Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

VIDEO. Accident grav în sensul de la Burdea. Bărbat întins pe șosea

UPDATE. Ce spune Poliția:

Azi, în jurul orei 17.00, am fost sesizați cu privire la faptul că la intersecția Burdea din municipiul Satu Mare a avut loc un eveniment rutier.

În urma primelor verificări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 50 de ani, din județul Bihor, aflându-se la volanul unui autotren a accidentat grav un bărbat, de 70 de ani, din Satu Mare, care în calitate de pieton a traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. În cauza se efectuează în continuare cercetări în cadrul dosarului penal întocmit.

Știrea inițială:

Un accident grav s-a produs în această după-masă în municipiul Satu Mare, în sensul giratoriu de la Burdea.

Un bărbat a fost rănit grav, aflându-se întins pe șosea. Potrivit primelor informații, acesta ar fi decedat în urma rănilor suferite. Deocamdată nu se cunosc circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Vom reveni cu detalii.

33 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Dacă a fost un pieton călcat sunt curios ce va spune espertul în giratorii al orașului. Era vorba că se va rezolva traversarea pietonală în zonă. Câte mandate, câte cincinale mai trebuie să așteptăm?

    • Unubun Răspunde

      Exact, pietonul din orice directie nu are pe unde sa treaca…. Exemplu cine vine dinspre Kaufland si vrea sa treaca dincolo spre restaurantul Randezvous, pur si sumplu trebuie sa mearga sa treaca podul inspre centru si eventual sa treaca pe sub pod……. dincoace de somes. Este penibil sensu ala, de cand l-a stricat, l-a prelungit, si acuma fiind finalizat, tot timpu numai probleme. Alta explicatie nu exista decat cea in care primaria a luat un boschetar de pe strada si i-a spus uite aci vreau sens giratoriu, si ala fara studii, fara experienta, fara nimic s-a pus sa execute lucrarea asta.

  2. Unu Răspunde

    Sunt imagini cu accidentul, șoferul nu are nici o vină,pietonul se bagă efectiv in fața tirului, șoferul nici nu putea să-l vadă. Numai el știe ce a avut în cap .

    • Curiosul Răspunde

      Pietonul e de vină CLAR…..
      Dar nici caminoul nu avea ce căuta pe acel sector de drum, plus că și vorbea la telefon…el va fi scos vinovat, chiar dacă vina nu îi aparține în totalitate.

      • Dan Dediu Răspunde

        “Caminoul nu avea ce căuta pe acel sector de drum”? Este cumva accesul interzis camioanelor in acea zona?
        “Dar nici caminoul nu avea ce căuta pe acel sector de drum, plus că și vorbea la telefon”. Cine, camionul vorbea la telefon?

        Dar de unde sti dumneata ca vorbea la telefon? Ia zi-ne si noua.

        • Ion Răspunde

          Exista video.Si se vede tot. Vorbea la telefon. Apoi inchide, dar tine telefonul in mana.

        • Curiosul Răspunde

          Îmi cer scuze că nu am specificat că șoferul vorbește la telefon. Uită-te pe filmare și o să vezi că șoferul vorbește la telefon, clar…..Cât despre sector, există redirecționare pentru acest sector pe Cloșca pentru camioane, nu pe aici să circule. Eu am fost sancționat de Locală că eram cu un jeep și un trailer de 2 tone gol pe acest sector….. Cât despre camioane, nu sunt sancțiuni pentru aparțin firmelor smechere protejate de miliție….dar mă rog ,acesta este un alt subiect

      • remy martin Răspunde

        Restrictia de tonaj e valabila doar pe sensul dinspre pod inspre Parcul Soarelui, nu si invers.

      • Unu Răspunde

        @curiosul,ce telefon vezi nene? Ținea mâna la față . Omul a fost sinucigaș,cum să treci așa, să te bagi sub tir. A avut și ghinion, că lovitura nu a fost puternică dar a dat cu capul de asfalt. La faza asta e doar vina lui. Că s-a desființat trecerea de pietoni ,e altă discuție.

      • Unu Răspunde

        @curiosul,da vorbea la telefon ( nu am văzut la prima vizionare),dar anterior accidentului, când staționa.

