Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

Lacul Cubic va deveni cel mai mare parc din municipiu! S-a semnat autorizația de construcție

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a semnat autorizația de construcție pentru transformarea lacului Cubic în cel mai mare parc din municipiul Satu Mare. Proiectul privind transformarea zonei degradate Lacul Cubic într-un spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, având o valoare totală de 2,4 milioane euro din care 1,7 milioane de euro finanțare U.E.

,,Lacul Cubic va fi amenajat pentru joacă cât şi pentru recreaţie şi sport. Vor fi prezente echipamente pentru copiii de diferite vârste, iar adulții vor avea la dispoziție un spațiu generos de recreere, un spațiu dorit de peste 30 de ani”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

În cadrul proiectului de refacere și reabilitarea a zonei urmează să fie construite alei pietonale pavate cu piatră naturala, un loc de joacă pentru copii, un teren de sport multifuncțional, o pistă de biciclete și o platformă pentru patinele cu rotile, o platformă pentru fitness, vor fi amenajate spații verzi, inclusiv ronduri cu flori, vor fi plantați arbori și arbuști, se va face un sistem de irigare, iar iubitorii de animale vor avea la dispoziție o zonă împrejmuită pentru a-și plimba patrupedele.

64 comentarii

  1. unu Răspunde

    daca si asta frima lui tarr castiga atunci e ceva putred

  2. Kuka Răspunde

    Sper sa cistige firma tarr beton, cel mai tare firma – beton!
    Macar banii mei nu se duce la moldova sau olténia!
    @unu: suji mucii!

    • Bogu Răspunde

      Interesant mod de a vedea lucrurile. In aceeasi ordine de idei, judetul Satu Mare primeste finantare pentru proiecte si de la guvern, Satu Mare nu este unul din judetee fruntase, se afla undeva in partea a 2 a clasamentului. Sa inteleg ca centrele mari de genul Iasi (m-am gandit sa incep cu Moldova) , Bucuresti, Cluj, Brasov etc sa solicite stoparea redistribuirii de fonduri? ”Patriotismul” asta local e cam putred.

      • Bogu Răspunde

        Spre exemplu, municipiul Satu Mare a primit 2500 milioane de lei in 2019. In 2020 municipiul Satu Mare a primit 5.700 milioane de lei (era pe locul 3 in Romania). Mare atenție din nou la ”patriotismul” asta local.

      • sfat Răspunde

        mai spala-ti ciorapii ;))
        eventual si picioarele

        • Bogu Răspunde

          Multumesc de sfat. Raspunsul tau arata cat poti. Bine ca ai internet, e mare realizare la nivelul tau. Surprinzator totusi, ca nu ai injurat. Trebuie sa vedem orice element pozitiv la asa un exemplar biped.

  3. mae Răspunde

    astai viata numai tarr si kereskenii stie ce fac invirtelll,,,,,oare se mai organizeaza licitatii sau dai cu dedicatie………..astai problema dn Kuka……totul este aranjat unde este huzau sa le strice jocurile

    • incaunu Răspunde

      Ia zi si tu o firma de incredere care ar face lucrarea bine si la termen ,si nu duce banii judetului in altul ?????

      • H&R Răspunde

        @incaunu. Poi Tehnic Asist. Face lucrari bune si la termen. Termen ca expresie nu la timp se refera.

  4. Smile Răspunde

    Aproape de unde locul unde locuiesc eu, firma Tarr a avut o lucrare comandată de o firmă privată, trebuiau să betoneze un teren mare, nu știu câți m2 are, dar e destul de mare, au curățat terenul de vegetație și au săpat cam jumătate de metru, vreau să vă spun că și noapte până la 11 noaptea lucrau, și mai târziu, nu era vorba că făceau gălăgie, puteai dormii liniștit și cu geamul deschis, era un șantier în adevăratul sens al cuvântului, nu vă întrebați de ce ei lucrează la centura orașului, au lucrat la construirea Shopping city Satu Mare, la extinderea centrului comercial Auchan, la celelalte magazine care s-au deschis în oraș, pentru că au utilaje au forță de muncă, în fine, oricine a câștigat să facă o lucrare bună, că sunt ei sau alții să facă ce scrie în proiect.

