Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

COVID-19: O localitate din județul Satu Mare a depășit pragul critic al infectărilor!

Ședința săptămânală de astăzi, 13.10.2020 a conducerii Instituției Prefectului cu structurile implicate în gestionarea crizei sanitare provocată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 (ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratul Școlar și Direcția de Sănătate Publică) s-a desfășurat sub semnul creșterii semnificative a cazurilor confirmate în județul Satu Mare în ultima perioadă, de altfel în întreaga țară dar și în Europa.

În  județul  Satu Mare o singură localitate, Foieni,  are o incidență peste pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori, datorită unui focar de Covid-19 în rândul personalului Centrului pentru persoane vârstnice din localitate. Situația este în evaluare urgentă la acest centru iar în funcție de rezultatele testării, inclusiv a persoanelor instituționalizate, se vor dispune măsurile de limitare a răspândirii bolii. Prefectul Radu Bud a apreciat cea mai eficientă soluție carantinarea Centrului, fără a afecta întreaga populație a comunei, deci nici desfășurarea cursurilor școlare.

Pentru celelalte localități cu incidența de peste 1 la mie, prefectul  a solicitat  în continuare efectivelor forțelor de ordine măsuri ferme și continue, o prezență sporită în zonele aglomerate și cu potențial de răspândire a bolii iar inspectorului școlar general să  dispună managementului școlilor atenție crescută  în sensul depistării rapide a cazurilor de îmbolnăvire în rândul elevilor și a personalului didactic pentru limitarea focarelor dar și respectarea strictă a măsurilor care permit desfășurarea în mod clasic a orelor de curs.

În acest moment sunt în pregătire procedurile de desfășurare a ședințelor de constituire a noilor consilii locale, respectiv de depunere a jurămintelor de către noii aleși locali urmare a alegerilor din  27 septembrie 2020. Prefectul a detaliat măsurile speciale preconizate, respectiv limitarea numărului de participanți, măsuri sporite de igienă și protecție individuală dar și interzicerea categorică a întâlnirilor festive care însoțeau de regulă finalul acestor evenimente.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

2 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    las ca rezolva din pix problema asta cu 3 la mie , ca la bucuresti . o sa fie bine ,se pot tine alegerile pe 6 decembrie , pixu sa traiasca ! de fapt si rezultatele alegerilor tot de pix depind ,nu de ce voteaza lumea ,vezi primar la sectoru 1

  2. Anonim Răspunde

    A scăzut valoarea stampilei ? ! hi hi hi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.