Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Cinci polițiști din Satu Mare au fost depistați cu COVID-19: „Activitatea IPJ nu este afectată”

Cinci polițiști din județul Satu Mare au fost depistați cu COVID-19, potrivit IPJ Satu Mare. Activitatea instituției nu este afectată, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor. 

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost declarați pozitiv, cu noul virus Covid-19, 5 polițiști. O persoană este în spital, iar patru în izolare la domiciliu. Menționam faptul că nu există un focar de infecție, iar activitatea IPJ-ului nu a fost afectată. Toate spațiile au fost dezinfectate și se iau măsuri de protecție împotriva infectării cu noul Coronavirus”, transmite Paula Gabor, purtător de cuvânt al IPJ Satu Mare.
La nivelul județului Satu Mare, în data de 14 octombrie 2020, se află în carantină la domiciliu 636 persoane. Până în prezent, la Satu Mare s-au înregistrat 515 vindecări și 30 decese cauzate de coronavirus. De asemenea, până în prezent au fost efectuate 30.460 teste.

23 comentarii

  1. alex Răspunde

    Zilele trecute am avut ” onoare” de a vizita sectia de pol. de pe mircea cel batran,la caziere si rutiere. Am ramas “blocat” cand am vazut intr-o incapere care desfasoara relatii cu publicul,5-6 politisti care ba mancau ,ba radeau pe acolo,toti fara masca.
    Pacat ca nu le-am facut poze,ca au lipit afise pe usi cu ceva ordonanta ca nu ai voie sa filmezi sau sa faci poze si ma trezeam cu amenda,sa nu vb de starea deplorabila a sectiei cu mucegai si igrasie.

  2. Mda Răspunde

    Infectările cu Covid în proporție de 90% sunt în structurile statului,: poliție,primarii,azile,Isu, spitale,case de copii,prefecturi,etc. Aceleași instituții care toată ziua ne spun poartă mască și amenință “fraierii” țării privații și pensionarii cu represiuni. Trebuie justificate sporurile covid, că deh doar bugetarii au riscuri. Asta e tara burgheziei bugetare care își bate joc de plebea privată

  3. Trahanache Răspunde

    Oricum DSP nu ii lasa pe oameni sa-si vada testele, chiar daca le platesc,doar sunt sunati ca sunt pozitivi.Daca pleaca dincolo le iasa negativ.Asadar,fac ce vor cu numarul infectatilor.Daca cer explicatii, vorbesc ca de pe cal.Deja asta e politica se pare, oamenii sa se supuna si sa faca ce vor politrucii de la DSP uri care nu au treaba cu sanatatea

  4. Unu Răspunde

    @Mda, ești culmea și tu. Nu ai înțeles încă, privații nu au interes să se covideze că stau pe banii lor acasă, în schimb bugetarii stau pe ai statului. Simplu, în carantină unii cu 75%, alții cu 100% și tichete de vacanta.

  5. Nha Răspunde

    Zilnic , dimineata trec pe langa sediul lor de pe Mircea cel Batran si asa cum zice si “alex” stau gramada ca mustele la kkt fara masti si ioc distanta si asteapta sa ia covidul . Bine ca le platim salarile , ‘ tui in basca . Oare sefutzi lor ce parere au acum , ii propun te pomenesti la vreo avansare ca merita ?!

  6. Driver Răspunde

    Ohh ce bine, toate aceste gunoaie, măncători de bani publici, milițieni, jandarmi să moară in Covid!!
    Căcamaşi pe mormăntul lor!!

    • Satmarean Răspunde

      În p….a mătii driver !!!. Gunoi ordinar !!! Nesimțit !!!

    • Una Răspunde

      Nesimțitu dracului de driver !!! Da nu ți rusine ???.

    • Popică Răspunde

      De ce esti asa de rău?Să doresti moartea cuiva nu-i frumos!O dorintă de cancer la prostată sau la col uterin cu metastază nu-i mai elegant?Nu te speria nici eu nu-i simpatizez de vreo 2 ani pe ăstia de la Rutieră!Am găsit acum vreo 2 ani masina lovită in spate,in plin Centru!Atăta n-au fost in stare să verifice inregistrările de pe camera aia mare albă a Politiei care era situat la 5 metri de masină!Bineinteles că am plătit din buzunarul meu frumos!