  5. Tineriada Răspunde

    Termen de finalizare: in al 3-lea mandat al lui Gabor probabil

    • .. Răspunde

      Măcar avem termen concret. Dacă era Coica doar cu macheta în mână rămâneam și fără proiect aprobat și finanțat pe veci.

      • Tineriada Răspunde

        ce treaba are un alt primar varza la fel ca gabor si care o terminat doar pe locul 3 cu ce am zis eu?… asa cum a promis Gabor in 2016 o gramada de chestii si nu a terminat nici macar unul din ele in mandatul lui asa nu o sa termine nici parcul asta in al doilea mandat

        asa ca avem inca un primar macheta si tot chelios

        • ... Răspunde

          Ce va fi dacă totuși va face câte ceva? Vezi că sunt șanse mari, proiectele e gata, finanțarea aprobată. Știe și el că nu mai ține treaba cu scuze de genul moștenirea odioasă. Deci ce vei face atunci?

          • Tineriada

            o sa-l laudam pentru chestii pe care trebuia sa le faca in 4 ani dar le-a facut in 8? o gramada din lucrurile pe care le-o promis in 2016 se faceau in maxim 2 ani la oradea si nu in 8

          • Oradean

            Apoi @Tineriada muta te in Oradea sau Bucuresti. Acolo gardul e din carnati afumat.. Cine nu te lasa sa pleci? DRUM BUN!

          • Tineriada

            asa zicea si firea bucurestenilor… sa se mute daca nu le convine!

            noroc ca ea s-o mutat la voluntari

          • Lali

            @oradean , tu așa faci , dacă la tine acasă se înfunda buda, si nevasta iti spune sa o repari ,o trimiți la vecinul la buda ⁉️

  6. Szekszai Rajcapur Răspunde

    Degeaba va fi “cel mai mare si cel mai frumos” daca se construieste langa “ferentari-ul” satmarean !! Curajosii care se vor plimba noaptea(si nu numai) prin acel parc vor trebui sa posede centura neagra cu doi dan la karate ,altfel tuciurii din zona ii vor face la buzunare !!

  7. Smile Răspunde

    Văd că mulți folosiți termenul de machetă, doar că acelea nu sunt machete sunt fotoplanuri.

  8. Satmarean 1 Răspunde

    Cum am mai spus, in orasul acesta sunt oameni care atunci cand se face ceva sunt nemultumiti ca dupa calculele lor fie dureaza prea mult, fie castiga cine nu trebuie. ….De ce nu va mutati acolo unde spuneti ca totul e ok si tot dati exemple(Oradea, Cluj). Cine va opreste?

    • Tineriada Răspunde

      ti se pare ca lumea nu s-o mutat deja? de ce crezi ca orasu asta e plin de pensionari si nu de tineri?

    • Tineriada Răspunde

      solutia ii sa nu mai votezi incompetenti bai cap patrat… aia care au aratat ca nu pot face nimic intr-un mandat trebuie schimbati cu altii care nu au mai fost pana acum

      o sa vedem cum s-a dezvolta in continuare oradea si cum o sa inceapa sa se dezvolte bucuresti, timisoara si brasov

    • Jiji Răspunde

      Ești cam îngrămădit , varu , dacă pui așa problema .
      Trebuia sa știi de acasă ca e bine sa urmezi exemplul celor care au reușit in ceea ce si-au propus , pentru a reuși și tu sa-ti atingi un tel; dar nu este vina ta, se pare ca nu te-au învățat ai tai … or fi fost ocupati cu altele, probabil mai importante pentru ei .
      Dacă ai fi știut asta nu ne-ai mai fi întrebat de ce nu ne mutam.
      Nu ne mutam pentru ca noi credem ca s-ar putea face și aici ceea ce se face in alte orașe , dacă nu ați fi chiar paraleli cu interesele comunității …
      Așa credem noi , ce poți sa faci ?
      Și mai credem ca avem dreptul sa spunem ce gândim , sau nu ???