        • Vulpea bi-polara Răspunde

          Teoretic..in stationare are voie sa vb. Sau, daca in cele 15 min anterior accidentului soferul vb la tel, e vina lui? Pai citymanajeru nu zicea ca vor fi pasaje suspendate pe acolo? O aratat si ceva machete, mai zilele trecute

  3. Ionel Răspunde

    Politia locala e devina, de ce nu a prevenit accidentul?

    • Dan Dediu Răspunde

      Exact, Politia Locala trebuia sa fie exact acolo si exact atunci, ca in cazul crimei din centru.
      Peste tot si tot timpul. Si noi sa ne zbenguim prin oras fara nicio grija si fara nicio responsabilitate.
      Fara reguli si fara legi.

      • altu fără bmw Răspunde

        Nu e vorba de zbenguit și nu e vorba că poliția locală e de vină. Dar nici nu te apuci să desfințezi trecerea de pietoni într-o zonă intens circulată. semaforizată an de an și lași pietonii fără alternativă. Cine spune că ce este acum este alternativă să coboare din mașină și să încerce să circule pe jos. Mult succes!

    • Unu' Răspunde

      Fiind oră de vârf, nu strica un echpaj de poliție în zonă pentru calmarea traficului!
      Dar când ești bugetar și cu program de gravide, la ora 3 ți se termină programul …

  4. bibicu Răspunde

    Categoric singura vinovata de producerea accidentului e Politia Locala…Nu a prevenit accidentul!!

  5. Gheorghe Răspunde

    TRECEREA de pietoni este la maxim 25-30 metri de sensul giratoriu.inconștiență unora care nu respecta nimic duce la tragedii.Pana la urma haideti sa fim serioși! Ce căuta acest om în intersecție în fata mașinilor, în fata unui mastodont??Trebuie sa fii tare nu știu cum sa nu realizezi ca te expui și faci probleme și altora.De multe ori mai întâlnești câte un nene sau o tanti mai amărâți care nu știu pe ce lume sunt și care traversează pe acolo.Ce sa faci cu ei?Bineînțeles ca nu te urci pe ei ci îi lași sa traverseze,LA MARE RISC!!!Credeți ca dacă se va monta un gard acolo pe margine nu vor trece unii??Da de unde?….Vor escalada gardul sau vor merge pana la capătul gardului și vor traversa. Trăim în romanica și trebuie sa înțelegem ca multa lume este vai și amar!!

    • altu fără bmw Răspunde

      La apreciat distanțe stai extrem de prost. 25-30 m????

    • Unu' Răspunde

      Trecerea de pietoni este la 150 de metri de locul accidentului!
      Dar este colț de stradă, și conform legii, pietonii au dreptul să treacă strada, în lipsa trecerii pentru pietoni (cazul nostru) pe la colțul străzii, dar, bineînțeles, după o asigurare prealabilă!
      Pietonul a greșit că s-a băgat în fața camionului, nu că a încercat să treacă strada prin acel loc!

    • unubun Răspunde

      Spune-mi tu mie, din pozitia aia in care a trecut pietonul , unde dracu vezi tu trecere la 20 de metri??? Daca te referi la trecerea de pietoni de langa biserica, aia e cel putin la 200 de metri… Nu stiu cum vorbesti asa aiurea, fara sa stii macar…

    • Observator Răspunde

      Cu ce-ai masurat distanta pana la prima trecere de pietoni , de ti-au iesit maxim 30 metri ? Locuiesc in zona , sunt cu muuult peste 30 de metri acolo ( trecerea este in fata bisericii ) . Voi , cei care sunteti pietoni doar in curte , pana urcati in masina , habar n-aveti ca zona aceea este populata de multi pensionari , oameni in varsta , unii cu probleme serioase de deplasare , care trebuie sa faca ….antrenamente ( ocolind mult si bine pana la trecerile de pietoni ) daca vor sa treaca de pe-o parte pe cealalta in zona …..minunatului sens giratoriu ! Am semnalat aceste aspecte atunci când s-au desfintat semafoarele in zona , dar n-a interesat pe nimeni . Pentru campaniile electorale , semafoarele deja existente acolo , nu aduceau nici un plus candidatilor , in concluzie , nu merita atentie ! Pacat pentru tragedia petrecuta , dar se uita repede toate incidentele din acel sens giratoriu care puteau fi un semnal de alarma . Pentru cine …..?

  6. Smile Răspunde

    Oriunde ar fi vrut să ajungă, nu te arunci în fața unui autovehicul, mai ales în fața unui tir, putea fi și o mașină, și să nu-l vadă, nu știi cine îți fuge în față.