  7. bugetar Răspunde

    Nu uitati ca toate gandurile trimise cuiva cu gand rau..sunt ca un bumerang .. Unele din aceste gunoaie cum le numiti unii..si-au frecat coatele intr-o biblioteca..au terminat o facultate serioasa de 4 sau 5 ani..intr-un centru universitar..nu una de balet..de un an..si chiar muncesc..Si aceste gunoaie nu traiesc din banii platiti de Nha ….pt ca si ele platesc taxe la stat ..la fel ca oricare..Si acesti oameni sunt mereu in contact cu alti oameni..ca sa le rezolve problemele..daca ar sta toti acasa..ar fi jale..Mai ganditi un pic cand scoateti ineptiile alea..Si nu toti bugetarii iau stimulente..momentan doar cadrele medicale..care chiar le merita..

    • alt bugetar Răspunde

      Colegu’ bugetar. Toate ar fi bune și frumoase dacă acest comportament s-ar păstra pe termen lung și nu numai ocazional. Că tot veni vorba de contact cu omul de rând pe care teoretic funcționarul trebuie să-l ajute, îndrume etc. Deocamdată sunt încă mulți de-ai noștri care se cred stăpâni pe plantație.

    • Nha Răspunde

      Vrei sa spui ca politistii se finanteaza singuri ? Cine vorbeste ineptii ? Si daca-s platitori de taxe numai trebuie sa se protejeze ? Nu m-am pronuntat cum isi fac meseria , dar banuiesc ca prost daca nici ei nu respecta regulile jocului : nema masca , vorbit la telefon la volan , patrulat de pe google maps …ca doar si-o frecat coatele ( era sa scriu altceva) , nu ?

    • Curiosul Răspunde

      Mă gândesc că aproape toate tufele (care zilnic își freacă unghiile cu pila)de prin finanțe au o facultate de finanțe sau contabilitate…. Îs neveste de bugetari ca și tine cu maxim 8 clase, care nu știu să vorbească cu publicul, decât să ridice tonul că ele au dreptate, chiar dacă Îs “deștepte ” de bubuie la propriu. Afară cu toate zdrențele de muieri puse strategic pe pile. Maxim 15 % din finanțe își fac munca, restul mănâncă banii statului pe degeaba.

  8. ,Pipo Răspunde

    Întrebare, este sau nu este virusul un pericol?. Oameni buni voi chiar nu vedeți ce ni se pregătește. Să auzim de bine.

  9. Nimeni Răspunde

    Politistii sunt si ei oameni iar coronavirusului ii merge bine acolo unde sunt oameni. Am putea crede ca unele categorii profesionale sunt mai putin expuse contaminarii, lucru care ar trebui probat in practica. Intr-un sistem bugetar in care seful are cateva slugi in jurul lui, masurile de preventie sunt nule. Nu s-a reusit stoparea acestui virus in sistemele sanitare mult mai organizate asa ca despre cel sanitar din Romania nici nu mai vorbim. Politistii sunt ba competenti, ba necompetenti, ba glumeti, ba cu probleme adica sunt ca si noi ceilalti, asa ca in fata unui virus perfid n-au cum sa razbeasca. Tare ma tem ca vaccinurile asteptate sunt ca fata morgana in desert si ca in final va rezista doar cel cu sistem imunitar mai bun. Daca sunt cativa pe care-i deranjeaza comentariul meu ii rog sa-l ignore, el nu s-a adresat lor, ci celorlalti.

    • HB Răspunde

      Nu exista vaccin si nu va exista niciun vaccin, cel putin in urmatorul deceniu. Nu exista vaccin pentru gripa. Virusul gripal sufera mutatii. Exista multe forme de virus gripal. Astea-s povesti cu trei vaccinuri descoperite de rusi sau doua descoperite de americani. Francezii inca se mai screm, nimic concret. Singurul vaccin este sistemul imunitar si sanatatea individului. Cei drept poti sa mori si calcat de trotineta.

      • HB Răspunde

        Sa nu se inteleaga ca sunt antivaccinist. Vaccinurile au eradicat multe boli grave.

      • hakkate Răspunde

        Nicăieri pe Pământul ăsta nu poate exista în mod natural un asemenea virus cu un genom instabil în halul ăsta. Nicăieri. Contravine a tot ce se predă la epidemiologie. Sunt două variante:
        -la facultate se predau prostii și legile darwiniene nu stau în picioare (de acest lucru totuși mă îndoiesc)
        -virusul este artificial sau a suferit manipulări
        De aici puteți trage fiecare concluziile pe care le doriți.
        PS. Eu nu văd ca în anul 2021 un vaccin anticovid să fie aplicat la noi în țară măcar celor vulnerabili. Dar nu are nimeni curajul să spună. De fapt nici nu sunt sigur că acel vaccin va funcționa 100%.
        O zi cât mai bună.

  10. Batman Răspunde

    Vad ca “moderatorii” portal sm nu mi-au publicat cometariul anterior, banuiesc ca din cauza linkurilor.