  9. GB Răspunde

    Am avut Grădină de Vară
    “Avem” Dome+ceva bloc;
    Am avut Pescăruș
    “Vom avea” blocuri;
    Am avut Cubic
    “Vom avea” parc(+blocuri roată).
    Numitorul comun: toate aceste zone de agrement au fost lăsate în paragină, cred intenționat, ca vezi doamne să ne rugăm și să preamărim viitorii investitori-binefăcătorii obștei( și din unele comentări se vede că ține). Fâââsss… sunt doar “băieții deștepți”-ramura imobiliare (Tarr+Biserica Catolică în speță). Și, în traducerea mea, primarul vine și se bagă în combinație cu parcul, ca să ce? Să le facă un parc moca în noul ansamblu imobiliar(despre care tace). Dar vom avea un parc, hmmm… Kautăpofte dacă se face doar parc e ok, dar până tronează tabla pe Cubic cu proiectul imobiliar Tarr+Biserica Catolică(roată blocuri) înseamnă că ești cutră și umblii cu zăhărelul să prostești lumea și să bagi banii sătmărenilor în proiectele prietenilor. Chiar, pe noi de ce nu ne întrebi? așa un referendum local cu cărțile pe față, că noi poate dacă e combinație nu vrem. Hmm… ce zici? Sau fii dur ca și în cazul Lidl, să facă parcul pe banii lor, așa ca și principiu să nu te acuze unii de șovinism/imparțialitate, etc. Nebunule, cum le coaceți voi pe toate, dar nu dezinteresat…

    • Kuka Răspunde

      Am avut gradina de vara, construita pe terenul furat de comunisti de la biserica catolica;
      Am avut Pescarus, pe locul unei foste gropi de unde s-a scos argila cu care s-au construit numeroase case din oras, umplut apoi de somes, la inundatiile din 14 mai 1970, lasat in paragina de toate partidele de dupa anii 90, secat, transformat in groapa de gunoi; Idem “lacul” Cubic!

      Biserica catolica, spre deosebire de cea ortodoxa, construieste, pe terenurile proprii, nu ale statului (ambele biserici de la podul Golescu sunt construite pe terenul statului!)!
      Sa-mi spuneti ce a construit biserica orto-doxa, in afara de biserici sau manastiri???
      Mergeti la Iasi, berbecii domnului, sa lingeti oasele paraschivei!

      • Observator Răspunde

        Da ce , v-ati adus …terenurile din ….pusta asiatica , ca sunt ale voastre ? Observ ca totul va apartine doar voua , noi , asa , pe-aici de pomana .Nu zau , de când e Gabor primar , v-ati cam luat nasul la purtare , nu mai stiti ce e bunul simt , atunci când sunteti ….. musafiri la cineva acasa ! Cum iti spune si numele , ai gândirea si vorbirea pe masura !Acum , cine pe cine insulta sau provoaca ? Cum e cu ofensele si jignirile ? Eu zic sa te calmezi , ca ti-ar face mai bine .

        • Observator Răspunde

          Eu duc lipsă de bun simț. Să nu îmi cereți să recunosc realitățile din oraș. Adevărul e că habar nu am cum am ajuns aici. Mi-e dor de Moldova mea dragă unde la fiecare colț sunt trei birturi.