  7. H&R Răspunde

    Să desființăm intersecția și problema e rezolvată.

  8. Ion ion Răspunde

    As desfintam politia locala si problema e rezolvata.
    Si politia as fie decat locala, in Londra e numai locala sie bine.
    Toata politia sa fie locala, cum e in Europa.

  9. Mae Răspunde

    Trebuie asiguratà acea porțiune de colț cu Gard frumos cum sînt în Intersecțiile șmechere ,și inteligente ….nu au șters liniile de trecere ptr pietonii și gata acel om a trecut pe acea trecere de pietonii zeci de anii ……dar acum ia fost fatală ….aici este vinovată cine a desființat trecerea de pietoni și nu a asigurat în totalitate zona !!!!, dar îi doare in cot pe toții .

  10. Lady Gaga Răspunde

    Hai sa zic pietonul era putin baut, nu avea ce sa caute in acea zona. Si da, zic ca este de vina.
    Dar adevaratii vinovati sunt care in 30 de ani nu au reusit sa faca o centura a Satmarului. Sa zicem ca eu ma plimb cu cainele pe strada si scapa din lesa. Inseamna ca animalul nu are nicio sansa ca soferii de TIR chiar daca ar fi iubitori de animale, nu au nicio sansa sa-i vada de la inaltimea aceea.

    • y Răspunde

      Toată nebunia cu TIR-urile a început cam prin 1997 când s-a deschis pentru trafic greu Petea (circulația liberă a mărfurilor). La un moment dat chiar și la Urziceni! La momentul respectiv s-a promis că în 2-3 ani se vor rezolva problemele generate de trafic. Respectivul care a afirmat cu gurița proprie din dotare (afirmație confirmată și în mai multe procese verbale sub semnătura dânsului) și acum lucrează tot acolo. Trăiască bugetarul, pensia etc., etc.! Timpul să treacă! Îi doare undeva la 1,5 m lateral dreapta pe ei! Asta e vorba lui @x-ulescu!
      În paranteză. Într-o țară normală și cu administrație normală nu iei asemenea decizii (desființarea trecerii pietonale și trecerea traficului la sens giratoriu) peste noapte, fără consultarea populației, fără să anunți oamenii și mai ales nu în weekend, ca hoții!!! Mai țineți minte că așa a fost la Burdea? Pentru lucrări infinit mai mici este obligatorie consultarea publicului în prealabil!!!

  11. Lady Gaga Răspunde

    Stiu ca s-a droit largirea strazii spre Pasajul Soarelui. Dar locatarii din zona nu au fost de accord, deoarece nu isi mai puteau parca masinile pe trotuar. Mi se pare ireal ce este in acea zona, pare un bazar din Istanbul.
    De aceea podul nr. 3 este vital pt. Satu Mare.

    • urbanism Răspunde

      Locatarii nu au fost de acord pentru că circulația grea trecea la 70-80 cm de geamul lor și afecta structura de rezistență a caselor. Tu acceptai??? Mă îndoiesc. Locatarii au fost de acord ca inclusiv să fie despăgubiți la preț normal, nu umflat și să fie casele demolate în vederea lărgirii dar primăria nu are bani de așa ceva. Nici măcar nu s-a pus problema asta. Ți se pare normal? Având în vedere că se prefigurau la orizont n la infinit procese cu daune, despăgubiri și altele pentru că îți dai seama casele crăpau la draci atunci, deci proiectul a fost abandonat. Oricum nu știu cum rezistau inclusiv cele două biserici de pe aliniament.
      Asemenea idee putea răsări numai din capul unul doctor pafarist fără viziune tehnică. Toți care i-au cântat în strună ar trebui urecheați.

  12. Titirez Răspunde

    Romania – tara sensurilor giratorii. Cand nu te duce capul, trantesti 500 de sensuri giratorii peste tot. Fara sa te gandesti ca mai exista si alte tipuri de participanti la trafic, decat automobile.

    Am si eu o intrebare: de la intrarea in oras, venind dinstre Oradea, si pana la iesirea din oras, spre Cj, cate sensuri giratorii s-au facut?

    Discursul acestui barbat este echivalentul solutiilor de fluidizare a traficului din Satu Mare (a se citii 100 de giratorii pe acelasi sector de drum)

    https://www.youtube.com/watch?v=EHiB7RHdNeM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.