    In 2007, pe site-ul institutului national de sanatate din sua, este publicat un studiu despre introducerea de secvente a virusului HIV intr-un virus de tip SARS, intalnit la lilieci. Nu pot sa pun link, dar se gaseste cautand acest titlu:

    Difference in Receptor Usage between Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) Coronavirus and SARS-Like Coronavirus of Bat Origin▿

    In ianuarie 2020, indienii publica un studiu in care arata ca virusul covid19 contine urme de HIV. Imediat apar o gramada de articole care ii discrediteaza pe doctorii indieni, si acestia sunt obligati sa isi retraga studiul. Informatie publica, se gaseste la o cautare rapida.

    In luna aprilie a acestui an, Luc Montagnier, cu o experienta de peste 40 de ani in virusologie, si laureat cu Premiul Nobel in medicina in 2008, pentru descoperirea viruslui HIV in anii 80, spune pe C NEWS (al doilea cel mai vizionat canal de stiri din Franta) ca virusul este de provenienta naturala, dar modificat in laborator, in structura acestuia adaugandu-se secvente ale virsului HIV. Se gaseste interviul complet (37 min) pe YouTube, tastand numele acestui doctor.

    Tot in luna aprilie a acestui an, Trump anunta taierea finantarii – ATENTIE – a laboratorului de virusologie din Wuhan, finantat pana atunci de ministerul sanatatii din SUA. – informatie confirmata si publicata de toate publicatiile mari din lume.

    Ce nu este clar? Nu ai vazut cum se la inceput Trump a fost foarte vocal in atribuirea vinei chinezilor? Asta pentru ca stia ce s-a intamplat in laboratorul din Wuhan, ca doar finantarea venea din partea SUA.

    60% din cei infectati sunt asimptomatici. Exact ca si la virusul HIV, efectele nu se vad imediat, unii oamenii traiesc infectati mult si bine fara sa dezvolte boala/ simptome. Multi oameni dezvolta simptome covid-19 care nu au nici o legatura cu cele de la “gripa” – eruptii cutanate, diaree, boala Kwasaki, etc.

    Dupa cum ai concluzionat si tu, nu este un virus obisnuit, tocmai pentru ca a suferit modificari artificiale. Si se comporta mai mult decat un virus ce atata tot sistemul imunitar (gen HIV) decat ca si o “gripa”

    Cat despre vaccin…din moment ce exista deja mai multe tulpini, care sufera mutatii continue, nu vad cum s-ar putea gasi un vaccin in viitorul apropiat, dat fiind faptul ca studiile clinice dureaza atat de mult. Cu alte cuvinte, pe cand e gata un vaccin pentru tulpinile de la inceputul anului, deja vor fi aparut alte tulpini pentru care vaccinul este ineficient.

    • hakkate Răspunde

      Exact dragul meu @ Batman. Eu aș face vivisecție pe cei care au declanșat această pantâmpenie. Dar cum nici în urma crizei economice din 2008-2009 nici un bancher nu a fost tras la râspundere……😱😥😤😫😣?!!!!
      Eu nu am mari așteptări de la guvern. De fapt de la cam toate guvernele. La ce sumă a fost îngropată decenii la rândul în WHO și în alte organizații (și se pare că degeaba) nu era voie să se întâmple așa ceva. Sub nici o formă. Degeaba dreagă busuiocul acum. Pe toți i-aș judeca și condamna! S-au judecat de a demiurgul și undeva s-a greșit grosolan.
      PS. Și virusul HIV este semiartificial, adică manipulat pe maimuțe. Cine a făcut probabil nici nu mai trăiește. Dar a fost creat intenționat, asta-i sigur.

    • hakkate Răspunde

      “s-au jucat de-a demiurgul”.

    • Catgirl Răspunde

      Deci inseamnă că suntem multi!9 miliarde e prea mult pentru acest pământ!Ne mai răresc ăstia!

  11. Doctoru Antoniu Răspunde

    “Istoria se repeta”

    La fel s-a intamplat si cu faimosul virus H1N1 (Gripa Porcina) care e rezultatul unui “accident” de labortator din 1977. Cat despre Covid 19, am doar doua lucruri de mentionat:

    Clade X – a 2018 pandemic modelling exercise

    Event 201 – octombrie 2019 – high-level pandemic exercise – simulates an outbreak of a novel zoonotic coronavirus transmitted from bats to pigs to people that eventually becomes efficiently transmissible from person to person, leading to a severe pandemic.

    Ia lecturati sa vedeti ce s-a discutat acolo, cu “sprijinul” cui s-au desfasurat, si cine a participat la ele.

    Coincidente?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.