          • Observator

            Lasa mistocareala asta ieftina , ca nu ține . Ai uitat sa ne spui la ce se-nchina catolicii ( pe care-i dai exemplu) , sau ce icoane venereaza ( ca eu nu pot reproduce batjocura ce-o faci tu vizavi de marea sarbatoare a Sfintei Paraschieva ) , daca cunosti atat de bine…. dogmele ortodoxe . Poate voi va-nchinati la preot si-l pupati tot pe el ; na , fiecare cu inclinatiile lui !
            Si ca sa nu te obosesti pana-n Moldova , du-te in zona Halmeu , Turulung ,Cidreag , Porumbesti , Dobolt , vei gasi si-acolo aceeasi ….densitate de birturi . Ba pot sa-ti recomand si ceva ieftin , la promotie , daca nu te tine buzunarul pentru o bautura selecta (pe care , oricum n-ai s-o gasesti ) alcool sanitar colorat cu ….praf pt.suc ! Ti-am mai spus , cauta-ti putin bun simt , ca mai mult ….. valorezi .

          • Kuka

            dute urgent si linge sfintele oase sacre ale paraschivei! daca tot esti acolo, poti so si f-ti!

          • Kuka

            voi chiar sinteti urmasii dacilor? aveti dovezi?
            pamantul era aici si era al nostru! stramosii mei sunt ingropati pe ăamanturile astea de peste o mie de ani, ale tale? Prince colt de oltenia tis stramosii?!?

          • Kankun

            Observator , stii la ce se inchina popii catolici? popii catolici se ingenunchiaza in fata unui barbat mai mult sau mai putin dotat…chiar daca prefera copiii. E plina biserica catolica de deviati sexual,perversi si pedofili…la astia se inchina catolicii. Nu ca biserica aia ortodoxa ar fi mai sfanta,dar biserica catolica e plina de deviati.

          • Kankun

            Mai Kuka ,tu cu dovezile tale….du-te fa o vizita la situl arheologic dacic aici la cativa km de oras. Si vei vedea ca pe plaiurile astea erau daci acum cateva secole inainte sa apara stramosii tai. Kuka ,kuka si multi ce cred ca aici nu era tinut dacic.

          • Romanul

            Un păcat recunoscut ,este pe jumătate iertat.
            Asta in ce privește deficitul de bun simt pe care îl ai , și care este evident.
            Mai rămâne sa constientizezi si sa-ti asumi si faptul ca ești lipsit de bărbăție (dacă ai fi bărbat ti-ai asuma o identitate , nu te-ai ascunde in spatele altuia ).
            In rest , sperând ca nu esti total ineducabil , poți încerca o schimbare .
            Pana și alor tai le-ai face o bucurie ,😊

      • New generation Răspunde

        Domnule,
        Am devenit curios sa te cunosc , după ce ti-am citit postările din care răzbate un mare respect fata de oamenii din oraș și un mare interes pentru problemele care ii preocupa .
        Drept urmare , voi face tot ce îmi sta in putința sa aflu cine ești și sa te prezint oamenilor ,pentru a-ti fi recunoscute public meritele.
        Nu este imposibil.
        Pana atunci , ar fi bine sa te mai calmezi , mai ușor cu înjurăturile și cu jignirile .

  10. x-ulescu Răspunde

    aleas planurile domnuli doctor coica! gabor lea furat si le prezinta ca marile lui realizari!
    psd este cel mai tare partid! votati psd!

  11. Observator Răspunde

    Se vede că sunt doxă la birturi și la băuturi, nu? Ce de postare am reușit din ultima! Dau clasă la toți bețivii din zonă! Bravo mie! Sunt mândru de mine!
    De fapt nu valorez mare lucru de vreme ce tot caut să mă leg de alții dar nu văd grinda din ochii mei. Intelect limitat, ce să faci!

  12. History Răspunde

    Știi @Kuka care e marea lor durere dar nu recunosc? Că se practica incinerarea la înmormântare. Așa că urme zero.

    • Kankun Răspunde

      Esti varza colegu’… urme zero… mai misca-te din ograda ta si vei vedea ce minunatii sunt in judet,chiar multe urme despre stamosii nostri daci.

      • History Răspunde

        Recitește te rog din suflet ce am scris. Nu ai fost atent.

