Ultima actualizare: azi, 20:09
Locale

FOTO. Transportatorii, sancționați de polițiștii sătmăreni. Peste 100 de amenzi aplicate

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost oprite, cu prioritate, în perioada 12 – 18 octombrie, pentru control, de poliţiştii rutieri. Activităţile au avut loc, simultan, în toate statele membre ale U.E.

Pe parcursul săptămânii 12 – 18 octombrie, polițiștii rutieri sătmăreni au fost implicați în derularea unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. În cele 7 zile, au fost verificate peste 200 de autovehicule de către polițiști, în ceea ce privește respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce îi privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele au vizat și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase. Astfel, au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 52.000 de lei, dintre care 93 au fost aplicate în cazul autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și 14 conducătorilor autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri.

Totodată, au fost desfășurate în cadrul acțiunii și activități de verificare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus.

 

Sursa: IPJ Satu Mare

 

6 comentarii

 1. Oșan Răspunde

  Căcați de Polițai de doi bani putreziuati ca hotelu Dacia pica ar carnița ca și tencuiala

 2. Jan Răspunde

  Bacsamă te-o ciuruit și meritai !!!

 3. altu fără bmw Răspunde

  Păi cam asta-i valoarea posesorilor de permise de conducere locali pentru că pe foarte mulți nu-i poți numi șoferi! Cam 1 din 2 e pe lângă cu ceva. Ar trebui cei de la rutieră să fie călare pe toți șoferii nu numai pe transportatorii de marfă și persoane. Asta până le intră în cap codul rutier. Dar asta zilnic măcar o lună-două! E ceva de groază ce e pe șoselele județului! Nu cred că aveți nevoie să vă dau exemple.😱

 4. Satmarean Răspunde

  Așa e altu fără bmw, ai perfectă dreptate !!!

 5. Avut Răspunde

  Si ce bine îmi pare… Mai ales de aia de la autoreflex…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.