem mai mult bun simt totusi.

      • Smile Răspunde

        Da, numai că domnul sau doamna cu nickname-ul de ,,postaci de servici” şi-a spus părerea, îţi dai seama de la o poştă că unele comentarii sunt scrise de aceeaşi persoană.

        • unu Răspunde

          Toate articolele despre Huzau sunt înțesate de postaci lăudători/pupători. Se vede de pe lună!!! Cred că nea-Nicu se răsucește în mormânt că un “băiețaș” de bani gata are lăudători mai înfocați decât avea el. Chiar nu vedeți că vă umpleți de ridicol???

          • ...

            Și? Ce te doare? Nu o să aibă atâtea voturi câte nick-uri mănâncă maro în favoarea lui. Nu mai e mult până la vot. Ai răbdare. Oricum e ridicol ce fac.

          • Admin

            Salut! Sunt Mihai Huzau si am comentat cu numele Admin!

      • unu Răspunde

        articolul ăsta nu ar trebui marcat ca publicitate electorală???

  9. kirila Răspunde

    cui serveste discordia? raspunsul este evident

  10. Ionel Răspunde

    toata stima Huzau Mihai pentru tot ceea ce faci. mult respect

  11. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Sper să nu uite liberalii că Viorel Buda (cel pe care PNL l-a băgat în Parlament și l-a făcut ulterior vicepreședinte al CNA) susține candidatul UDMR primărie.
    Sau poate speră domnul Buda că nevasta dumnealui, cu sprijinul UDMR, va păstra în continuare postul de director de școală. Părerea mea e că PNL are oameni cu care să o înlocuie pe dumneaei!

  12. Erika M. Răspunde

    Felicitari pentru domnul Huzau, rusine domnule Albu!

  13. Dobrin Răspunde

    Bravo Mihai pentru iesirea in presa cam asa ar trebuii demascati toti politicienii care doresc doar sa fure banii din bugetul local

  14. Huzău Răspunde

    He he he!
    Așa a fost și Dragnea cu master planul, pe la toate, așa zisele televiziuni de casa ala psd.
    Vă mai amintiți?
    8 spitale regionale si sute ba chiar mii de km de autostrăzi.
    Și ce a făcut?
    A măcelărit legile justiției să scape de pușcărie.
    Rus de la Cluj, fost ministru.
    Tot master plan avea și ăla, doar că al lui era să ne facă, citez
    “Nevestele curve și copiii vagabonzi”
    Nu mai credeți in gălăgioși si vopsiți frumos. Cercetați și informați-vă corect!
    PMP este partidul înființat de Băsescu și Udrea pt ai proteja de justiție de măgăriile pe care le-au făcut în ani Băsescu.
    Deschideți ochii larg si nu vă lăsați manipulați.

  15. John Doe Răspunde

    Cu toate ca nu imi place ce urmeaza sa spun, dar are dreptate Albu in aceasta privinta. Ce a facut Huzau de ii sufla toti in fund? A schimbat denumirea din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană in MasterPlan, acuma suna pompos si pe intelesul tuturor? Ca nu sa-au implementat chestii din SIDU sau ca s-a intarziat cu unele chestii asta e partea a 2-a a problemei si ar trebui evaluate target-urile impuse si motivul pentru care exista aceste intarzieri.

    “Master Planul nu face decât să actualizeze și să prioritizeze direcțiile cele mai importante” – nu este nevoie de un masterplan pentru aceasta descriere. Toti sunteti mari manageri dar hai sa va zic ceva gratis, pentru a stabili prioritati, timpi de executare, controale, cheltuili etc. exista diagrama lui Gantt care are ca rol exact definitia oferita de catre Mihai Huzau pentru “Masterplan” si este o metodologie a managementului proiectelor.

    Toti veniti cu idei si viziuni dar nu aveti un gram de cunostinta despre management si implementarea proiectelor. A-ti terminat o facultate fara frecventa sau fantoma si veniti sa ne dati lectii cu cuvinte pompoase sa credem ca aceasta inteligenta este diferita, pe cand aceeasi marie cu alta palarie.

    • Huzău Răspunde

      Salut!
      Așa este.
      De aceea am spus și mai susțin încă o dată.
      Atenție la cei care vorbesc pompos si tare.
      Sunt unși cu alifia politică.
      Când se văd cu sacii în căruță se pișe pe votanți.

  16. Ion Doi Răspunde

    nu va suparati, dar corect se scrie “ati” legat, fara cratima 🙂 o zi buna

  17. Alina Răspunde

    Iar, toata lumea discuta despre orice, doar despre ce este articolul NU. Foarte bine ceea ce face Huzau. Asa ar trebui sa fie mai multi si poate am progresa putin.

    • Admin Răspunde

      Nici tu nu ai spus nimic la subiect!

    • urbanism Răspunde

      Stimată și naivă! Strategia este ca să se discute despre dânsul nu despre master plan. Orice reclamă chiar și una negativă este binevenită. Oricum o întoarcem acest masterplan este un fâs pe hârtie. Sunt de acord că trebuie o strategie de dezvoltare a urbei, dar ….. Dumneata ți-ai pus întrebarea că orașul are oare ori ba o strategie? Pentru că dacă are atunci noi despre ce vorbim? Ori schimbăm planul cum schimbăm primarul? Brusc se schimbă prioritățile urbei?

  18. Persepolis Răspunde

    M-am distrat copios. Ce spumoasa e campania asta!!!! Am tras concluzia ca , cel putin pe online Mihai Huzău se detasează clar in fata celorlalti contracandidati. . Publicitatea pozitivă sau negativă tot publicitate este. Nu o sa castige el fotoliul de primar dar macar se vede si se aude pe unde trece el!!!

    • urbanism Răspunde

      Știi cu ce seamănă valul ăsta de comentarii? Cu o ședință la Alcoolicii Anonimi. Înainte de a mă acuza careva că frecventez o să și răspund. Da, dar eu sunt un moderator al întâlnirii nu pacient. Asta ca să fie clar. Oricum e caraghios ce se întâmplă. Dar cred că cel mai mult se distrează redacția pentru că ei au posibilitatea să vadă adresa de email. Și cine știe? Poate sunt doar 2-3 care se plictisesc și se descarcă aici. Nu știu.🤔

  19. Vulpea bi-polara Răspunde

    Liberalii? L-o bagat p-limea cu drept de vot, ei doar l-or “indrumat” in directia buna. Un pariu ca doamna nevasta de buda isi va pastra postul de manajer si dupa alegeri?

  20. FC Olimpia Răspunde

    Il mai promovati mult pe ratatul asta de huzau?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.