      • Kuka Răspunde

        vestigii dacice sint in toata zona, dar fara nici o legatura cu romani care se cred urmasi lor!
        nu exista nici un fel de dovezi despre o continuitate a populatiei dacice in actuala populatie de rromani!
        in schimb, in balcania si turcia, este exact acelasi tip de hominid!

        • History Răspunde

          Inclusiv albanezii, macedonenii si bulgarii sunt mentionati in scriptele medievale ca si blahi. Si ei se definesc astfel paralel cu cealalta denumire. E un talmes-balmes in zona. Cine poate sa creada ca granitele fostelor entitati erau cum sunt acum cu graniceri si cu alte chestii? Era vraiste toata zona. In zona noastra au trecut la popoare ca daca intram in amanunte discutam pana raspoimaine si tot nu terminam. La intrebarea cine a fost prima data raspunsul este simplu: omul. Incercati sa repetati.
          Iar despre denumirea de Romania va rog sa nu vreti sa intram in alte discutii. Pe scurt nu este inventia noastra.

  13. Misu Răspunde

    Personal va multumesc ! Ma distrez atat de mult citind comentariile voatre incat imi aduc aminte de ce spunea Creanga : mare ti-e gradina ta Doamne si gard n-ai la ea. O sa-mi permit si eu un comenariu pertinent cu mentiunea ca nu fac politica, nu sunt rasist, misogin, sovin si asa mai departe. Pentru toti acei care sunt intotdeauna nemultumiti de cum se dezvolta orasul asta le readuc aminte daca mai este nevoie ca au odata la patru ani o arma incarcata cu care pot schimba ceva, VOTUL. Daca atunci cand trebuie sa si-l exprime in ideea de a schimba ceva prefera sa stea in casa, sa mearga la palincie, la curve sau mai stiu eu pe unde, ar trebuie sa se impace cu ideea de a nu reprezenta nimic pentru aceasta societate si sa-si merite soarta. Oare cand vom intelege ca, daca vrem sa schimbam ceva putem sa o facem ? Ideea este sa iei atitudine nu vrajeli din spatele unei tastaturi, pierzand timp pretios din viata noastra si altii sa-si frece mainile ca patru ani de acum inainte fac ce vor cu acest oras.

  14. Romanul Răspunde

    @Kuka
    Borat,
    Nu zice nimeni ca unii din străbunii tai nu sunt îngropați pe aici din vremuri vechi ; in marea migrație dinspre stepele transuralice sau din Asia (nici nu contează de unde amarul lor au venit )spre pusta, unii și-au dat obștescul sfârșit (fie ca erau bătrâiori, fie ca nu țineau la băutura ,fie ca i-au jenat prea tare seile cailor-de la caz la caz ); așa ca au fost îngropați pe unde s-a nimerit sa-i găsească doamna cu coasa .
    Tu nu știi , dar istoria romanilor pe acest pământ incepe muuuuuult dincolo de mia de ani la care te referi …
    Îți spun un secret : de la Nașterea Mântuitorului au trecut 2020 de ani .
    A, nu știai???
    Cucerirea romană , dacii liberi ,nici asta nu știai ?
    Nu-i bai , ia-ti concediu si pune mâna pe carte ! Nici nu știi câte vei afla , și poate le spui și altora, care sunt in aceeași situație (neștiutori de carte).
    Spor la studiu !
    Unde nu înțelegi , insista , poate totusi nu ești chiar atât de prost precum pari ,😊

    • Kuka Răspunde

      HA ha ha ha
      Ba da ce prost esti! chiar crezi besinile ceausiste cum ca dacii au avut urmasi pe aci?
      Pai i-au asimilat strabunii mei, cu vorba frumoasa (adica leau f-tut femeile), sau i-au macelarit pe cei care sau opus!
      apropo de ectia de istorie, de cand exista vreo urma de romanism prin partile astea ale europei?

      mantuitorul tau, care sa nascut amu 2020 de ani, este tot vreun urmas deal maretului zamolxis? sau ce falusul calului?

