Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO. Cinci ani de la Colectiv. Infernul prin care a trecut un sătmărean

Astăzi, 30 octombrie, se împlinesc cinci ani de la incediul din clubul Colectiv din București. În urma acestei tragedii și-au pierdut viața 64 de tineri, iar alții 185 au fost răniți. Tot azi, președintețe țării a promulgat o nouă lege pentru tragedia de la Colectiv.

Olimpicul Andrei Bud, printre răniți

Sătmăreanul Andrei Bud a fost printre cei care s-a aflat în club. El a avut puterea să povestească clipele prin care au trecut în seara de 30 octombrie, de pe patul de spital.

Tuns scurt deoarece i-a ars părul  și cu mâinile bandajate, el a spus că nu regretă că s-a aflat în club, deoarece această experiență îl va face mai puternic.
”Voia bună este unul din lucrurile care ne ajută să trecem mai ușor peste ce s-a întâmplat. Eu studiez matematica și în timpul liber joc ping-pong sau jucam pentru acum trebuie să iau o pauză. Am fost chemat de un prieten care (…) văzuse că e concert gratis. Aș spune că nici măcar nu regret că am fost în acel loc, pentru că mi-a oferit o experiență de viață din care o să ies mai puternic. Cel mai mult apreciez implicarea voluntarilor, că oamenii au ieșit în stradă pentru noi, că s-au dus la Colectiv pentru a aduce un omagiu”, a spus Andrei Bud, citat de B1Tv.

Anchetele de la Colectiv

28.04.2016

Patronii clubului sunt trimiși în judecată pentru ucidere din culpă

05.05.2016

Fostul primar al Sectorului 4 este trimis în judecată pentru abuz în serviciu

28.10.2016

Cei doi pompieri care au verificat clubul sunt trimiși și ei în judecată

15.01.2018

Cele trei dosare sunt reunite, încep audierile și judecata pe fond

16.12.2019

Prima sentință în dosar: Toți inculpații sunt condamnați

18.09.2020

Din cauza pandemiei, judecata apelului începe după 9 luni de la prima decizie

Președintele Klaus Iohannis a promulgat azi legea prin care statul român decontează pentru tot restul vieții tratamentul supraviețuitorilor. Șeful statului a depus, ca în fiecare an, o coroană de flori și a aprins o lumânare în memoria victimelor.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.