Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Municipiul Satu Mare se apropie de scenariul roșu! Prefectura, apel la respectarea regulilor

Subprefectul Altfatter Tamas a convocat astăzi, 30 octombrie 2020, în ședință de lucru comandanții unităților Ministerului Afacerilor Interne și ai celorlalte structuri implicate în gestionarea situației generate de virusul SARS-CoV-2, având în vedere statisticile îngrijorătoare din ultimele zile la nivelul municipiului Satu Mare, dar și la nivelul întregului județ. Acesta a solicitat de îndată punerea la dispoziție a tuturor forțelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, s-a solicitat intensificarea controalelor privind respectarea măsurii obligatorii de purtare a măștii de protecție în toate locurile publice din municipiile, orașele și localitățile unde rata incidenței este de peste 1,5 la mia de locuitori, în mijloacele de transport public local, dar și intra și interjudețean, precum și în toate magazinele, mall-urile și restaurantele.

Subprefectul face apel la toți cetățenii care vor participa la slujbele de Luminație să poarte în permanență masca de protecție, să respecte distanțarea fizică și să-și organizeze prezența în cimitire astfel încât să circule în perioadele mai puțin aglomerate ale zilei pentru evitarea contaminării și răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Subprefectul trage un semnal de alarmă asupra creșterii îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri, municipiul Satu Mare se apropie de pragul de îmbolnăviri de 3 la mia de locuitori, ceea ce va aduce restricții suplimentare în toate domeniile de activitate. Acesta solicită tuturor sătmărenilor să respecte regulile impuse pentru protecția sănătății individuale, pentru limitarea îmbolnăvirilor și pentru a reveni la viața obișnuită cât mai repede.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

23 comentarii

  1. Beeemveus cocalaris Răspunde

    Incet incet o sa ne distruga psihic. Unde is miile de infectati cu Covid? Unde? Are dreptate Dan Bitmann.

    • beatman Răspunde

      Pe bitman il doare ca nu mai face banu gros din concerte nu de afacerile altora. Il doare pe el fix in partea dorsala ca tu ai restaurant inchis.

  2. Presa c&p Răspunde

    Silviu Huțanu (37 de ani), membru al formaţiei SoundCheck Band din Iași, a decedat azi, răpus de COVID-19, deși nu avea comorbidități majore. Medicii care l-au tratat spun că au încercat toate tratamentele posibile – plasmă, remdesivir, dar nimic nu a funcționat. Singura sa șansă ar fi fost probabil dacă ar fi ajuns mai devreme în grija lor, la Terapie Intensivă.
    Citeşte întreaga ştire: Moartea fulgerătoare a unui artist de 37 de ani din Iași i-a dezarmat pe medici: în câteva zile avea plămânii măcinați de virus în proporție de 95%

    • Mda Răspunde

      L-au aranjat doctorii. Ce bine da la știri, tânăr, fără boli, mort de covid. Bagă spaima în populație , baga. Dacă stai acasă ai mai multe șanse,cu experimentele lor te omoară. Dacă și doctori pneumolog, specialist ATI au fugit din spital ,e clar. Știu ei ceva, altfel rămâneau pe mâna colegilor.

    • John Doe Răspunde

      De unde se stie ca a murit de Covid, din moment ce nu este permisa o autopsie?

      • bacteriolog Răspunde

        Omul a fost sanatos, ia virusul dovedit cu test, si in cateva zile moare, ce autopsie vrei? Virusul nu se vede la autopsie, este asa de mic, mult sub marimea bacteriilor, nici macar la microscop optic nu se vede, se pun in evidenta cu teste specifice.

        • ... Răspunde

          Offf. Prin autopsie se determină cauza decesului nu se caută identitatea virusului. Înțelegi diferența? Autopsia este necesară în caz de deces cu cauze neclare. Înainte de pandemie dacă doctorul elibera certificatul de deces fără autopsie făcea pușcărie.

          • Cetateanul

            Lucruri care inainte puteai reprezenta infractiuni sunt acum “the new normal” . Ma intreb, oare oamenii chiar sunt atat de ignoranti ?
            Un doctor din Germania a examinat mai multe cadavre si a ajuns la concluzia ca oamenii ar fi fost atat de bolnavi incat oricum ar fi murit in foarte scurt timp (luni de zile) . Altul a demontrat ca virusul recoltat de pe suprafete nu poate fi replicat, deci nu poate infecta pe nimeni, este prezent, dar deteriorat .
            Ce pandemie este asta ?

        • Cetateanul Răspunde

          Omul are sistem imunitar si daca-l inhibi prin medicatie practic il uzici, un doctor din Germania a firmat ca exista o suprapunere intre tarile care au cunoscut o crestere brusca a mortalitatii generale (spike) si folosirea a doua medicamente in doze extrem de toxice . Asta nu demonstreaza ca virusul este deosebit de mortal ci mai degraba ca tratamentele respective nu au functionat . Dupa intreruperea lor mortalitatea a revenit la normal .

    • ... Răspunde

      Ieri nici nu-l știai pe săracul dar acum te apuci să-i scrii necrologul? Chiar nu sunt curios. Ai grijă de tine și nu băga gratuit frasul în ceilalți.

  3. The Doc Răspunde

    Am avut două cazuri de pacienți tineri de 20 și 27 de ani, care au venit direct intubați și s-au pierdut, încă la început, în aprilie. Am avut un tânăr de 32 de ani care a supraviețuit doar pentru că nu avea leziunile pulmonare atât de grave, ci a avut o complicație ce a putut fi corectată, o serie de cheaguri la plămâni. Și aici dacă ar fi primit medicamentele cu patru zile mai devreme, lucrurile poate ar fi stat altfel”, au completat medicii.