      • Kuka Răspunde

        asa, pana nu apuci sa raspunzi, vas face la toti oltenii veniti, exact ceau facut americanii cu populatia bastinasa: v-as muta in rezervatii, ca membri ai faunei locale! asta sinteti! fauna!
        ha ha ha ….

      • Romanul Răspunde

        Kukulet , pasare sura,
        Adevarul adevărat este ca nici voi nu știți exact de unde supărare a-ti ajuns pe aici , și nici când s-a întâmplat asta !
        Sute de ani v-ați bătut cu cărămida in piept,invocând teorie lui Anonymus ; mai nou va dați fini-ugrici …
        Nu-ti bate capul cu chestia asta , nici comunitatea academica maghiara nu se poatepune intr-un consens total cu privire la originile voastre.
        Îți pot înțelege frustrările!
        Nasol sa nu fii sigur de rădăcinile tale !
        Spre deosebire de tine , eu nu doar cred ca dacii au avut urmasi pe aici , sunt sigur ca AU URMASI PE AICI !
        Legat de vitejia alor tai , nu prea cred, dovada ca voi , pretinșii urmasi ai marilor viteji , va ascundeți in spatele tastaturii și nu aveți bărbăția de a va susține public inepțiile .Deci chestia cu vitejia, mai mult decât discutabila !
        Cred ca mai corect ar fi sa vorbim despre sălbăticie , ca trăsătura genetica a neamului din care te tragi, o regăsim , accentuat in comportamentul și in vorbele tale .
        Prin urmare varianta cu vorba frumoasa se exclude din start.
        Prietenului tău care face recomandări de lectura , transmite-i ca am depășit vârsta când se citesc SF-urile .
        In rest , rămâne cum am stabilit:
        ești un primitiv iredentist , colcai de șovinism și nu-ti face bine la ficat ,😊
        Întâmplator , sunt ardelean,😊

        • History Răspunde

          Ce îți recomand dragule nu este literatură SF. Ce îmi place mie când mături sub covor informațiile ce nu îți convin!? Să fii sănătos! Nu este nici un șovinism în ce spun. Dimpotrivă.

        • Kuka Răspunde

          verba volant, scripta manent!

          • Romanul

            Corect.
            Asa au ramas peste timp, printre altele , Strategikon, Cantecul Nibelungilor, cronica lui Anonimus -Gesta Hungarorum, Cronica lui Nestor, scrierile lui Poggio Bracciolini- primul mare umanist italian, Papa Pius al II-lea , toate dovezi ale continuitatii noastre aici.
            Si ti-as mai putea spune multe dar nu-mi mai pierd timpul cu tine.
            Incearca sa evoluezi.

    • History Răspunde

      Îți recomand să afli câte ceva despre massageți. Și te rog terminați odată cu venitul de Asia. Asta la modul foarte serios. Actuala republică Komi NU ESTE ÎN ASIA! În schimb massageții, ehei… Dacă citești vei afla și despre locul exact unde a avut loc acea ciocnire armată cu perșii. Spor la lectură. Bineînțeles nu în limba română. În mod interesant nu prea găsești așa ceva în română.🤔 Colegu.

  15. Feri Răspunde

    Deci, cum îi cu Cubicul?

  16. History Răspunde

    @Romanul. Wow!!!😱 Nu am știut că se pomenește de continuitatea dacilor în Cântecul Nibelungilor?!?! 😱 Va trebui să recitesc. Dacă ești așa citit nu știi dacă în Kalevala sunt pomeniți? Asta ca să nu-mi pierd vremea degeaba.

    • Romanul Răspunde

      Buna ziua ,
      Nu-ti face griji , nimeni nu le știe chiar pe toate .
      In doua vorbe : dacă vei reciti Cântecul Nibelungilor , încearcă sa nu sari peste partea in care se vorbește despre nunta lui Atilla; vei retine ca printre alții ,la nunta a participat , invitat fiind , un tip , pe numele lui Ramunc , care era cneaz vlah…
      Bugetar fiind, timpul îți permite , lectura relaxeaza…
      O zi buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.