Ultima actualizare: azi, 22:15

Naţionale

Ministrul Educației: Elevii care refuză să poarte mască riscă să li se scadă nota la purtare

Elevul care își dă masca jos la școală trebuie să știe că riscă să i se scadă nota la purtare, a spus vineri ministrul Educației, Monica Anisie. Ea a precizat că există un statut al elevilor cu obligații și un regulament care include și măsuri pentru această perioadă.

,,Dacă un copil nu respectă regulile, trebuie să îi explice profesorul că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv”, a spus Monica Anisie.

Întrebată ce se întâmplă dacă un elev își dă masca jos, în clasă și nu ascultă solicitarea profesorului de a o pune la loc, ministrul Educației a răspuns: ,,Nu există acum să spunem niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Știm că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”.

Sursa: Digi24

10 comentarii

  1. Votant Răspunde

    Unde mai contează nota la.purtare ?

  2. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Sunt convins ca elevii tremura de frica si vor fi foarte afectati. 🙂
    Inca o rezolvare marca PNL.

    Apropo, au ajuns tabletele pentru elevi si laptopurile pentru profesori de la guvern?
    Ca pentru alegeri s-au gasit tablete!

  3. Romanu Răspunde

    Bra v-o ați câștigat ce ați vrut sa fiți votați. Rușine retardatilor

  4. Asistenta Răspunde

    „Te marchează atunci când ai avut o cunoştinţă tânără, care nu a avut comorbidităţi şi în trei zile a murit pentru că a făcut o formă fulminantă de boală şi nu ai avut ce să faci. Stai şi te gândeşti dacă ai făcut tot posibilul ca să salvezi acea viaţă. Sunt lucruri care nu au cum să nu te marcheze şi să nu te frământe, să nu stai să te gândeşti ce mai poţi face pentru aceşti pacienţi“, declara Virgil Musta în luna august. Doctorul Musta a declarat pentru „Adevărul” că decesul unor pacienţi fără comorbidităţi i-a frământat pe medici, care au încercat să găsească ce au avut în comun aceşti pacienţi tineri care au murit după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

  5. Un cetatean Răspunde

    In sfârșit un comentariu pertinent , fără flecăreală și tof felul de “judecati de valoare “.
    FELICITĂRI !

  6. Satmarean 1 Răspunde

    Sa vezi ce ar mai conta nota la purtare daca atunci cand ar termina liceul nu s-ar putea inscrie la facultate decat peste un anumit nr de ani in functie de cat de mult i-a fost scazuta nota ,iar daca ar fi sub 7atunci sa fie exmatriculat si la anul sa se inscrie din nou si sa repete anul si sa continue mai departe.

  7. c-block Răspunde

    Este de a dreptul înfricoșător modul de abordare a acestui guvern așa-zis liberal. Dar am mai avut noi un guvern PSD al lui Adrian Năstase care a luat niște măsuri demne de un guvern cu doctrină liberală. Brătienii se răsucesc în mormânt. În paranteză, avem pretenții de la copiii să înțeleagă și să se protejeze mai ceva ca adulții! Se naște total gratuit o generație de paranoici. Măsura cu nota la purtare scăzută încalcă mai multe aspecte. Chiar dacă este pandemie decretată încă suntem o democrație. Încă. Dar nu mult timp. Adică legile totuși sunt legi și alea trebuie respectate de societate. Toate legile! Și alea care încurcă într-un fel sau altul guvernul lucovidian. Iar dacă îi încurcă rău nu au decât să le modifice. De aia sunt parlamentari. Dar până atunci ….

  8. Altu Răspunde

    Handicapaților, cu mască să muriți și așa să fiți îngropați. Vă bateți joc de copii. Lui Lucovid nu îi trebuie mască când bea coniacul. Să vă coase masca pe față , să vă saturați de ea ,fani mască.

    • Golf Răspunde

      Altul, eu am ajuns la concluzia că nu mai există oameni normali pe această planetă, toți suntem bolnavi psihic și mintal, doar că unii sunt mai bolnavi ca alții, mult mai bolnavi, ăștia se numesc psihopați.

  9. .. Răspunde

    La Galați de luni trebuia purtată masca pentru toată lumea și pe stradă pe o rază de 100m în zona școlilor. Cred că vă dați seama ce urmează.😱

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.