    • rrr Răspunde

      Mai bine povestesti de satmareanul care a fost repejor internat ca pozitiv la Carei si la repetarea testului la Carei nu a iesit niciodata pozitiv. Apoi ati telefonat ca sa fie dus inapoi la spitalul din Satu Mare. Specialistii pulii.

  4. lacat pe usa Răspunde

    Masca obligatorie peste tot !!! Si inchise crasme gen capricii care sunt sursa de infectare iminenta. NU inteleg cum de le-a dat voie sa functioneze atat, ca era plin acolo in fiecare weekend.

    Dar mai important, inchise bisericile ! mai ales ca nu au nici un aport economic si nu e ceva ce e esential sa fie deschis. Religiosii fanatici indrumati ca oile de preoti sunt cei mai periculosi in raspindirea virusului. Pana incep sa crape toti ca mustele, ca deja e plin de ei prin presa.

  5. Cetateanul Răspunde

    De unde atatea “noi infectari” ?
    De la oameni care sunt practic fortati sa faca un test care nu dovedeste nimic . Adica daca nu fac testul nu intra in operatie, nu pot sa inceapa tratamentul pentru boala pe care o au, etc …
    Daca asta nu este terorism de stat nu stiu ce este .
    Oricine are o boala se poate prezenta la doctor, practic acest test care nu dovedeste nimic alimenteaza aceasta asa-zisa pandemie . Mortalitatea nu a crescut in 2020, in Suedia o sa fie cu circa 5000 de decese suplimentare fata de media ultimilor 10 ani .
    Nu este o problema majora de sanatate publica ci mai degraba una de perceptie a realitatii !

    • Suedezu Răspunde

      Lasa tu exemplele, deja se panicheaza lumea si aici, sunt mult mai multi decedati, dar nu se trece covid, ex :unul bolnav cardiovascular, care ar mai fi trait mult si bine cu meficamente, ia virusul, face cheaguri de sange din cauza lui si la deces se trece infarct, sa nu se panicheze lumea, si sa zica : guvernul nu a luat masuri, ; in rest infectarea creste in ritm galopant, deovamdata au noroc cu spitalele care sunt bine dotate, dar in curand se termina locurile libere.

      • Cetateanul Răspunde

        La o crestere nesemnificativa a mortalitatii generale ce sens mai are sa terorizezi populatia, sa distrugi societatea si economia ?
        Daca tu vezi vreo logica te rog sa o prezinti .

        • Napo Leon Răspunde

          Cetateanul, asta al doilea. Vezi ca gandim la fel. Multi gandesc asa dar sunt cativa descreierati, spalati pe creier de anumite publicatii si site-uri, pe care nu-i vei putea convinge niciodata. Si culmea, ei sunt cei mai activi la postari. Astia n-au alta treaba, toata ziua stau la postat. Apare articolul, hop si Altu sau trei puncte sau cetateanul, mai sunt si altii, deci apare un articol, Hop si ei, ca musca in curu calului.

    • Napo Leon Răspunde

      Tu vorbesti vorbe. Ca se te afli in treaba. Da nu ne spui niciodata care este interesul sa se creeze o asemenea situatie. Care tara din Lume este atat de cretina sa-si puna economia pe butuci? Teorii din astea ale conspiratiei la mine nu prind. Daca tu esti atat de slab la capitolul logica este treaba ta. Mai esti si orb sau ignorant ca sa nu spun de-a dreptu’ prost, tu nu vezi ce se intampla pe planeta? Toti mint, numai voi cei “inteligenti” nu puteti fi convinsi. Fii sigur ca esti un prost, fa-ti un test de inteligenta sa vedem ce IQ ai. Ce zici? Bati o maimuta?

      • Cetateanul Răspunde

        In Germania mortalitatea generala nu a crescut in “pandemie” . Un doctor pe nume Dr Claus Köhnlein afirma ca cresterea mortalitatii generale in anumite tari a fost limitata in timp (deci nu mai exista o crestere) si a coincis cu testarea unor tratamente pentru asa-zisul virus .
        Daca ai stiut sa tratezi pacientii nu ai avut surplus de decese, daca nu ai stiut ce faci ti-au murit cu sutele, uneori cu miile .
        In Romania mortalitatea generala nu a crescut, deci oamenii au fost tratati bine de catre doctori .

      • Cetateanul Răspunde

        Daca nu ai crestere semnificativa a mortalitatii nu ai subiect de pandemie, ci de prostie .

      • Cetateanul Răspunde

        Daca ti-e frica stai in casa !
        Ce mai astepti sa te aresteze din nou la domiciu inca doua luni ? Protejeaza viata ! Viata care in tara noastra e deja protejata !

      • Cetateanul Răspunde

        DIn moment ce “numarul de cazuri creste” dar mortalitatea stagneaza sau creste nesemnificativ nu trebuie sa ai o inteligenta iesita din comun ca sa-ti dai seama ca cele doua, respectiv asa-zisul numar de cazuri si mortalitatea generala nu au nimic in comun !

      • Cetateanul Răspunde

        Mortalitatea generala nu a crescut, dar in schimb milioane de familii sunt grav afectate economic . Asta probabil ca va duce la CRESTEREA SPERANTEI DE VIATA, LA SPOR NATURAL POZITIV, la o viata prospera .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.