Ultima actualizare: azi, 16:36

Naţionale

Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajații CJ Bihor. Unii nu aveau loc prin birouri

În prima sa conferinţă de presă de la preluarea, cu exact o săptămână în urmă, a funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan a anunţat o reorganizare din temelii a instituţiei, în urma căreia de la 1 decembrie vor fi concediaţi 86 de angajaţi, iar în CJ vor mai lucra doar 88, informează Bihoreanul.

Ilie Bolojan a declarat marți că mulți angajați ai CJ efectiv nu au „obiectul muncii”, dar primesc salarii mari, inclusiv bonusuri de până la 50% pentru participarea la proiecte europene „cu mize mici”. Fondul lunar de salarizare al Consiliului Județean ajunge la 270.000 de euro.

Potrivit Bihoreanul, președintele CJ Bihor a anunțat că în prima şedinţă a consiliului, care va avea loc joia aceasta, va supune votului (şi, având în vedere că PNL deţine majoritatea simplă necesară, proiectul va fi şi votat) reducerea organigramei aparatului propriu al instituţiei. Acest lucru sta înseamnă „reducerea personalului de la 174 de posturi, aşa încât din 1 decembrie ne propunem să rămânem cu 88 de angajaţi”.

Bolojan a spus că „în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată” și că „sunt structuri întregi fără obiect de activitate”, dând ca exemplu structura care, scriptic, se ocupa de gestionarea ariilor protejate, în condiţiile în care „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajaţii structurii aveau în realitate alte însărcinări”. Noul preşedinte al CJ Bihor a spus că, în unele cazuri, oamenii nici nu au spaţiu corespunzător în birouri, fiind prea mulţi.

Potrivit noii organigrame, unele Direcţii urmează să dispară în actuala organizare, devenind servicii sau simple compartimente (un exemplu fiind cel al Direcţiei Patrimoniu). Direcţia Generală Economică se va subţia de la 56 la 27 de angajaţi, Direcţia Arhitectului Şef de la 21 la 16, Direcţia Tehnică de la 37 la 20.

Totodată, Bolojan a precizat că începând de săptămâna viitoare, selectarea persoanelor care vor rămâne angajate în cadrul CJ se va face prin testare.

21 comentarii

  1. Stefan Răspunde

    Situatia nu este singulara la nivel national. Dimpotriva. Sunt vremuri in care atitudinea si preocuparea pot face diferenta, cu intentia clara de a asigura un viitor sustenabil. Bravo domnule Bolojan! Sa vedem cum urmeaza exemplul dat si alti presedinti de consilii judetene. Si in Satu Mare sigur se va proceda la fel.

  2. unu Răspunde

    eu nu sunt asa sigur cunosc pe cativa care chiar nu fac nimica in primarie , dar asate statul roman

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Selectarea se va face prin testare. Ha ,ha….si vor ramane doar PNL-istii. De ce nu face o evaluare dupa o perioada de timp? Poate sa fie unul foarte bun tocilar si in practica praf si i- a postul. Si uite asa oamenii buni vor fi dati afara si raman……cei destepti!!! Nu spun ca nu trebuie reoganizat acolo unde se cere ,dar sa o faci cum trebuie,nu a doua zi dupa ce ai fost investit.

    • abc Răspunde

      “…ia postul “ nu “i-a postul”…🤪
      Și eu cred ca demersul lui Bolojan ar trebui urmat si la Satu Mare și nu doar …

  4. unu Răspunde

    satmarean f bine zici dar la sm cred ar fi cazul mai ales la aia de la fonduri europene

  5. Fasz Răspunde

    Nu e chiar așa simplu. Concediații ilegal se vor adresa instanței, până la o hotărâre definitivă, vor primi salariul integral, e clar tâmpiților?

    • moscraciun Răspunde

      daca modifica organigrama pot sa dea in judecata si pe mama lui Ciolacu ca tot pierd..

    • Jiga Răspunde

      Bai , faszkalap
      De ce îți permiți sa jignești in funcție de cum ti se scoala ?
      Nu pot fi toți atât de frumoși , deștepți și devreme acasă , cum ești tu !
      Psihopat nenorocit !

  6. Decebal Răspunde

    Ce rai sunteti ….
    Cum sa ii dea afara pe cei care nu muncesc… ???
    Gura lor n-ar mânca ceva ..
    Ce daca is rudenii și angajați pe pile ..și nu fac nimic . ei nu-s tot oameni ?
    Nu se gândește că multi dintre cei dati afara au rate la Be em veuri…

    Mă gândesc cu groază că la regionalizare va conduce și Satmarul … și no sa putem fura.nici macar timpul de la serviciu …
    O…sibp..

    Asta i dictatura .. tre sa facem ceva. !!!

  7. Pina Răspunde

    Criteriul ar trebui să fie acesta, ai și pensie și salariu de bugetar? Pa! Stai acasă sau robește la privat!

  8. unu Răspunde

    coica pensionar militar d eo viata ia leafa de consilier local un mos de 70 de ani , app nu vreti o strada sa se numeasca dorel moica??

  9. Jean Valjean Răspunde

    In Primaria din Satu Mare de cel putin 40 % din personal nu ar fi nevoie !!La fel si la Finante,unde s-a angajat pe vremuri cine-a vrut si cine n-a vrut,salariile atunci fiind mici,insa acum sunt au cele mai mare salarii din sistemul bugetar,iar schema este dubla fata de necesar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. Maria Răspunde

    La SATU MARE cand se trece la disponibilizari?

  11. Xman Răspunde

    AR TREBUI CA LA UNII SĂ LE TREMURE FESELE, SE COBOARĂ INSURECȚIA!!!!!!!!!!!!!!

  12. mircea Răspunde

    Va invit sa va angajati in sistem..ca de afara e usor sa critici..Eu am lucrat in administratie un an si am plecat in privat..ma saturasem de atata hartogarie ,munca de teren..si termene..poate sunt unii care taie frunza la caini..desi nu cred..dar chiar e nevoie de ingineri..iar salariile nu sunt chiar atat de mari pentru executanti..poate sefii au salarii mai mari…iar domnul Bolojan de la CJ..daca ramane cu jumatate din efectiv..va face dansul munca celor pe care ii da afara..si pana la terminarea procesului le va plati si salariile..Ar trebui sa se evalueze munca fiecaruia..

    • Mia Răspunde

      Chiar nu crezi ca exista unii “care taie frunza la câini “⁉️
      De de ne jignești ⁉️⁉️⁉️

    • radical2 Răspunde

      Mirciulica draga. Dute si te culca ca vorbesti prostii. Si eu am lucrat in sistem si mi-e scarba.La primarii e frecare de menta. La Taxe locale la fel. la DGASPC la fel, La ITM la fel. Despre ce draq vorbesti ? Eu optez pentru digitalizare si sa dam afara frecatorii de menta.

  13. H&R Răspunde

    Trebuie sa faca loc pt oamenii lui

  14. radical2 Răspunde

    Felicitari. In sfarsit cineva care face ordine. O sa vedem cat tine ca vin alegerile in curand :))

  15. misu Răspunde

    Un mare fas!:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.